25.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 17:02

Ολοκληρώθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών, τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Σύμβουλους καθώς και για τα μέλη Σχολικών Εφορειών.

Η όλη διαδικασία κράτησε από τις 8:30 π.μ. – 12.30 μ.μ., σε χώρους που καθορίστηκαν από τους οικείους Εφόρους Εκλογείς, οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών, τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Σύμβουλους καθώς και για τα μέλη Σχολικών Εφορειών.

LIVE Ενημέρωση

Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε, είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκονοίκου Π. Γυψιώτης

Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε, δήλωσε ο Πιερής Γυψιώτης, ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκονοίκου, μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου την Πέμπτη.

«Έχω όλα τα φόντα και τις δυνάμεις να προσφέρω για τον κατεχόμενο Δήμο μας», ανέφερε ο κ. Γυψιώτης, η υποψηφιότητα του οποίου στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, τη ΔΗΠΑ, και το Κίνημα Οικολόγων. Ευχαρίστησε ακόμη όλους τους υποστηρικτές του, καθώς και τον νυν και τον πρώην κοινοτάρχη, οι οποίοι υποστήριξαν την υποψηφιότητά του.

«Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Καλή επιτυχία και στον συνδυασμό μας, ο οποίος αποτελείται από αξιόλογα στελέχη για τους δημοτικούς συμβούλους και για τη Σχολική Εφορεία Λευκονοίκου», ανέφερε καταληκτικά.

Με Σύνθημα κόμμα μας η Λευκωσία, κατέθεσε υποψηφιότητα για Δημαρχία ο Κ. Δημητριάδης

Με το σύνθημα Κόμμα μας η Λευκωσία, κατέθεσε σήμερα την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία της Λευκωσίας ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, υιός του πρώην Δημάρχου της Πρωτεύουσας Λέλλου Δημητριάδη.

Στη δήλωση του μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του, ο κ. Δημητριάδης είπε πως χωρίς να θέλει οιονδήποτε μισθό, όπως και ο επί 31 χρόνια μακαριστός πατέρας του, αείμνηστος Δήμαρχος Λευκωσίας Λέλλος Δημητριάδης, θα είναι ο συνεχιστής του έργου του αν εκλεγεί.

Το πρόγραμμα του, όπως είπε ο κ. Δημητριάδης, βασίζεται σε δέκα σημεία. Στο κυκλοφοριακό χάος, στα περισσότερα πάρκα, στη θέση για καμία αμοιβή σε Δημάρχους, στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στη μείωση των φορολογιών, στην καθαριότητα, στον χαρακτήρα της πόλης, στην ένωση της πόλης, στο μεταναστευτικό και στη δημιουργία τραμ.

Υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία Στροβόλου ο Σταύρος Σταυρινίδης

Έτοιμος να εργαστεί σκληρά για να εξελιχθεί ο Δήμος Στροβόλου σε έναν Δήμο πρότυπο, εμβληματικό, πράσινο, αειφόρο, ψηφιακό, πιο καθαρό, φιλικό προς τους δημότες και τους επισκέπτες του, αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπινο, δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Σταύρος Σταυρινίδης υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του. «Δηλώνω επίσης έτοιμος με την μακρόχρονη εμπειρία μου να εργαστώ σκληρά για την αποτελεσματική εφαρμογή της εταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Στρόβολος δεν μπορεί να παραμείνει ο φτωχός συγγενής», είπε ο κ. Σταυρινίδης. Πρέπει, συνέχισε, να γίνει καλύτερος με έργα, πράξεις, όραμα, προσήλωση, εργατικόηττα, εντιμότητα και σοβαρότητα. Ευχαρίστησε το ΔΗΚΟ, το ΑΚΕΛ και όσους από ευρύτερους κομματικούς χώρους έχουν δείξει εμπιστοσύνη και πίστη στο πρόσωπό του. Τον κ. Σταυρινίδη συνόδευσαν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Στροβολου που προέρχεται από το ΑΚΕΛ, Κώστας Κούκκος, η προτείνουσα, πρώην Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Στέλλα Μισιαούλη, Βουλευτές, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη των κομμάτων που τον στηρίζουν κι άλλοι.

