30.6 C
Nicosia
Τρίτη 23 Απρίλιος 2024 | 14:55

Ο γορίλας που έγινε σταρ από μία selfie πέθανε στην αγκαλιά του ανθρώπου που τον διέσωσε

Η Ντακάσι, ένας θηλυκός ορεινός γορίλας που έγινε αστέρας του Διαδικτύου από μία selfie που τραβήχτηκε στο παλαιότερο εθνικό πάρκο της Αφρικής, πέθανε στην αγκαλιά του δασοφύλακα που την είχε σώσει όταν ήταν βρέφος.

Ο γορίλας εμφανίστηκε στη selfie που έγινε viral το 2019, δίπλα σε έναν άλλο ορφανό γορίλα, την Ντέζε, και έναν φύλακα του πάρκου. Οι δυο τους ήταν τα πρώτα ορφανά που φρόντισαν οι εργαζόμενοι στο κέντρο για ορφανούς γορίλες που διαχειρίζεται ο 49χρονος πλέον Αντρέ Μπάουμα, στο εθνικό πάρκο Βιρούνγκα, στο Κονγκό.

H εικόνα στα χέρια του δασοφύλακα

Η εικόνα του γορίλα που αφήνει την τελευταία του πνοή δίπλα στον Μπάουμα δείχνει τον δεσμό μεταξύ των απειλούμενων πιθήκων και εκείνων που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να τους προστατέψουν από τις ομάδες λαθροκυνηγών.

Όπως αναφέρει το Πάρκο, «η παιχνιδιάρικη φύση τους ήταν μια υπενθύμιση στον κόσμο πόσο πολύ βλέπουμε τον εαυτό μας σε αυτά τα ζώα και είναι ένας από τους λόγους που θα του λείψει τόσο πολύ του Αντρέ Μπάουμα».

Η Ντακάσι έχασε τη μάχη που έδινε με μια χρόνια πάθηση.

Ο Αντρέ Μπομά είπε ότι ήταν προνόμιο να στηρίζει και να φροντίζει την Ντακάσι κατά την διάρκεια της ζωή της και η φιλία τους τον βοήθησε να καταλάβει τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και Μεγάλων Πιθήκων.

«Την αγαπούσα σαν παιδί και η χαρούμενη προσωπικότητά της έφερνε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου κάθε φορά που είμασταν μαζί. Θα λείψει σε όλους μας στο Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα, αλλά είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τον πλούτο που έφερε η Ντακάσι στη ζωή μας κατά την διαμονή της στο Senkwekwe».

Σημειώνεται πως η Ντακάσι ήταν μόλις δύο μηνών το 2007, όταν οι δασοφύλακες της Βιρούνγκα τη βρήκαν προσκολλημένη στη νεκρή μητέρα της, η οποία είχε σκοτωθεί από ένοπλους πολιτοφύλακες.

Μεταφέρθηκε σε κέντρο διάσωσης στη Γκόμα, όπου συνάντησε για πρώτη φορά τον Μπάουμα, ο οποίος θα γινόταν ο φροντιστής της για περισσότερο από μια δεκαετία. «Όλη τη νύχτα, ο Αντρέ κρατούσε το μωρό κοντά του, με το μικροσκοπικό κορμί της σφιχτά στο γυμνό στήθος του, προκειμένου να παραμένει ζεστή» ανέφερε το Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα.

Αν και η Ντακάσι επέζησε, θεωρήθηκε πολύ ευάλωτη για να επιστρέψει στην άγρια φύση και μεταφέρθηκε μαζί με άλλο ορφανό γορίλα στο Κέντρο Senkwekwe μέσα στο Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα. Το κέντρο είναι το μοναδικό στο είδος του στον κόσμο που φροντίζει ορφανούς γορίλες.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Γυναίκα κάλεσε την Αστυνομία περισσότερες από 2000 φορές

Στην Ελλάδα μάθαμε με το χειρότερο τρόπο ότι το να καλείς το 100, δεν έχει πάντα το αποτέλεσμα που θέλεις. Το σίγουρο είναι πως...

Ήπιε από ένα ποτό σε 120 μπαρ μέσα σε 24 ώρες

Μπορεί κάποιος να πιει 120 ποτά μέσα σε μόλις 24 ώρες και μάλιστα το καθένα σε διαφορετικά μαγαζιά και να στέκεται στα πόδια του;...

Μάζεψε ένα δολάριο από το έδαφος και βρέθηκε στο νοσοκομείο

Μια γυναίκα μοιράστηκε τη συγκλονιστική ιστορία για το ότι βρήκε ένα χαρτονόμισμα στο έδαφος και μετά βρέθηκε στο νοσοκομείο, στα social media. H Renne Parsons...

Η Uber αποκαλύπτει τα 10 πιο περίεργα πράγματα που έχουν ξεχάσει οι πελάτες της στα ταξί της

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους επιβάτες της Uber να αφήνουν κατά λάθος ένα τηλέφωνο ή πορτοφόλι στο ταξί. Αλλά η εταιρεία έχει βρει στα οχήματα της και...

Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες

Το 55% της εγχώριας αγοράς οίνου καλύπτεται από εγχώριες ποικιλίες οίνου, ενώ το 45% από ποικιλίες από ΕΕ και τρίτες χώρες, αναφέρθηκε στην Κοινοβουλευτική...

Ρωσία και Κίνα «αποδολαριοποιούν» τη σχέση τους

Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Ο «Δράκος» και η «Αρκούδα», προσπαθούν να παραμερίσουν το δολάριο. Τουλάχιστον στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις. «Πρακτικά καταφέραμε να αποδολαριοποιήσουμε τις ρωσο-κινεζικές οικονομικές σχέσεις....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!