29.8 C
Nicosia
Κυριακή 28 Απρίλιος 2024 | 15:19

Με 25 αθλητές σε 7 αθλήματα η Κύπρος στους Αγώνες «Κρακοβία/Μαλοπόλσκα» 2023

Με 25 αθλητές σε επτά αθλήματα θα συμμετάσχει η Κύπρος στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία / Μαλοπόλσκα» 2023, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην Πολωνία και την ευρύτερη περιοχή της Κρακοβίας από 21 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής την Τρίτη, στη διοργάνωση συμμετέχουν 48 Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, ενώ στους αγώνες αναμένεται να λάβουν μέρος 7.000 περίπου αθλητές σε 29 αθλήματα.

Όπως αναφέρεται, η Κύπρος θα λάβει μέρος σε επτά αθλήματα με 25 αθλητές (12 Άνδρες, 13 Γυναίκες), με τις συμμετοχές ανά άθλημα να περιλαμβάνουν 8 αθλητές στη Σκοποβολή (3 Άνδρες, 5 Γυναίκες), 8 στο Ταεκβοντό (4 Άνδρες, 4 Γυναίκες), 3 στην Ξιφασκία (2 Άνδρες, 1 Γυναίκα), 2 στην Πυγμαχία (2 Άνδρες), 2 στην τοξοβολία (1 Άνδρας, 1 Γυναίκα), 1 στο Καράτε (1 Γυναίκα) και 1 στο Μπάτμιντον (1 Γυναίκα).

Σημειώνεται πως οι 25 αθλητές της φετινής αποστολής είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αθλητών της Κύπρου μέχρι τώρα στη διοργάνωση, καθώς στους 39 αθλητές του 2019 συμπεριλαμβάνονταν 20 αθλητές Στίβου που αγωνίζονται πλέον ξεχωριστά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ομάδων, πρώην «Μπρούνο Ζάουλι», ενώ η ομάδα του Στίβου θα αγωνιστεί μεταξύ 20 και 22 Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τη συγκρότηση της αποστολής ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου σημείωσε μεταξύ άλλων πως αναμένει από τους αθλητές να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί σε μια διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου, κάτι που αναδείχτηκε και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε και εμπειρίες να αποκομίσουν, αλλά και επιτυχίες να σημειώσουν όπου τους δοθεί η ευκαιρία. «Εφόσον αυτό συμβεί, υπάρχει η προοπτική του βάθρου ή και της εξασφάλισης κάποιας Ολυμπιακής κάρτας», συμπλήρωσε σχετικά.

Προστίθεται πως Αρχηγός της Κυπριακής αποστολής θα είναι ο Γιώργος Παπαγεωργίου, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, και Βοηθοί Αρχηγοί Αποστολής οι Διοικητικοί Λειτουργοί Γιώργος Παναγίδης και Γιώργος Κορέλλης, ενώ η αποστολή θα μεταβαίνει τμηματικά, με τα άτομα που αποτελούν την αποστολή του κάθε αθλήματος να επιστρέφουν μετά το τέλος του αγωνίσματος τους. Το πρώτο σκέλος της αποστολής αναχωρεί την Τρίτη 20 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει πέραν των ομάδων, την ιατρική και δημοσιογραφική ομάδα.

Σύμφωνα με την ΚΟΕ, η τελετή έναρξης και λήξης θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Κρακοβίας “Χένρικ Ρέιμαν” στις 21 Ιουνίου και 2 Ιουλίου αντίστοιχα, ενώ όλα τα αγωνίσματα του προγράμματος στα οποία συμμετέχουν Κύπριοι αθλητές είναι συνδεδεμένα με τις διαδικασίες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Πιο συγκεκριμένα οι νικητές των αγωνισμάτων της Σκοποβολής της Τοξοβολίας και της Πυγμαχίας εξασφαλίζουν αυτόματα για την Κύπρο μία Ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης στο αγώνισμά τους, ενώ στα άλλα τέσσερα αγωνίσματα, τα αποτελέσματα είναι άμεσα σχετιζόμενα με τη διαδικασία πρόκρισης της κάθε διεθνούς Ομοσπονδίας, έχοντας πολύ υψηλό συντελεστή βαθμολογίας.

Ένα από τα θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η αποστολή, σύμφωνα με την Επιτροπή, είναι οι μεγάλες αποστάσεις από το κυρίως «Χωριό των Αγώνων», αφού οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 25 διαφορετικούς χώρους στις επαρχίες Κρακοβίας και Μαλοπόλσκα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Συμπληρώνεται πως η ΚΟΕ διευθέτησε όπως οι αποστολές του κάθε αθλήματος να διαμένουν σε ξενοδοχεία πολύ κοντά στην αθλητική εγκατάσταση του κάθε αθλήματος: «Έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις ώστε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στους αθλητές για να αγωνιστούν. Οι αθλητές τους και οι προπονητές τους θα διαμένουν εντός ακτίνας 5-10 χλμ. από το γήπεδο που θα προπονηθούν και θα αγωνιστούν», ανέφερε σχετικά ο Βοηθός Αρχηγός Αποστολής Γιώργος Παναγίδης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τις προηγούμενες δύο διοργανώσεις οι σημαντικότερες επιτυχίες των Κυπρίων αθλητών ήταν το αργυρό μετάλλιο των Γιώργου Αχιλλέως και Άντρης Ελευθερίου στο Μικτό Σκητ το 2015 στο Μπακού, και το αργυρό του Μάριου Γεωργίου στο Δίζυγο και το χάλκινο της Παναγιώτα Ανδρέου στο Σκητ στο Μινσκ το 2019.