Η Ν. Λευκωσία σύγχρονη Ευρωπαϊκή περιφέρεια λέει ο υποψήφιος Δήμαρχος Α. Ιωσήφ

Να γίνει η Νότια Λευκωσία μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή περιφέρεια είναι η φιλοδοξία του υποψήφιου Δημάρχου για τον νέο Δήμο Νότιας Λευκωσίας-Ιδαλίου, Ανδρέα Ιωσήφ.

Κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, είπε ότι θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στη μετατροπή της Νότιας Λευκωσίας σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή περιφέρεια έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο. «Θεωρώ ότι μέσα από τη συνεργασία όλων των κατοίκων της περιοχής μας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, κοινωνικής τάξης και μορφωτικού επιπέδου μπορούμε να οδηγήσουμε το Δήμο Νότιας Λευκωσίας – Ιδαλίου στη νέα εποχή», είπε.

Ο κ. Ιωσήφ ανέφερε ότι το Δάλι, τα Λύμπια, το Πέρα Χωριό, η Νήσου, η Αλάμπρα και η Ποταμιά θα ακολουθήσουν κοινή πορεία με στόχο τη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα φέρουν ένα καλύτερο αύριο.

«Από την 1η Ιουλίου αρχίζει μια μεγάλη προσπάθεια για ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία της περιφέρειας Ιδαλίου. Οι δυσκολίες που αναπόφευκτα θα προκύψουν κατά την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απαιτούν συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά», σημείωσε. Ανέφερε ότι απαραίτητα χαρακτηριστικά πρέπει είναι η αξιοπιστία, η ευελιξία και η δυνατότητα ο επικεφαλής του νέου Δήμου να μπορεί να είναι ο συνδετικός κρίκος της περιφέρειας με το κεντρικό κράτος ώστε να προωθούνται στα υπουργικά και κυβερνητικά γραφεία θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Χριστιανικού Συνδέσμου «Ευαγγελισμός» Iδαλίου, συνταξιούχο δασκάλα και ενεργή στα κοινά της περιοχής, Μαρία Σκορδή Λαζαρίδη που πρότεινε την υποψηφιότητα του και τον τέως Αντιδήμαρχο Ιδαλίου και Πρόεδρο του αθλητικού σωματείου «ΔΑΛΙ F.C.», Μιχάλη Καλλή, ο οποίος υποστήριξε την υποψηφιότητα του.

Υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τη Δαμαρχία Παραλιμνίου ο Λούκας Πολυκάρπου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος για το Παραλίμνι Λούκας Πολυκάρπου, με δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του, δεσμεύθηκε ότι «ακούραστα θα δουλέψω και θα πετύχω ανάπτυξη, ποιότητα, ευημερία και προοπτική για τον νέο μας Δήμο, με όραμα και πλάνο, θέλουμε ένα στερεό παρών που θα οδηγήσει σε ένα προοπτικό μέλλον». Κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να στηρίξουν τον «υποψήφιο που θα φέρει την αλλαγή και την συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων διαμερισμάτων»

Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Πάφου ο Φαίδωνας Φαίδωνος

«Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω από καρδιάς, δύο εκλεκτούς συμπολίτες μου. Τον Πανίκο Παπαγεωργίου και τον Γιώργο Κοτσώνη, που προτείνουν και στηρίζουν την υποψηφιότητά μου. Δύο Παφίτες που με την ζωή και την προσφορά τους τιμούν την πόλη μας. Ζητώ, με καθαρή καρδιά και καθαρά χέρια, από τους δημότες της Πάφου να συνεχίσουμε μαζί, αυτό που μαζί καταφέραμε: Να κάνουμε την Πάφο μας την πιο όμορφη, πιο πράσινη, πιο σύγχρονη πόλη της Κύπρου. Την ιδανική πόλη για να ζεις, να εργάζεσαι, να επιχειρείς, να κάνεις οικογένεια. Μια πόλη όχι μόνο για εμάς. Αλλά κυρίως για τη νέα γενιά, που δεν θέλει να στερείται τίποτε σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Ζητώ από τους Παφίτες και τις Παφίτισσες να κρίνουν τον καθέναν από εμάς αυστηρά. Και να αποφασίσουν: Αν θα προχωρήσουμε μπροστά, να φτιάξουμε την Πάφο της γνώσης και της καινοτομίας, ή αν θα γυρίσουμε πίσω, στο σκοτεινό παρελθόν. Έρχονται μέρες κατάνυξης. Το Θείο Δράμα είναι μια πράξη θυσίας και αγάπης. Εύχομαι αγάπη, υγεία, να περάσετε καλά με τις οικογένειές σας και καλή Ανάσταση».

