Υπηρεσία Ασύλου: Στάση εργασίας για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας

Διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στους χώρους των γραφείων ασύλου στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, αλλά και για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά της κεντρικής υπηρεσίας στο κτήριο Κεράνη, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιγράφει «χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας», καθώς οι υπάλληλοι στους χώρους των περιφερειακών γραφείων ασύλου «μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς υπηρεσίες καθαρισμού».

Επισημαίνει ότι «επανειλημμένα έχουμε γίνει μάρτυρες καθυστερήσεων στις συμβάσεις με τους εργολάβους καθαριότητας, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των αρμόδιων» και προτείνει «να εξεταστεί η προοπτική πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, για την επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος».

Επίσης ζητεί τη στελέχωση της Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό λόγω του φόρτου εργασίας με την επίσπευση των διαδικασιών παροχής ασύλου, ενώ σχετικά με τη μεταφορά της Υπηρεσίας, ο Σύλλογος ζητεί άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Για τις συνθήκες υγιεινής, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, που καταδικάζει «τις εικόνες ντροπής για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στην κτιριακή δομή της Υπηρεσίας Ασύλου στην Κατεχάκη».

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