17.9 C
Nicosia
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024 | 6:16

Ρωσία: Γιατί αναθεωρεί πάλι τους στόχους της στην Ουκρανία

Οι εξελίξεις στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία, με τους Ουκρανούς να έχουν κερδίσει τη μάχη του Χαρκόβου, υποδεικνύουν ότι αφενός οι ρωσικές δυνάμεις υποβαθμίζουν εκ νέου τους στόχους των επιχειρήσεών τους στη γειτονική τους χώρα, αφετέρου έχουν πιθανότατα στερέψει από έφεδρους έτοιμους για μάχη, σημειώνει ανάλυση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου.

Πιο χαμηλά ο πήχης

Oι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν εγκαταλείψει τον στόχο της ολοκλήρωσης μιας μεγάλης κλίμακας επιχείρησης περικύκλωσης των ουκρανικών μονάδων από την πόλη του Ντονέτσκ έως το Ιζιούμ για να ολοκληρώσουν την κατάληψη της περιφέρειας Λουγκάνσκ, αναφέρει το αμερικανικό think tank στην αξιολόγηση της στρατιωτικής κατάστασης της Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι ο ουκρανικός στρατός ελέγχει περίπου το ένα δέκατο της περιφέρειας Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον επικεφαλής των τοπικών αρχών, Σερχίι Χαϊντάι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι στη συνέχεια η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα θα δώσει προτεραιότητα στη μάχη του Σεβεροντονιέτσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν μια συντονισμένη προσπάθεια για την κατάληψη του Σεβεροντονιέτσκ από το βορρά και το νότο, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα μια πιο κοντά στη βάση περικύκλωση των ουκρανικών στρατευμάτων από ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Οι αποτυχημένες ρωσικές προσπάθειες να διασχίσουν τον ποταμό Σεβέρσκι Ντονέτς, κοντά στην Κρεμίννα, μπορεί να μετατοπίσουν τις ρωσικές επιχειρήσεις περικύκλωσης πιο ανατολικά, πιο κοντά στο Σεβεροντονιέτσκ μέσω του Ρουμπίζνε, αντί να διεξάγουν ευρύτερη περικύκλωση κατά μήκος πολλών αξόνων.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης περιορίσει πιθανώς την ανάπτυξή τους προς το Σλοβιάνσκ από το Ιζιούμ, πιθανώς λόγω του αργού ρυθμού της επιχείρησης εκεί.

Ανάγκη για στρατεύματα

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πιθανότατα ανάγκη από έφεδρους έτοιμους για μάχη, σημειώνουν οι αναλυτές, κάτι που αναγκάζει τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση να συγχωνεύει στρατιωτικές μονάδες από πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών και πολιτοφυλακών, σε φαινομενικά τακτικές μονάδες στρατού και ναυτικό πεζικό.

Αυτό συνιστά την πιο σαφή ένδειξη μέχρι τώρα ότι η Ρωσία έχει εξαντλήσει τα διαθέσιμα για μάχη αποθέματα ανθρώπινου δυναμικού της, σημειώνει η ανάλυση, προβλέποντας ότι οι νεοσυσταθείσες ή ανασυγκροτημένες μονάδες είναι απίθανο να είναι αποτελεσματικές στη μάχη.

Σύμφωνα με το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, περίπου 2.500 Ρώσοι έφεδροι εκπαιδεύονται στις ρωσικές περιφέρειες Μπελγκορόντ, Βορονέζ και Ροστόφ για να ενισχύσουν τις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Αυτός ο αριθμός εφέδρων είναι, ωστόσο, απίθανο να δημιουργήσει αρκετή δύναμη για να αναπληρώσει τις ρωσικές μονάδες, εκτιμούν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν μυστική κινητοποίηση και δημιουργούν νέες μονάδες με νέο προσωπικό που πιθανότατα δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση ώστε να είναι αποτελεσματικές.

Επίσης, οι ρωσικές δυνάμεις φανεται ότι ανέπτυξαν νέους στρατεύσιμους από κατεχόμενους οικισμούς στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ για να συνεχίσουν την επίθεση γύρω από την πόλη του Χάρκοβο, πιθανότατα λόγω της έλλειψης ρωσικών εφεδρειών.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών της βρετανικής κυβέρνησηςη Ρωσία πιθανότατα έχει χάσει το ένα τρίτο της χερσαίας δύναμης μάχης που είχε αρχικά δεσμευτεί για την εισβολή της στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!