Υπέβαλε υποψηφιότητα για Δήμαρχος Λατσιών – Γερίου o Χρίστος Πιτταράς

Δημιουργία ενός Δήμου, όπου όλοι όσοι κατοικούν να είναι περήφανοι που μένουν σε αυτό τον νέο Δήμο Λατσιών – Γερίου, τον οποίο θα κάνουν παράδειγμα και υπόδειγμα για όλη την Κύπρο, οραματίζεται ο Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λατσιών – Γερίου, και νυν Δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς. Ο κ. Πιτταράς υπέβαλε το πρωί, στο Δημαρχείο Λατσιών, όπου η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας έστησε τους μηχανισμούς της για την υποβολή υποψηφιοτήτων για Δήμαρχο Λατσιών – Γερίου, για Αντιδήμαρχο Δημοτικού Διαμερίσματος Λατσιών, Δημοτικών Συμβούλων Δημοτικού Διαμερίσματος Λατσιών, καθώς και για μελών Σχολικών Εφορειών 2024.

Υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Παραλιμνίου ο Μιχάλης Τζιοβάνη

Για την βελτίωση της ζωής των δημοτών θα εργαστεί αν εκλεγεί, όπως είπε, ο υποψήφιος για την δημαρχία Παραλιμνίου Μιχάλης Τζιοβάνης, ο οποίος στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ. Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή υποψηφιότητας του, ο κ. Τζιοβάνης ανέφερε ότι η μεγάλη αγάπη που τρέφει για τον τόπο του δεν μπορούσε παρά να τον οδηγήσει να δηλώσει παρών σήμερα στην μεγάλη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημείωσε ότι ο νέος Δήμος περιλαμβάνει τέσσερα διαμερίσματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά με κοινό παρονομαστή την ταυτότητα της ελεύθερης Αμμοχώστου και των Κοκκινοχωρίων. «Θα προχωρήσουμε για να πετύχουμε την βελτίωση της ζωής των δημοτών, όπως αυτή προγραμματίζεται και μέσα από το πρόγραμμα που έχουμε διαμορφώσει. Θα εργαστούμε άοκνα και θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Έχουμε όρεξη, έχουμε προτάσεις, έχουμε όραμα και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών αλλά και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, για το αύριο», συμπλήρωσε.

Υπέβαλε υποψηφιότητα για τον ΕΟΑ Πάφου ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης

«Να ευχαριστήσω της δυνάμεις που με στηρίζουν και το ΑΚΕΛ. Να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι είμαι πανέτοιμος να αναλάβω την προεδρία του ΕΟΑ Πάφου και να το φέρω σε επιτυχία».

Υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αμμοχώστου ο Σίμος Ιωάννου

«Καλώ όλους του δημότες Αμμοχώστου και όλους του δημότες των κατεχόμενων περιοχών να εξασκήσουν αυτό το ιερό τους δικαίωμα. Υπηρετώ από διάφορα πόστα αυτό το Δήμο. Θα συνεχίσω με τη ίδια δύναμη και θάρρος να υπηρετώ το Δήμο αν με εκλέξουν, για να επιστρέψουμε πίσω στην πόλη μας».

Δημαρχία και Αντιδημαρχία Λατσιών-Γερίου

Κανονικά διεξάγεται από το πρωί η υποβολή των υποψηφιοτήτων, στο Δημαρχείο Λατσιών, για Δήμαρχο Λατσιών – Γερίου, για Αντιδήμαρχο Δημοτικού Διαμερίσματος Λατσιών και Δημοτικών Συμβούλων Δημοτικού Διαμερίσματος Λατσιών. Την υποψηφιότητα τους για τη Δημαρχία Λατσιών-Γερίου ήδη υπέβαλαν, κατά σειρά προσέλευσης, ο Σάββας Νικολάου και ο νυν Δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς.

