22.9 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 21:34

Ουκρανία: Κάθε μέρα αποτυχίας φέρνει πιο κοντά την καταστροφή του δυτικού κόσμου

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επαίνεσαν την έγκριση του πακέτου βοήθειας ύψους 60,8 δισεκατομμυρίων προς την Ουκρανία από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων το Σάββατο, αλλά ορισμένοι προειδοποιούν ότι χρειάζεται επειγόντως περισσότερη υποστήριξη από την Ευρώπη ενόψει των σφοδρών ρωσικών επιθέσεων που αναμένεται να γίνουν τους επόμενους μήνες.

Η κάτω βουλή του αμερικανικού Κογκρέσου ενέκρινε το μέτρο με ψήφους 311-112, ξεπερνώντας τη σφοδρή συντηρητική αντίθεση στη χρηματοδότηση.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει τονίσει ότι, χωρίς τη βοήθεια, η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει στην άμυνά της απέναντι στη ρωσική εισβολή μέχρι το τέλος του έτους.

«Χαιρετίζω το γεγονός ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε ένα σημαντικό νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Ουκρανία χρησιμοποιεί τα όπλα που παρέχονται από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για να καταστρέψει τις ρωσικές πολεμικές δυνατότητες. Αυτό μας κάνει όλους πιο ασφαλείς, στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική».

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματικός όταν ρωτήθηκε πόσο καιρό θα χρειαστούν οι ανεφοδιασμοί για να φτάσουν στις γραμμές του μετώπου, είπε ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

«Η εφαρμογή θα μπορούσε να πάρει εβδομάδες και η παράδοση μήνες», δήλωσε ο αξιωματικός, στον οποίο παραχωρήθηκε ανωνυμία για να μιλήσει ελεύθερα.

Προ των πυλών νέα επίθεση της Ρωσίας

Ουκρανοί ηγέτες και στρατιωτικοί αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει επίθεση τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και λένε ότι η πρόσφατη στοχοποίηση των υποδομών της Ουκρανίας ήταν μια προεπιθετική εκστρατεία.

«Είμαστε ευγνώμονες στη Βουλή των Αντιπροσώπων για αυτή την ιστορική απόφαση», δήλωσε στο Politico, η Ivanna Klympush-Tsintsadze, πρώην αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας και νυν βουλευτής της αντιπολίτευσης.

«Ελπίζω ότι η Γερουσία δεν θα διστάσει και δεν θα παρατείνει, καθώς κάθε μέρα αποτυχίας παροχής βοήθειας στην Ουκρανία φέρνει πιο κοντά την καταστροφή του δυτικού πολιτισμού», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πάσχα: Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. H πένθιμη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η χαρά που τη διαδέχεται το βράδυ της Ανάστασης δεν...

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος νονός για κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 51χρονος, από το Ηράκλειο, που κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή...

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και μεθαύριο, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το νησιωτικό σύμπλεγμα της...

Συρία: Πάνω από 15 νεκροί ύστερα από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Στους 15 ανέρχεται ο αριθμός των φιλοκυβερνητικών μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία, μετά από ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό...

Μόσχα: «Υβριδικός πόλεμος» Δύσης κατά Ρωσίας με όχημα την Ουκρανία

Κατηγορίες κατά της Δύσης περί διεξαγωγής «υβριδικού πολέμου» με όχημα την Ουκρανία, εξαπέλυσε εκ νέου η Ρωσία. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα για την Ανάσταση

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη υπόθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!