Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ και νέες ανησυχίες

Νέα έκρηξη και αρνητικό ρεκόρ των ημερήσιων κρουσμάτων κατέγραψαν χθες οι υγειονομικές αρχές της χώρας με την Αττική να διατηρεί την πρωτιά.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 359 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων τα 322 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 212 εντοπίστηκαν στην Αττική. Το λεκανοπέδιο καταγράφει σταθερά υψηλά κρούσματα, ενώ τις τρεις τελευταίες ημέρες ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει ανέβει πάνω από 170 «απορροφώντας» το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων στη χώρα.

Το γεγονός αυτό έχει εντείνει τις ανησυχίες των ειδικών, αφήνοντας μάλιστα περιθώριο δέκα ημερών πριν την επανεξέταση νέων μέτρων. «Αν τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν αποδώσουν τις επόμενες δέκα ημέρες με δύο εβδομάδες, τότε το επόμενο βήμα θα είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών», δήλωσε χθες ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας.

Το ίδιο σκεπτικό υιοθέτησε και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ. «Με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική» ανέφερε, εξηγώντας πως εφόσον συνεχίσουν να αυξάνονται ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων και ο αριθμός των διασωληνωμένων, τότε τα είναι λογικό είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Στο ίδιο πνεύμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά. Η κυβέρνηση παίρνει όποια μέτρα χρειάζονται, και εάν υπάρχει βελτίωση θα αποσύρονται, αλλά αν υπάρχει επιδείνωση θα εντείνονται τα μέτρα».

Την αναγκαία συμμόρφωση στα μέτρα ώστε αυτά να μπορέσουν να αποδώσουν, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. « Όταν τα μέτρα δεν εφαρμόζονται επαρκώς ή κάποιοι πιστεύουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι παιχνίδι, όταν τα επιδημιολογικά στοιχεία χειροτερεύουν, τότε υπάρχει ανάγκη για άλλα μέτρα», δήλωσε. «Αυτή τη στιγμή τα πράγματα χειροτερεύουν στην Αττική, υπάρχει πίεση στην Αττική», επεσήμανε.

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