20.4 C
Nicosia
Παρασκευή 17 Μάιος 2024 | 8:33

«Αν ξοδεύεις χρήματα, αυτά επιστρέφουν σε σένα» – Οι συμβουλές δύο αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων

Μπορείς, εξοικονομώντας χρήματα -αν τα έχεις φυσικά- να γίνεις πλούσιος; Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι Μπάρμπαρα Κόρκοραν και Γκραντ Καρντόνε διαφωνούν κάθετα.

“Απλώς δεν πιστεύω στην εξοικονόμηση χρημάτων”, δήλωσε πρόσφατα στο CNBC Make It η Κόρκοραν, επιχειρηματίας ακινήτων και πρωταγωνίστρια της εκπομπής “Shark Tank” του ABC. “Ποτέ δεν έχω αποταμιεύσει ούτε δεκάρα σε όλη μου τη ζωή”.

Ο Καρντόνε, διευθύνων σύμβουλος της Cardone Capital και συγγραφέας του βιβλίου “The 10X Rule”, συμφωνεί. “Η αποταμίευση, δεν θα σας φέρει πλούτο”, ανέφερε σε ένα πρόσφατο tweet.

Πώς λοιπόν χτίζεται ο πλούτος; Ξοδεύοντας και επενδύοντας, λένε ο Κόρκοραν και ο Καρντόνε.

Η αποταμίευση χρημάτων σημαίνει πως τα “παρκάρεις” και να τα αφήνεις μέχρι να τα χρειαστείς. Αλλά και οι δύο λένε ότι αν κάποιος θέλει να δημιουργήσει πραγματικό πλούτο πρέπει να έχει τα χρήματά του σε κίνηση.

“Ο αληθινός πλούτος περνάει μέσα από τις επενδύσεις”, είπε ο Καρντόνε στους followers του σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter. “Επενδύστε σε πράγματα που δημιουργούν ταμειακή ροή”.

«Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς- μάλλον, η ταμειακή ροή είναι βασιλιάς»

” Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς- μάλλον, η ταμειακή ροή είναι βασιλιάς”, έγραψε ο ίδιος. “Αντί να αποταμιεύετε τα μετρητά σας και να φοβάστε να τα ξοδέψετε,  θα πρέπει να τα επενδύσετε σε περιουσιακά στοιχεία που θα σας δημιουργήσουν περισσότερα έσοδα. Η επένδυση στον εαυτό σας ή στην επιχείρησή σας για να αυξήσετε το εισόδημά σας είναι εξαιρετικοί τρόποι για να ξεκινήσετε», αναφέρει.

Συνιστά επίσης επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα που παράγουν ταμειακή ροή.

Παρομοίως, η Κόρκοραν λέει ότι το να ξοδεύει τα χρήματά της στα σωστά πράγματα -όπως οι επενδύσεις σε startups και στην εταιρεία ακινήτων της- την έκανε τόσο πλουσιότερη όσο και πιο ευτυχισμένη.

“Το να πιστεύεις ότι τα χρήματα φέρνουν χρήματα, αν είσαι πρόθυμος να τα μοιραστείς και να τα ξοδέψεις, πραγματικά λειτουργεί, ή τουλάχιστον σίγουρα λειτούργησε για μένα”, δηλώνει “Πραγματικά πιστεύω ότι αν ξοδεύεις χρήματα, αυτά επιστρέφουν σε σένα”.

Μην αφήνεις το φόβο να σε εμποδίζει

Ούτε η Κόρκοραν ούτε ο Καρντόνε έφτασαν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα ανησυχώντας για τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα.

Η Κόρκοραν μάλιστα λέει ότι ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει “για πέμπτη φορά” ακριβώς πριν σκεφτεί μια ιδέα που κατέληξε να της αποφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια μέσα σε μια μέρα.

Αποδίδει την αυτοπεποίθησή της στη μητέρα της, η οποία της είπε να μην ανησυχεί για τα χρήματα. “Είναι χάσιμο χρόνου”, τόνισε.

Αντιθέτως, ο Καρντόνε λέει ότι οι γονείς του φοβόντουσαν να επενδύσουν επειδή ανησυχούσαν μήπως χάσουν χρήματα.

Αυτό είναι κατανοητό – πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τα λεφτά τους από κακές επενδύσεις. Αλλά το χρηματιστήριο ιστορικά έχει ανακάμψει από κάθε μεγάλη βουτιά, οπότε αν επενδύσετε μακροπρόθεσμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείτε τα χρήματά σας να αυξάνονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Λάρνακα από αναμμένο κερί

Ζημιές στο σαλόνι και σε άλλους χώρους διαμερίσματος στη Λάρνακα, προκλήθηκαν από πυρκαγιά που φαίνεται να προκλήθηκε από αναμμένο κερί. Σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ...

Η τελειότητα στη vodka ακούει στο όνομα Belvedere 10

Η Belvedere 10 είναι η βότκα που δημιουργήθηκε για να κατακτήσει μια νέα γενιά που απαιτεί μόνο το καλύτερο, με τον αριθμό 10 να...

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία – Έρχεται περεταίρω άνοδος

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σταδιακά στην ατμόσφαιρα, θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας, κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Σήμερα, ο καιρός θα...

ΗΠΑ: Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας

Ο θαλάσσιος διάδρομος ανθρωπιστικής βοήθειας από Κύπρο προς Γάζα σύντομα θα αρχίσει να διοχετεύει προμήθειες σε αμάχους στην περιοχή, δήλωσαν αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης...

Η Συρία στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό στην Λευκωσία

Στην Κύπρο φιλοξενείται σήμερα, 17 Μαΐου 2024, η Υπουργική Σύνοδος που θα θέσει στο επίκεντρο την εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού, με έμφαση στο ζήτημα...

Ράφα: Επιστολή 13 ΥΠΕΞ κατά μιας ευρείας επίθεσης – Υπέγραψαν όλες οι χώρες της G7 πλην ΗΠΑ

Οι Υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!