25.8 C
Nicosia
Δευτέρα 13 Μάιος 2024 | 14:43

Γιάννης Ιωαννίδης: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» – Λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειo

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν σήμερα στις 5 μ.μ. στη Θέρμη Θεσσαλονίκης συγγενείς, φίλοι και ο κόσμος του μπάσκετ στον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη σε ηλικία 78 ετών.

Πριν από την κηδεία, η σορός του σπουδαίου προπονητή του Άρη, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και την Εθνικής ομάδας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο, όπου δοξάστηκε και αγαπήθηκε.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ Άρης ανέφερε ότι «η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε το πανελλήνιο και φυσικά την οικογένεια του Άρη. Λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία κατοικία του, δεν είναι δυνατόν να μην επισκεφθεί για τελευταία φορά το “σπίτι” του».

Η ΚΑΕ Άρης κάλεσε τους φίλους της ομάδας σήμερα στις 3:30 μ.μ. στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο «για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον ανυπέρβλητο “Ξανθό”, η σορός του οποίου θα βρεθεί στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης».

«Το “παρών” στο Αλεξάνδρειο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης Midea, σύσσωμη η ομάδα μας, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Όλοι στο “Παλέ” για να αποχαιρετήσουμε τον θρυλικό “Ξανθό” όπως του αξίζει, στο «σπίτι» του!» σημειώνεται στο κάλεσμα της ΚΑΕ Άρης.

 

Επιμνημόσυνη δέηση στη Βούλα

Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, άνθρωποι του μπάσκετ και του αθλητισμού μα και πλήθος απλών φιλάθλων βρέθηκαν χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη Βούλας για να αποχαιρετήσουν τον Γιάννη Ιωαννίδη στην επιμνημόσυνη δέηση.

Συντετριμμένες ήταν η σύζυγός του, Γιούλα και η κόρη του, Θεοδώρα-Ελένη, ενώ η συγκίνηση ήταν ορατή στα πρόσωπα εκείνων που βρέθηκαν στην εκκλησία. Παρόντες ήταν οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο τεχνικός της πειραϊκής Γιώργος Μπαρτζώκας και ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου, ο Ηλίας Ζούρος καθώς και ο επί σειρά ετών συνεργάτης του, ο συνονόματος Γιάννης Ιωαννίδης, ο «Ολλανδός».

Εκεί και πάρα πολλοί πρώην αθλητές του: ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Αντώνης Φώτσης, ο Δήμος Ντικούδης, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Ευθύμης Μπακατσιάς, ο Μιχάλης Ρωμανίδης, ο Νίκος Φιλίππου, o Τάκης Κοροναίος, ο Γιώργος Λημνιάτης, και πολλοί άλλοι.

Παρών επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης  Βαγγέλης Λιόλιος, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος και οι άλλοτε διεθνείς διαιτητές Κώστας Ρήγας, Σταύρος Δουβής.

Συγκλόνισε ο επικήδειος της Θεοδώρας-Ελένης Ιωαννίδη

Το πιο συγκινητικό σημείο της τελετής ήταν ο επικήδειος που εκφώνησε η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένη-Θεοδώρα, για να αποχαιρετήσει τον πατέρα της. Με λόγο μεστό, η μεγάλη αγάπη του εκλιπόντα άγγιξε τις καρδιές των παρευρισκομένων σε σημείο δακρύων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στα σκαριά Εθνική Στρατηγική για το Αίμα: Η ΕΕ δίπλα στους αιμοδότες και την ασφάλεια και επάρκεια του αίματος

* της Δρος Ανδρούλλας Ελευθερίου Καθοριστικό ορόσημο για την ενίσχυση του ρόλου του Κέντρου Αίματος, τη βελτίωση του ελέγχου και της διαχείρισης των αποθεμάτων και...

Υπό τριήμερη κράτηση 16χρονος στην Πάφο για οπλοφορία προς διέγερση τρόμου

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 16χρονου που διαμένει σε δομή ανηλίκων στην Πάφο προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση διερευνώμενη...

Τατάρ: Δεν προχωρεί σε διάλογο χωρίς άρση «εμπάργκο» και επιβεβαίωση πολιτικής του

Δεν μπορεί να προχωρήσει σε έναν διάλογο χωρίς πρωτοβουλίες που ν’ αφορούν την άρση των «άδικων εμπάργκο» κατά των Τ/κ, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης...

Μέχρι 25/5 οι αιτήσεις για το Σχέδιο Αναπλήρωσης του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης

Επαναλειτουργεί από την Τρίτη και μέχρι τις 25 Μαΐου η ηλεκτρονική υπηρεσία για την υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο Σχέδιο Αναπλήρωσης του Εθνικού Ταμείου...

«Ρώσοι χάκερ» κατέλαβαν 15 τηλεοπτικά κανάλια της Ουκρανίας

Χάκερ, που φέρονται να έχουν δεσμούς με τη Ρωσία, «εισέβαλαν» στο ουκρανικό σύστημα τηλεοπτικών μεταδόσεων την περασμένη Πέμπτη, «κατέλαβαν» ουκρανικές τηλεοπτικές συχνότητες και από αυτές...

Τι λέει η ελληνική κυβέρνηση για Τουρκία, Σιλιάνοφσκα και… Μαρίνα Σάττι

Στόχος να διατηρούνται ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να γίνει επισκόπηση της προόδου που έχει επιτευχθεί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!