28.8 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 19:44

Σχεδόν 67.000 επιβάτες μετέφερε η Cyprus Airways τον Μάιο

Κατά τη διάρκεια Μαΐου η Cyprus Airways μετέφερε 66.998 επιβάτες (48.929 επιβάτες σε προγραμματισμένες πτήσεις και άλλους 18.069 επιβάτες σε πτήσεις ACMI και ναυλωμένες πτήσεις) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Cyprus Airways για τα αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης.

Όπως αναφέρεται η επιβατική δραστηριότητα τετραπλασιάστηκε σε σύγκριση με τον Μάιο του 2022, κατά τη διάρκεια του οποίοι μεταφέρθηκαν 14.735 επιβάτες.

Σημειώνεται ακόμη ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα ο κυπριακός αερομεταφορέας πραγματοποίησε 370 προγραμματισμένες πτήσεις σε σύγκριση με 214 πτήσεις τον Μάιο του 2022 και βελτίωσε τον συντελεστή πληρότητας κατά 14% μονάδες.

Εξάλλου, προστίθεται ότι σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, πριν από την έναρξη της πανδημίας, η Cyprus Airways μετέφερε 55% περισσότερους επιβάτες στις προγραμματισμένες υπηρεσίες της και πραγματοποίησε 38% περισσότερες πτήσεις.

Σημειώνεται ότι αν συνυπολογίσει κανείς την κίνηση ACMI και την κυκλοφορία ναυλωμένων πτήσεων, η αεροπορική εταιρεία διπλασίασε τους επιβάτες της σε σχέση με τον Μάιο του 2019, οπόταν ο αριθμός των επιβατών ανήλθε στους 31.509.

Ο Paul Sies, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyprus Airways, δήλωσε ότι σε λίγες μέρες θα τεθούν σε λειτουργία και οι 18 προορισμοί για το καλοκαίρι του 2023.

«Καθώς προσθέτουμε περισσότερους προορισμούς, συχνότητες και βελτιώνουμε το δίκτυό μας, συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε μήνα με το μήνα. Τις τελευταίες εβδομάδες, επεκτείναμε τη συνδεσιμότητά μας με πολλαπλές εβδομαδιαίες συχνότητες προς τους ευρωπαϊκούς κόμβους της Ζυρίχης, της Πράγας, της Βασιλείας και του Μιλάνου και προς τις διεθνείς πύλες του Ντουμπάι και του Καΐρου», είπε.

Ο κ. Sies σημείωσε ότι το μοντέλο για την προσθήκη δρομολογίων, συχνοτήτων και τη βελτίωση της συνδεσιμότητας αποδίδει αποτελέσματα, καθώς, όπως είπε, η Cyprus Airways είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Κύπρο τους τελευταίους 10 μήνες.

«Παρά τον επιθετικό και ενίοτε άσκοπο ανταγωνισμό σε αρκετά από τα δρομολόγιά μας, είμαστε σε ισχυρή θέση να επιτύχουμε περαιτέρω αύξηση των επιβατών και να συνεχίσουμε να βοηθάμε τον τουριστικό τομέα βελτιώνοντας τη διεθνή συνδεσιμότητα της Κύπρου», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι με νέα πιο φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη να εντάσσονται σύντομα στο στόλο, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του δικτύου με νέες συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες, «θα αφήσουμε κάθε πέτρα στο δρόμο μας για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να καλωσορίσουμε περισσότερους τουρίστες στο νησί, εξυπηρετώντας παράλληλα την κυπριακή κοινότητα και την τουριστική βιομηχανία της, όλο το χρόνο».

«Ανυπομονούμε για τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα καλωσορίσουμε νέες προσθήκες στο στόλο μας που θα προωθήσουν την ατζέντα μας για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα με πιο πράσινα μοντέλα αεροσκαφών και μια εντελώς νέα εμπειρία για τους επιβάτες» είπε ο κ. Sies τονίζοντας ότι τα νέα μοντέλα αεροσκαφών θα προσφέρουν μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% και εντελώς νέα πρότυπα άνεσης για τους πελάτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος νονός για κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 51χρονος, από το Ηράκλειο, που κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή...

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και μεθαύριο, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το νησιωτικό σύμπλεγμα της...

Συρία: Πάνω από 15 νεκροί ύστερα από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Στους 15 ανέρχεται ο αριθμός των φιλοκυβερνητικών μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία, μετά από ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό...

Μόσχα: «Υβριδικός πόλεμος» Δύσης κατά Ρωσίας με όχημα την Ουκρανία

Κατηγορίες κατά της Δύσης περί διεξαγωγής «υβριδικού πολέμου» με όχημα την Ουκρανία, εξαπέλυσε εκ νέου η Ρωσία. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα για την Ανάσταση

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη υπόθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο...

Γιατί η Δύση δεν έχει την πολυτέλεια να απομονώσει τον Ερντογάν

Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Η Τουρκία ανέστειλε πλήρως τις εμπορικές της σχέσεις με το Ισραήλ, λόγω των επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Σταμάτησε τις εξαγωγές και...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!