Ακολουθεί συνολικά η αποστολή των αθλητών :

Αχιλλέως Χρίστος    Ταε Κβο Ντο (-80) Kg

Πηλαβάκης Ιωάννης            Ταε Κβο Ντο (-63) Kg

Θεοχάρους Ανδρέας            Ταε Κβο Ντο (-87) Kg

Στυλιανού Ανδρέας  Ταε Κβο Ντο (+87) Kg

Κουττούκη Κυριακή Ταε Κβο Ντο (-46) Kg

Πηλαβάκη Δέποιινα Ταε Κβο Ντο (-53) Kg

Τουμάζου Σουζάνα  Ταε Κβο Ντο (-73) Kg)

Αντωνίου Σοφία                    Ταε Κβο Ντο (+73) Kg

Αχιλλέως Γιώργος    Σκοποβολή    Σκητ (Ατομικό, Μικτό)

Χάσικος Ανδρέας     Σκοποβολή    Σκητ (Ατομικό, Μικτό)

Ελευθερίου Άντρη                Σκοποβολή    Σκητ (Ατομικό, Μικτό)

Νικολάου Κωνσταντίνα       Σκοποβολή    Σκητ (Ατομικό, Μικτό)

Μακρή Ανδρέας        Σκοποβολή    Τραπ (Ατομικό, Μικτό)

Κωνσταντινίδου Γεωργία    Σκοποβολή    Τραπ (Ατομικό, Μικτό, Ομαδικό Γυναικών)

Κουκκουλή Αννίτα    Σκοποβολή    Τραπ (Ομαδικό Γυναικών)

Τσαγγαρίδου Δέσποινα      Σκοποβολή    Τραπ (Ομαδικό Γυναικών)

Χαραλάμπους Χαράλαμπος           Τοξοβολία      Ολυμπιακό Τόξο (Ατομικό, Μικτό)

Πέτρου Έλενα           Τοξοβολία      Ολυμπιακό Τόξο (Ατομικό Μικτό)

Χριστοδούλου Ελένη           Μπάτμιντον   (Μονό)

Χριστοδούλου Αλέξανδρος Πυγμαχία       (-63.5) Kg

Πάφιος Ραφαήλ        Πυγμαχία       (-71) Kg

Τοφαλίδης Αλεξάντερ          Ξιφασκία        Foil

Ταλιώτης Αλέξανδρος         Ξιφασκία        Epée

Μαυρικίου Ειρήνα    Ξιφασκία        Epée

Κοντού Ειρήνη          Καράτε           (-50) Kg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η σύγκρουση των θεσμών και ο ρόλος του Προέδρου

Οι κόντρες μεταξύ των θεσμών του κράτους κατάντησαν πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στη χώρα μας.  Κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε ανοικτές συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων θεσμών. Τώρα,...

Το Πασχαλινό τραπέζι και η ακρίβεια

Μπαίνοντας στην Αγία Εβδομάδα και αναμένοντας το Πάσχα όλα τα νοικοκυριά ετοιμάζονται για το πασχαλινό τραπέζι.  Έγνοια και αγωνία του καθενός νοικοκυριού είναι να...

Η Κυριακή των Βαίων – Ιστορία και έθιμα

Θριαμβευτική είσοδος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ, «καθήμενος επί πώλου όνου». «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου», αναφωνούσε το πλήθος, που τον υποδέχθηκε με...

Πώς «φούντωσε» το φοιτητικό κίνημα για τη Γάζα στις ΗΠΑ: Τα αιτήματα, η οργή, η αστυνομία και οι καταγγελίες για αντισημιτισμό

Τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου μία μικρή ομάδα φοιτητών έστησε τις σκηνές της στο Πανεπιστήμιο Columbia, διαμαρτυρόμενη για τη δράση του ισραηλινού στρατού κατά...

Σάμος: Ναυάγιο με μετανάστες – Διασώθηκαν 25, έρευνες για τυχόν αγνοούμενους

Σε ημιβυθισμένη λέμβο εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής και διασώθηκαν 25 αλλοδαποί – παράτυποι μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Καρλοβάσου στη Σάμο. Μεταφέρθηκαν...

ΗΠΑ: 200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε τρία πανεπιστήμια

Σχεδόν 200 φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν χθες Σάββατο σε τρία αμερικανικά πανεπιστήμια κατά την εκκένωση από την αστυνομία των καταυλισμών που είχαν στήσει, το πιο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!