20.8 C
Nicosia
Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024 | 7:29

Αποκαλύφθηκαν τα μυστικά τούνελ κάτω από το παλάτι του Πούτιν (Φωτογραφίες)

Θα πίστευε κανείς ότι οι αρχιτέκτονες που σχεδίασαν το παλάτι του Βλαντίμιρ Πούτιν σκέφτηκαν τα πάντα.

Εξάλλου, το συγκρότημα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων με θέα στη Μαύρη Θάλασσα, έχει κάθε πολυτέλεια που θα μπορούσε ενδεχομένως να επιθυμήσει ένας ηγέτης. Όπως αποκάλυψε η έρευνα του Αλεξέι Ναβάλνι, το παλάτι έχει τη δική του εκκλησία, κελάρι κρασιών και καζίνο. Διαθέτει lounge με ναργιλέ και στύλο για στρίπερ, ακόμη και παγοδρόμιο για τα παιχνίδια χόκεϊ που αρέσει στον Πούτιν να παίζει με τους φίλους του. Είναι δε αποκλεισμένο από τη χώρα που κυβερνά χάρη σε 17.000 στρέμματα δασικής έκτασης και μια ειδική ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Παρόλα αυτά η κατασκευαστική που έχτισε αυτό το παλάτι φαίνεται να παραμέλησε μια κρίσιμη λεπτομέρεια. Δεν κατάφερε να κρύψει σχέδια που έδειχναν δύο περίτεχνες σήραγγες να τρέχουν κάτω από το συγκρότημα του παλατιού – σχέδια που κάθε σοβαρός μηχανισμός κρατικής ασφάλειας θα πολεμούσε με νύχια και με δόντια για να κρατήσει μυστικά.

Τα σχέδια αυτά αναρτήθηκαν δημόσια στο ρωσικό διαδίκτυο. Η Metro Style, ένας πλέον ανενεργός εργολάβος, δημοσίευσε τα διαγράμματα στον ιστότοπό της για να παρουσιάσει τη δουλειά της στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Ήταν προσβάσιμα σε όλους στο διαδίκτυο μέχρι το 2016.

Σήμερα, το Buisiness Insider δημοσιεύει εκδόσεις των διαγραμμάτων με μεταφράσεις στην αγγλική γλώσσα, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Το υπόγειο συγκρότημα κάτω από το παλάτι του Πούτιν αποτελείται από δύο ξεχωριστές σήραγγες που συνδέονται με έναν ανελκυστήρα που κατεβαίνει περίπου 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια δείχνουν ότι οι σήραγγες που περικλείονται από χοντρό σκυρόδεμα τροφοδοτούνται με αρκετό γλυκό νερό, εξαερισμό και εκτεταμένα καλώδια για την υποστήριξη των VIP επιβατών για μέρες ή εβδομάδες κάθε φορά.

Οι έξοδοι από αυτές τις σήραγγες είναι ορατές ακριβώς κάτω από το συγκρότημα των ανακτόρων, στον γυμνό βράχο που υψώνεται από την παραλία.

Η κάτω σήραγγα περιλαμβάνει έναν κινούμενο διάδρομο που οδηγεί στην έξοδο. «Αυτή η διάταξη της σήραγγας έχει όλα τα είδη ασφάλειας», είπε ο Thaddeus Gabryszewski, ένας δομικός μηχανικός εξοικειωμένος με αμυντικές κατασκευές που εξέτασε τα διαγράμματα για το Insider. «Υπάρχει ένα πυροσβεστικό σύστημα. Υπάρχει νερό, υπάρχει αποχέτευση. Αυτό προορίζεται για κάποιον που θέλει να επιβιώσει ή να διαφύγει».

Όλοι οι ηγέτες των πυρηνικών κρατών κάνουν σχέδια για ακραία απρόοπτα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ένα καταφύγιο έκτακτης ανάγκης κάτω από τον Λευκό Οίκο και το Mount Weather στη Βιρτζίνια. Όμως, σε αντίθεση με τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, το συγκρότημα της Μαύρης Θάλασσας χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτικά κεφάλαια και παραμένει ιδιόκτητο. Φαίνεται ότι σκοπός του δεν είναι να διασφαλίσει τη συνέχεια ενός πολιτικού συστήματος όσο την επιβίωση ενός ατόμου.

Οι δύο σήραγγες έχουν μήκος περίπου 40 και 60 μέτρα, αντίστοιχα, και 6 μέτρα πλάτος, δημιουργώντας περίπου 6.500 τετραγωνικά πόδια δυνητικού χώρου διαβίωσης που φέρει σημάδια ότι είναι ανθεκτικός στις εκρήξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ – Επαφές με πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είχε ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (EUMC) Στρατηγός Robert Brieger ο οποίος πραγματοποεί επίσημη επίσκεψη...

Σημαντική πτώση στο ΧΑΚ – Αιτία η υποχώρηση διεθνών αγορών

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δίνοντας τέρμα στην ανοδική πορεία των τριών προηγούμενων ημερών λόγω του αρνητικού χρηματιστηριακού κλίματος που...

3.232 υποψηφιότητες για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Δείτε πίνακα πόσοι διεκδικούν,ποιες θέσεις και σε ποιο Δήμο

Συνολικά 3.232 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν σήμερα παγκύπρια για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών...

HΠΑ: Φουντώνουν στα πανεπιστήμια οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα – Εκατοντάδες συλλήψεις

Σε εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών – διαδηλωτών έχουν προβεί οι αρχές στις ΗΠΑ, καθώς φουντώνουν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα και τις απάνθρωπες συνθήκες...

Στην Κίνα ο Πούτιν τον Μάϊο

Την Κίνα σκοπεύει να επισκεφθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Μάιο, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος. «Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο», τόνισε ο...

Κυβέρνηση: Βήματα επαναπροσέγγισης με την Εκκλησία – Επίσκεψη Μητσοτάκη-Ιερώνυμου σε δομές της Αρχιεπισκοπής αύριο

Κοινή επίσκεψη σε δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι και τον Ωρωπό θα πραγματοποιήσουν αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!