Ο Σάββας Νικολάου, κατά την υποβολή της υποψηφιότητας του, συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ ο νυν Δήμαρχος, από τη νονά του και από επιχειρηματία του Δήμου Λατσιών. Μέχρι στιγμής για τη θέση του Αντιδημάρχου έχουν υποβάλει υποψηφιότητα, κατά σειρά προσέλευσης, ο Γιώργος Γιωργακούδης και ο Κυπριανός Φιλίππου. Από το πρωί, εκπρόσωποι κομμάτων ή κινημάτων προσέρχονται στο Δημαρχείο Λατσιών και καταθέσουν τα ονόματα των υποψηφίων τους για Δημοτικούς Συμβούλους και Σχολικές Εφορείες.

Αισιόδοξος για την νίκη, εξέφρασε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχία Λατσιών-Γερίου, Σάββας Νικολάου.

Ο Σάββας Νικολάου, στην παρουσία του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, υπέβαλε το πρωί, στο Δημαρχείο Λατσιών, όπου η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας έστησε τους μηχανισμούς της για την υποβολή υποψηφιοτήτων για Δήμαρχο Λατσιών – Γερίου, για Αντιδήμαρχο Δημοτικού Διαμερίσματος Λατσιών, Δημοτικών Συμβούλων Δημοτικού Διαμερίσματος Λατσιών, καθώς και για μελών Σχολικών Εφορειών 2024.

«Είμαι αισιόδοξος για την νίκη. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια αλλαγή. Εφτά χρόνια πιστεύω το νυν Δημοτικό Συμβούλιο και ο νυν Δήμαρχος ότι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν. Έχω όραμα για τα Λατσιά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», είπε ο Σάββας Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ.

Υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία Λάρνακας ο Σωτήρης Ιωάννου

«Στις 9 Ιουνίου οι δημότες της πόλης μας καλούνται να επιλέξουν την επόμενη δημοτική αρχή και σκοπός δικός μας είναι να τους δώσουμε πολιτική επιλογή. Τα επόμενα χρόνια η Λάρνακα έχει να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις. Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητά μας. Δεν είναι ούτε υποψηφιότητα έσχατης επιλογής, ούτε λύση ανάγκης. Μπορεί να δώσει τα κατάλληλα μηνύματα για τη νέα δημοτική αρχή. Τολμούμε και διεκδικούμε για μια καλύτερα και πιο αξιοπρεπή Λάρνακα».

Α. Βραχίμης: Η επιστροφή Αμμοχώστου εφαλτήριο λύσης

Η επιστροφή της Αμμοχώστου θα αποτελέσει εφαλτήριο για εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού, είπε ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Αμμοχώστου Ανδρέας Βραχίμης, τον οποίο στηρίζουν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, υποβάλλοντας την υποψηφιότητα του το πρωί στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις του μετά τη διαδικασία υποβολής, είπε ότι υπέβαλε με μεγάλη συγκίνηση την υποψηφιότητα του για τη δημαρχία της Αμμοχώστου και ευχαρίστησε όσους συμπορεύονται μαζί του σε αυτή την προσπάθεια, ιδιαίτερα το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ.

«Θέλω να καλέσω τον κόσμο, τους Βαρωσιώτες όπου βρίσκονται, στις 9 Ιουνίου να πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν για τον κατεχόμενο μας Δήμο. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να φέρουμε ξανά το ζήτημα της Αμμοχώστου μπροστά. Η επιστροφή της Αμμοχώστου θα αποτελέσει, είμαι πεπεισμένος γι αυτό, το εφαλτήριο για εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία πρέπει όλοι να συμπορευθούμε», συμπλήρωσε.

Την υποψηφιότητά της για την Αντιδημαρχία της Αγίας Νάπας αποσύρει η Αιμιλία-Ευαγγελία Ξύδια

Υπέβαλε υποψηφιότητα ο Κωστάκης Κωνσταντίνου για περιφερειάρχης Πάφου

«Από την 1η Ιουλίου ο νέος Οργανισμός ξεκινά τις διαδικασίες ανάληψης ευθύνης. Ευθύνες που απορρέουν μέσα από τον νόμο και σημαντικοί τομείς περιέρχονται πλέον στην ευθύνη του, όπως η ύδρευση, τα στερεά απόβλητα, η αποχέτευση αλλά και η αδειοδότηση για ανάπτυξη. Ο νέος Οργανισμός θέλει προσωπικότητα που να έχει εμπειρία, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα, που να μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Είναι ένας νέος οργανισμός και η προτεραιότητα είναι με ποιο τρόπο να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον, οι πολίτες και ο τόπος. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που ζητώ από τους πολίτες στήριξη».

