24.9 C
Nicosia
Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024 | 11:11

Κλαρέττα Πετάτσι – Η τελευταία ερωμένη του Μπενίτο Μουσολίνι που παρακάλεσε να εκτελεστεί μαζί του

Στις 27 Απριλίου 1945, οι Ιταλοί αντάρτες σταμάτησαν μια γερμανική αυτοκινητοπομπή και συνέλαβαν τον Μουσολίνι και την τελευταία ερωμένη του, την Κλάρα Πετάτσι. Ο Μουσολίνι και η Κλάρα προσπαθούσαν να διαφύγουν από την Ιταλία.

Οι Ιταλοί παρτιζάνοι ήθελαν να αφήσουν την Κλάρα, πιστεύοντας ότι είχε χειραγωγηθεί από τον Μουσολίνι. Ωστόσο, η Κλάρα ήθελε να πεθάνει μαζί με τον Μουσολίνι.

«Αυτό είναι το μόνο που ζητάω, να πεθάνω μαζί του» είπε η Κλάρα Πετάτσι στους Ιταλούς αντάρτες.

Ο Μουσολίνι και η Κλάρα εκτελέστηκαν την επόμενη μέρα, στις 28 Απριλίου 1945. Τα σώματά τους κρεμάστηκαν ανάποδα σε ένα βενζινάδικο στην Piazza Loreto στο Μιλάνο.

Ο μύθος λέει ότι ακόμη και ενώ κρεμόταν εκεί, πάνω από το βενζινάδικο, μια Ιταλίδα παρατήρησε στον άντρα της πόσο όμορφα ήταν τα πόδια της Κλαρέττας.

Photo: YouTube

Η Κλάρα Πετάτσι ήταν εντελώς ξετρελαμένη με τον Μουσολίνι

Η Πετάτσι γεννήθηκε το 1912 μέσα σε μια πλούσια αριστοκρατική οικογένεια της Ρώμης. Ο πατέρας της ήταν γιατρός του Βατικανού και θαυμαστής του Μουσολίνι. Η μητέρα της ήταν μια πολύ όμορφη και φιλόδοξη γυναίκα.

Η Κλάρα ήταν ερωτευμένη με τον Μουσολίνι, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1883, από μικρή ηλικία –τους χώριζαν 29 χρόνια. Κοιμόταν με τη φωτογραφία του κάτω από το μαξιλάρι της και διακοσμούσε μπισκότα με τη λέξη «Duce» (Ντούτσε), το παρατσούκλι του Μουσολίνι.

Γνωρίστηκαν το 1932, όταν ο Μουσολίνι οδηγούσε με την κατακόκκινη Alfa Romeo του προς την Όστια και πέρασε μπροστά από το οικογενειακό αυτοκίνητο της Κλάρας. Παρατήρησε την 20χρονη όμορφη Κλάρα που του φώναξε: «Duce! Duce!». Ακριβώς όπως μια γκρούπι που βλέπει τον αγαπημένο της ροκ σταρ.

Ο Μουσολίνι σταμάτησε αμέσως το αυτοκίνητό του και ενδιαφέρθηκε για την Κλάρα.

Το 1936, οι δύο τους άρχισαν μια σεξουαλική σχέση. Η Κλάρα ήταν 24 ετών και ο Μουσολίνι 53 ετών.

«Κάνουμε έρωτα όπως δεν έχουμε ξανακάνει ποτέ, μέχρι να πονέσει το στήθος του και μετά το ξανακάνουμε. Μετά κοιμάται, εξαντλημένος και ευτυχισμένος» θα πει η Κλάρα.

Photo: YouTube

Με τη συγκατάθεση της μαμάς

Η μητέρα της Κλάρα, Τζουζεπίνα, ενθάρρυνε τη σχέση και επέτρεψε μάλιστα στον Μουσολίνι να επισκέπτεται την κόρη της στην τεράστια οικογενειακή έπαυλη στα προάστια της Ρώμης.

Το να έχει τον Μουσολίνι εραστή της κόρης της σήμαινε πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες για την οικογένειά της.

Η Τζουζεπίνα διακόσμησε ακόμη και το δωμάτιο της Κλάρα με τεράστιους καθρέφτες, ώστε ο δικτάτορας να μπορεί να βλέπει τον εαυτό του ενώ κάνει σεξ με την Κλάρα.

