Σε δίκη 17/3 Μασιάς-Κωνσταντίνου… Ελεύθεροι και οι δύο μέχρι τη δίκη

Σε δίκη παραπέμφθηκαν οι Αντρέας Κωνσταντίνου και Δημήτρης Μασιάς, μετά από σημερινή απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Η πρώτη δικάσιμος ορίστηκε για τις 17 Μαρτίου. Ο κ. Μασιάς αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες και ο κ. Κωνσταντίνου τρεις.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε όπως οι δύο κατηγορούμενοι της υπόθεσης παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι και την έναρξη της δίκης. Του αιτήματος ακολούθησε νομική μάχη, με το δικαστήριο να αποφασίζει τελικά, όπως οι δύο κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι, υπό όρους, καθώς υπάρχουν οι απαιτούμενες διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής τους. Ορίστηκε χρηματική εγγύηση ύψους 75 χιλιάδων ευρώ, με δύο αξιόχρεους εγγυητές. Οι συγγενείς των δύο που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, ξέσπασαν αμέσως σε χειροκροτήματα.

Στην απόφασή του το Δικαστήριο ανέφερε επίσης πως έχει δει το μαρτυρικό υλικό και πως πρόκειται για περιστασιακή μαρτυρία. Εναπόκειται στην Κατηγορούσα Αρχή να την διασυνδέσει.

Νωρίτερα, αγορεύοντας σχετικά με το αίτημα περί κράτησης, ο δικηγόρος του κ. Μασιά, Κρίς Τριανταφυλλίδης, είπε πως θεωρεί άδικο να υπάρχει ο ισχυρισμός για επηρεασμό μαρτύρων. Ανέφερε επίσης πως η κοινή γνώμη τους έχει ήδη καταδικάσει. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι ακόμη αθώοι». Πρόσθεσε επίσης πως σε εννέα μέρες, κρατήθηκε σε οκτώ διαφορετικούς αστυνομικούς σταθμούς».

Μέσα από το αίτημα της κατηγορούσας αρχής, θα στερηθεί την ελευθερία του, εξήγησε ο κ. Τριανταφυλλίδης. Σχολιάζοντας τις αναφορές για κίνδυνο διαφυγής του (σ.σ. Μασιάς), είπε πως είναι παντρεμένος με δύο ανήλικα παιδιά. «Πού να πάει; Θέλει να μείνει να καθαρίσει το όνομά του».
«Είναι σοβαρό το αδίκημα, αλλά όχι και να σείεται συθέμελα η κοινωνίας μας, όπως είπε αξιωματικός της Αστυνομίας», διαμήνυσε με έντονο τρόπο ο δικηγόρος του Μασιά.

Από την πλευρά του, ο Άντρος Πελεκάνος, δικηγόρος του Αντρέα Κωνσταντίνου, είπε πως η κατηγορούσα αρχή θα στηριχθεί σε «περιστασιακή μαρτυρία». «Πρόκειται για μαρτυρία γνώμης», εξήγησε και ανέφερε πως «αυτό είναι τραγικό». «Η Αστυνομία προσπαθεί να ποινικοποιήσει τις αποφάσεις ενός διαιτητή σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Παίρνουν διάφορους παράγοντες και ποδοσφαιριστές και τους ερωτούν», ανέφερε.

Δηλαδή, είπε, αποφασίζουν οι ανακριτές εάν μια φάση έκρινε τον αγώνα, είπε ο κ. Πελεκάνος. Σε αναφορά του για το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής να παραμείνουν υπό κράτηση, είπε πως δεν υπάρχει κίνητρο για φυγοδικία, καθώς υπάρχει προσδοκία αθώωσης. Πρόσθεσε επίσης πως είναι πατέρας δύο παιδιών και η σύζυγός του δεν εργάζεται, έτσι δεν υπάρχει πρόθεση για φυγοδικία.
Συνεχίζοντας ο κ. Πελεκάνος ανέφερε επίσης πως η Αστυνομία γνωρίζει πού είναι η διαφθορά και να μην ψάχνει εξιλαστήρια θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαιτητής, Ανδρέας Κωνσταντίνου και πρόεδρος ποδοσφαιρικού σωματείου β κατηγορίας, Δημήτρης Μασιάς ηλικίας 33 και 39 ετών αντίστοιχα, φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση, για τα αδικήματα της συνωμοσίας, της χειραγώγησης αγώνα και της παράβασης του νόμου περί ΚΟΑ.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν από τις 3 μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2020 και αφορούν τον ποδοσφαιρικό αγώνα που έγινε μεταξύ Οθέλλου Αθηένου και Αγίας Νάπας για τη β κατηγορία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος, στο γήπεδο του Οθέλλου στην Αθηένου.

Δικηγόρος του Δημήτρη Μασιά είναι ο Κρίς Τριανταφυλλίδης και του Αντρέα Κωνσταντίνου ο Άντρος Πελεκάνος.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