Υπέβαλε την υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης

«Με μεγάλη συγκίνηση διεκδικώ τη Δημαρχία της Λευκωσίας. Η Λευκωσία πλέον αλλάζει, γίνεται μητροπολιτικός Δήμος μαζί με την Έγκωμη. Χρειάζεται πάνω απ’ όλα αποφασιστικότητα, συνεννόηση και συνένωση δυνάμεων και στην κοινωνία και στο κοινοτικό συμβούλιο. Υπόσχεση μου να λειτουργήσω όπως πάντα, προτάσσοντας το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της Λευκωσίας. Απευθύνω ένα πελώριο ευχαριστώ στον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, την ΔΗΠΑ και το κόμμα των ζώων. Απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους Λευκωσιάτες να ενώσουν τη δύναμή τους με τη δική μας. Και να είστε σίγουροι ότι την επόμενη μέρα θα σας κάνω περήφανους».

Υπέβαλε την υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία του Στροβόλου ο Χρίστος Τσίγκης

Με την ευκαιρία της υποβολής της υποψηφιότητας μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΔΗΣΥ, την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ. Θέλουμε να φτιάξουμε το σπίτι μας και να στηρίξουμε τους δημότες μας. Θέλουμε ένα Στρόβολο καθαρό, προσβάσιμο και φωτεινό σε κάθε γειτονιά.

Σύμβολο αγώνα η θέση Δημάρχου για Δήμο Κερύνειας είπε ο υποψήφιος Ιωσήφ Βιολάρης

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Κερύνειας υπέβαλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωσήφ Βιολάρης, αναφέροντας ότι για τον ίδιο η θέση αποτελεί “σύμβολο αγώνα”.

Ο κ. Βιολάρης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, είπε ότι θεωρεί τη θέση του Δημάρχου Κερύνειας ως «σύμβολο αγώνα για απελευθέρωση από τον κατοχικό στρατό, τους εποίκους και επιστροφή στα σπίτια, τις περιουσίες μας, με όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα κατοχυρωμένα, όπως ακριβώς είναι ακριβώς κατοχυρωμένα στην ΕΕ και ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης δικαιούται να κυκλοφορεί και να απολαμβάνει την περιουσία του σε όλη την επικράτεια της Ευρώπης».

Σημείωσε ότι ο Δήμος Κερύνειας δεν είναι Δήμος που θα ασχοληθεί με καθαριότητα, με πεζοδρόμια, με άδειες. «Είναι Δήμος ο οποίος ασχολείται καθαρά με τη διαφώτιση για την επιστροφή μας στην αγαπημένη μας πόλη», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι ο Δήμος πρέπει να βλέπει τους δημότες του, οι οποίοι είναι διασπαρμένοι σε όλη την Κύπρο και τον κόσμο. «Ο Δήμος προσπαθεί να είναι σε επικοινωνία και να βλέπει τα προβλήματα των Κερυνειωτών, όπου κι αν βρίσκονται», ανέφερε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «έγνοια μας είναι και η νεολαία, οι νέοι Κερυνειώτες», οι οποίοι, όπως είπε, δεν έχουν ζήσει την Κερύνεια και είναι σε αυτούς που ελπίζουμε και προσπαθούμε να είναι το μέλλον και η συνέχεια εμάς των Κερυνειωτών που έχουμε ζήσει και έχουμε μεγαλώσει στην Κερύνεια.

Ο κ. Βιολάρης στηρίζεται από το ΔΗΚΟ, το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ.

Υπέβαλε την υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία του Στροβόλου ο Χρίστος Τσίγκης

Υπέβαλε την υποψηφιότητα του για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου ο Θεόδωρος Πυρίλλης

Υπέβαλε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Λευκωσίας ο Χαράλαμπος Προύντζος

Μια πόλη που θα ενώνει όλους, επιθυμεί και θα επιδιώξει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Χαράλαμπος Προύντζος, όπως δήλωσε μετά την υποβολή σήμερα της υποψηφιότητας του για τη Δημαρχία της πρωτεύουσας.