Το 1936, η Κλάρα έγινε η κύρια παλλακίδα του Μουσολίνι. Είχε το δικό της δωμάτιο στο παλάτι του, το Παλάτσο Βενέτσια. Ο Μουσολίνι της έδωσε οδηγό και σωματοφύλακες.

Ο δικτάτορας συνέχισε, ωστόσο, να κάνει σεξ με άλλες γυναίκες κάθε μέρα, ενώ η Κλάρα τον περίμενε υπομονετικά. Όταν έβλεπαν ο ένας τον άλλον, της έλεγε όλες τις λεπτομέρειες για το «σύντομο σεξ που είχε εκείνη την ημέρα».

Δείτε το βίντεο

 

Photo: YouTube

Η Κλάρα και ο Μουσολίνι ζήλευαν πολύ ο ένας τον άλλον

Οι δυο τους ζήλευαν πολύ ο ένας τον άλλον. Η Κλάρα απαιτούσε από τον Μουσολίνι να της τηλεφωνεί κάθε μισή ώρα για να τον εμποδίζει να κάνει σεξ με άλλες γυναίκες.

Ο Μουσολίνι ανέθεσε στη μυστική του αστυνομία να κατασκοπεύει την Κλάρα. Ζήτησε ακόμη και από τη μητέρα της να βεβαιωθεί ότι κανένας άλλος άνδρας δεν θα την πλησίαζε.

Συχνά τον έπιανε να κάνει σεξ με άλλες γυναίκες, όπως με την παλιά του ερωμένη Αλίς Ντε Φονσέκα Μπαλοτέλι, ενώ λέγεται ότι είχε δεκατέσσερις ερωμένες το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως γράφουν οι Sunday Times.

Η Κλάρα κατέγραψε στο ημερολόγιό της μέρη της συζήτησής τους για την απιστία του με την Μπαλοτέλι:

Μουσολίνι: «Εντάξει, το έκανα. Είχα να τη δω από πριν από τα Χριστούγεννα. Είχα όρεξη να βρεθώ με την παρέα της. Δεν νομίζω ότι διέπραξα έγκλημα. Πέρασα δώδεκα λεπτά μαζί της».

Κλάρα: «Είκοσι τέσσερα!».

Μουσολίνι: «Εντάξει, 24 λοιπόν, άρα ήταν κάτι γρήγορο. Ποιος νοιάζεται, το έχω ξεπεράσει. Μετά από 17 χρόνια δεν υπάρχει ενθουσιασμός- είναι όπως όταν παίρνω τη γυναίκα μου».

Της είπε ότι η ιδέα να κοιμάται με μία μόνο γυναίκα ήταν «αδιανόητη» γι’ αυτόν. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν να κοιμάται μόνο με μία γυναίκα. Υπήρξε μια περίοδος κατά την οποία είχα 14 γυναίκες και έπαιρνα τρεις ή τέσσερις κάθε βράδυ, τη μία μετά την άλλη. Αυτό σου δίνει μια ιδέα για τη σεξουαλικότητά μου».

Photo: YouTube

Μεταμφιέστηκε με στολή της Luftwaffe

Στις 26 Απριλίου 1945, ο Μουσολίνι αποχώρησε από την κλαμένη Κλάρα και την προέτρεψε να μην τον ακολουθήσει. Μεταμφιέστηκε με στολή της Luftwaffe και κρύφτηκε κάτω από κουβέρτες σε ένα φορτηγό. Το φορτηγό κατευθύνθηκε προς τη Γερμανία.

Ωστόσο, την επόμενη μέρα, οι Ιταλοί αντάρτες σταμάτησαν τη γερμανική αυτοκινητοπομπή και βρήκαν τον Μουσολίνι. Προς μεγάλη του απογοήτευση, βρήκαν και την Κλάρα σε ένα από τα άλλα φορτηγά. Αποφάσισε να ακολουθήσει τον δικτάτορα.

Οι παρτιζάνοι υπέθεσαν ότι η Κλάρα ήταν μια καιροσκόπος ερωμένη και της έδωσαν την ευκαιρία να φύγει σώα και αβλαβής. Ωστόσο, εκείνη αποφάσισε να μείνει παρά την προειδοποίηση ότι θα εκτελεστεί.

