Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής εστίασε ουσιαστικά στα αδύνατα σημεία των τοποθετήσεων των δύο πολιτικών αρχηγών κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα προκειμένου να αναδείξει όσα τους χωρίζουν όχι μόνο σε πολιτικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Ειδικότερα, αφενός στηλίτευσε την κριτική που άσκησε πρωθυπουργός στους γονείς των θυμάτων των Τεμπών περί «εργαλειοποίησης» καταλογίζοντάς του «αλαζονεία» και αφετέρου επέκρινε σε οξύτατο τόνο  την αναφορά του κ. Τσίπρα στο ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού κατηγορώντας τον για «τυχοδιωκτισμό».

Θα υπαγορεύσετε κ. Μητσοτάκη τι θα κάνουν οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους;

Ειδικότερα ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι σχεδόν τρεις μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών  άκουσε «εμβρόντητος» τον κ. Μητσοτάκη να σχολιάζει την μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων.  «Χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης υποστήριξε ότι καταλαβαίνει τον θυμό των συγγενών των θυμάτων, αλλά δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές.  Θα υπαγορεύσετε κύριε Μητσοτάκη τί θα κάνουν οι γονείς, που έχασαν τα παιδιά τους;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε σε οξύτερο τόνο απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «άθε μέρα πιστοποιείται με την αλαζονεία σας, ότι δεν έχει πάτο το βαρέλι της ηθικής σας παρακμής. Τα λέει αυτά ο πρωθυπουργός που χρειάστηκε μια εβδομάδα για να κάνει το αυτονόητο: να ζητήσει συγγνώμη». Ο κ. Ανδρουλάκης συμπλήρωσε ότι «τα λέει αυτά ο Πρωθυπουργός που αποφεύγει να μας απαντήσει ποιου βουλευτή ή κομματικού στελέχους της ΝΔ ήταν ρουσφέτι η παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη. Επιπλέον του καταλόγισε ότι διατήρησε υποψήφιο στα ψηφοδέλτια του τον Υπουργό «που κάνει τον ανήξερο για το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας που εδώ και δύο χρόνια είχε στο συρτάρι του και το οποίο υποδείκνυε τους υπεύθυνους για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης 717». «Έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται “κυβέρνηση των άριστων” αυτοί που γέμισαν το κράτος με “γαλάζια παιδιά” όπως αποδεικνύεται και από τα βιογραφικά των πρωταγωνιστών της τραγωδίας των Τεμπών» πρόσθεσε.

«Πρώτη φορά Αριστερά» ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου όχι ο Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε αντίστοιχης έντασης επίθεσης και στον κ. Τσίπρα. «Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Τη μία λέτε κυβέρνηση με Βαρουφάκη. Την άλλη κυβέρνηση χωρίς Βαρουφάκη. Την άλλη κυβέρνηση ανοχής. Και χθες κυβέρνηση ειδικού σκοπού; Καταλαβαίνω την αγωνία σας, κ. Τσίπρα. Αλλά σωσίβιο στον τυχοδιωκτισμό σας δεν θα γίνει η δημοκρατική παράταξη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης. Παράλληλα εξαπέλυσε νέα επίθεση στον κ. Τσίπρα για «αντιγραφή» των συνθημάτων του Ανδρέα Παπανδρέου. «Ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά ποιος ήταν πρώτη φορά Αριστερά. Ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Κι εσείς ήσασταν με τον Καμμένο» τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα. «Η αλλαγή δεν είναι ένα απλό σύνθημα για λογοκλοπή. Τη λέξη μπορείτε να την κλέψετε. Την Ιστορία δεν μπορείτε, γιατί είναι χαραγμένη στη μνήμη του ελληνικού λαού» συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου  [email protected]