Στις δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του, ο Χαράλαμπος Προύντζος είπε πως η σημερινή μέρα είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς τις εκλογές, καθώς ξεκινά ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση προς τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Είναι μια χαρά της Δημοκρατίας, αλλά είναι και μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Λευκωσία γιατί η πόλη μας βρίσκεται σε μια φάση μεταρρύθμισης, όπου τέσσερις μεγάλοι αστικοί Δήμοι θα ενωθούν, φτιάχνοντας μια πόλη που θα έχει πέρα των 110 χιλιάδων κατοίκων, θα έχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό προσωπικού και ένα μεγάλο προϋπολογισμό για να διαχειριστεί», είπε.

Ο κ. Προύντζος είπε πως αυτή η στιγμή της μεταρρύθμισης δείχνει και την ανάγκη για να έχουμε εκείνες τις επιλογές, οι οποίες θα μπορέσουν να διαχειριστούν τη νέα τάξη πραγμάτων, πάντα όμως με όραμα, όπως σημείωσε.

«Πρεσβεύω ένα όραμα για μια Λευκωσία πράσινη, μια Λευκωσία έξυπνη, αποτελεσματική, δημοκρατική. Μια πόλη που θα είναι συμπεριληπτική και θα νοιάζεται για όλους τους πολίτες της, μια πόλη των Πανεπιστημίων, της έρευνας, της καινοτομίας, μια πόλη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Αλλά, πάνω απ΄ όλα, αυτό που χαρακτηρίζει τη Λευκωσία μας, μια πόλη που θα είναι μητρόπολη ιστορίας, πολιτισμού και εμπειριών», είπε.

Ο κ. Προύντζος είπε πως στρέφει το βλέμμα του προς τους δημότες της Λευκωσίας με σεβασμό, καλώντας τους να ασκήσουν το δημοκρατικό τους πολίτευμα στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας πάντα κατά νου ότι η Λευκωσία είναι μια πόλη που ενώνει όλους μας, ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες, ανεξάρτητα από το πού διαμένει ο καθένας.

Όπως σημείωσε, ο νέος Δήμος φέρνει μαζί τέσσερις Δήμους, την Αγλαντζιά, την Έγκωμη, τον Άγιο Δομέτιο και τη Λευκωσία, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν θέλει να υπάρχουν αδικημένες περιοχές στη Λευκωσία, αλλά επιθυμεί μια πόλη με ισόρροπη ανάπτυξη, βιώσιμη ανάπτυξη, και πάνω από όλα μια Λευκωσία που θα ενώνει όλους.

Υπέβαλε την υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία Λεμεσού ο Χρίστος Μιχαηλίδης

Ο Γιάννης Αρμεύτης υπέβαλε υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία Λεμεσού

Υπέβαλε υποψηφιότητα για ΕΟΑ Αμμοχώστου ο Γιάννης Καρούσος

Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Λεμεσού ο Νίκος Νικολαίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κάτοικοι: Όχι ακόμα μια ρυπογόνος βιομηχανία στο Δάλι

Οι Πολίτες Ιδαλίου-Λατσιών σε ανακοίνωσή τους καλούν το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, την Επίτροπο Περιβάλλοντος...

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας, άνεμοι και ίσως βροχές το Πάσχα

Ισχυρό μέχρι πολύ ισχυρό νοτιοδυτικό ως δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αργά απόψε αναμένεται χαμηλή πίεση. Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, ο καιρός θα...

Ο Πάτερ Ηρακλής είπε και πάλι την πρώτη Ανάσταση με το δικό του τρόπο (βίντεο)

Ο αγαπητός ανά την Κύπρο πάτερ Ηράκλης, της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, τήρησε το έθιμο του μηνύματος της πρώτης Ανάστασης το πρωί του Μεγάλου...

Το Κίεβο επιτίθεται στην Κριμαία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, αμερικανικής κατασκευής, που εξαπολύθηκαν εναντίον της χερσονήσου της Κριμαίας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις,...

Κόμπος: Λύση μόνο στα πλαίσια του ΟΗΕ – Η Τουρκική πλευρά είναι εκτός πλαισίου

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία...

Αστυνομία: Κροτίδες, φωτιές και συλλήψεις

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, προέκυψαν χθες και τα ξημερώματα σήμερα, τα ακόλουθα περιστατικά: Στην επαρχία Λεμεσού,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!