«Πώς μπορώ να σας κάνω να πιστέψετε ότι ήμουν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια απλώς και μόνο επειδή τον αγαπούσα; Η μόνη φορά που έζησα ήταν όταν ήμουν μαζί του… Η ζωή μου δεν θα είναι τίποτα όταν αυτός πεθάνει. Αυτό είναι το μόνο που ζητάω, να πεθάνω μαζί του».

Οι αντάρτες την πήγαν στον Μουσολίνι και πέρασαν άλλη μια νύχτα μαζί.

Photo: YouTube

Στην ανάποδη κρεμάλα

Στις 28 Απριλίου 1945, εκτελέστηκαν και οι δύο με πολυβόλο. Η Κλάρα έπεσε μπροστά στον Μουσολίνι, προσπαθώντας να τον προστατεύσει με το σώμα της και πέθανε αμέσως.

Οι αντάρτες πήγαν τα πτώματά τους σε ένα βενζινάδικο στην Piazza Loreto στο Μιλάνο. Ο όχλος ακρωτηρίασε τα σώματά τους. Μετά από λίγες ώρες, τα σώματά τους κρεμάστηκαν ανάποδα στο μεταλλικό σκελετό ενός μισογκρεμισμένου βενζινάδικου.

Η ανάποδη κρεμάλα χρησιμοποιούνταν στην Ιταλία από τον Μεσαίωνα για να τονιστεί η ατιμία του κρεμασμένου.

Δεδομένου ότι η Κλάρα φορούσε φούστα και όχι εσώρουχο, οι Ιταλοί τουλάχιστον έδεσαν τη φούστα της στα πόδια της για να διατηρήσουν λίγη από τη σεμνότητά της αφού είχαν κρεμάσει το σώμα της ανάποδα.

Παρ’ όλα αυτά, και σύμφωνα πάντα με τον μύθο, μια από τις γυναίκες που ήρθαν να παρακολουθήσουν τη μακάβρια σκηνή παρατήρησε στον άντρα της πόσο όμορφα πόδια είχε η Κλάρα.

Στις 29 Απριλίου 1945, οι Αμερικανοί μετέφεραν τα πτώματα σε ένα νεκροτομείο. Ένας Αμερικανός φωτογράφος τράβηξε τη φωτογραφία του νεκρού ζευγαριού, συμπεριλαμβανομένων και των δύο που είχαν τοποθετηθεί σε μια πόζα σαν να ήταν χέρι με χέρι.

Η Κλάρα ενθαρρυνόμενη από τους ίδιους τους γονείς της, ήταν η τέλεια γυναίκα για ένα φρικιό του ελέγχου όπως ο Μουσολίνι.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πώς ένας τόσο σεξιστής, ρατσιστής και εγωιστής άνδρας μπορούσε να προσελκύσει μια τόσο όμορφη και μορφωμένη γυναίκα.

Πηγή: In.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μπορούν τα μακροπρόθεσμα δάνεια να βοηθήσουν στην επίλυση της στεγαστικής κρίσης;

Τα αυξανόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της αγοράς ακινήτων τα τελευταία δύο χρόνια και ένας σημαντικός συντελεστής στην κρίση κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα...

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στα όρια Μαθιάτη

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 03:30 στην τοποθεσία «Μεταλλείο Μαθιάτη» εντός της κοινότητας Μαθιάτη, αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Δασών Χάρη στην...

Αυξημένη και σήμερα η σκόνη – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα αναμένεται να είναι...

Στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η αίτηση για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή

Το αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή από τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα κατατέθηκε σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο. Το πρωί Παρασκευής οι δικηγόροι...

Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο

Συνέρχεται σήμερα, Παρασκευή, το Εθνικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ενημέρωση για τις τελευταίες...

Προς μετωπική Κίνα με Ευρώπη; Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Όλο και πιο κοντά σε τροχιά σύγκρουσης για την οικονομία βρίσκεται πλέον η Ευρώπη με την Κίνα, με τις Βρυξέλλες να σκληραίνουν συνεχώς της στάση τους...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!