27.7 C
Nicosia
Τετάρτη 8 Μάιος 2024 | 18:22

Η Ελλάδα ψηφίζει για κυβέρνηση 4ετίας – Αγωνία για το ποιοι θα μπουν στη Βουλή

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Οι εκλογές διεξάγονται με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και ήδη οι πρώτοι ψηφοφόροι έχουν φτάσει στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το πρώτο αποτέλεσμα εκτιμάται στις 20:30 το βράδυ, αφού αυτές οι εκλογές πραγματοποιούνται με λίστα και δεν θα χρειαστεί καταμέτρηση σταυρών.

Στο 11,29% το ποσοστό συμμετοχής μέχρι στιγμής

«Στο διάστημα μεταξύ 10:00-10:30 από 17.130 δικαστικούς αντιπροσώπους, δηλαδή κοντά στο 80%, το ποσοστό συμμετοχής είναι στο 11,29%, δηλαδή ψήφισαν 888.995», είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

 Στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία.

 «Καλώ κάθε προοδευτικό πολίτη ό,τι και εάν επέλεξε στις 21 Μαΐου να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, τη μόνη δημοκρατική παράταξη σε αυτή τη νέα της πορεία. Είναι ο μόνος τρόπος για να μην έχουμε άλλα τέσσερα χαμένα χρόνια στο πολιτικό μας σύστημα, μία αναποτελεσματική αντιπολίτευση και μία αλαζονική πελατειακή κυβέρνηση που οι επιλογές της καθημερινά αποδομούν το κοινωνικό κράτος. Από τη δική μας πλευρά, δεσμεύομαι πως θα είναι η δύναμή τους μέσα και έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο, με αγώνες και αγκαλιάζοντας τις αγωνίες τους, τις ελπίδες και τις ανάγκες τους. Η δημοκρατική παράταξη όσο πιο ισχυρή είναι σήμερα το βράδυ τόσο πιο πολύ θα υπάρχει αξιόπιστη προοδευτική δύναμη απέναντι στη συντήρηση, στην αναξιοκρατία, απέναντι στην αδιαφάνεια τα επόμενα χρόνια», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε:

«Σήμερα το λόγο τον έχουν οι πολίτες και η Δημοκρατία. Ψηφίζουμε για δεύτερη φορά για να αποκτήσει ο τόπος μία σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας.

Εμαι απολύτως βέβαιος ότι οι πολίτες θα κάνουν το καθήκον τους με ωριμότητα, θα ψηφίσουν για την προσωπική τους ευημερία, για το καλό το δικό τους, για το καλό της οικογένειάς τους, αλλά θα ψηφίσουν και για μία πατρίδα σταθερή, η οποία θα προσφέρει τελικά συνθήκες ευημερίας και κοινωνικής ισότητας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Καλή ψήφο και εύχομαι η συμμετοχή σε αυτή την εκλογική διαδικασία να είναι αυξημένη σε σχέση με την κάλπη της 21ης Μάιου».

 Στο Αρκαλοχώρι έφτασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα

 Για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας θα ενημερώσουν στις 11 οι δικαστικοί αντιπρόσωποι το Υπουργείο Εσωτερικών. Επόμενη σχετική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι.

Στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 Σε δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε:

«Στη σημερινή τελική και κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που δίνει 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα κρίνεται ποιος και πως θα κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια, κρίνεται η ζωή μας την επόμενη τετραετία, αλλά κρίνεται και η ποιότητα της δημοκρατίας. Κρίνεται αν την επόμενη ημέρα θα έχουμε μία κυβέρνηση ανεξέλεγκτη ή ισορροπία στη δημοκρατία και στο πολιτικό μας σύστημα. Αν θα έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παίξει αξιόπιστα αυτό το ρόλο. Να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνίας, να εκπροσωπήσει την κοινωνική πλειοψηφία, αλλά και να παίξει έναν ρόλο εξισορροπητικό στο σύστημα και στη δημοκρατία. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής δημοκρατία αύριο».

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Είναι η πρώτη φορά που ψηφίζει στο Περιστέρι ο κ. Τσίπρας.

 Ο Αρκάς για την αποχή

Στις εκλογές είναι αφιερωμένη η σημερινή καλημέρα του Αρκά. Στέλνει αιχμηρό μήνυμα κατά της αποχής,  δείχνοντας έναν άνδρα να απολαμβάνει το μπάνιο του και γράφοντας: «Απόλαυσε το μπάνιο σου κι άσε τους άλλους να αποφασίσουν για τη ζωή σου».

 

 Χωρίς να κάνει δήλωση ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς

Στο 137ο εκλογικό τμήμα του ΤΕΕ Λαμίας ψήφισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Ξέχασαν να του δώσουν ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Απρόοπτο σημειώθηκε στο εκλογικό τμήμα που ψήφιζε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς δεν του έδωσαν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Έτσι αναγκάστηκε να βγει από το παραβάν και να ζητήσει από την εφορευτική επιτροπή το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

«Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ δεν υπάρχει! Αν γίνονται και σε μένα τέτοια λάθη, φανταστείτε τι μπορεί να γίνεται αλλού, θα γίνω και viral», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.
Λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία του δήλωσε:

«Σήμερα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε, είναι η μέρα των εκλογών, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες απόψε το βράδυ, πρέπει όλοι να βρισκόμαστε εκεί, για να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό, να πάει πολύ πιο ψηλά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει ισχυρή, λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση 100% και στη Βουλή, και στους ερχόμενους λαϊκούς αγώνες».

 

  

Η Φίνος Φιλμ για τις εκλογές

Με ένα απολαυστικό βίντεο με αποσπάσματα από μεγάλες επιτυχίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, σχολιάζει η Finos Film τη σημερινή ημέρα των εκλογών.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου μιλάνε για την πολιτική, με ατάκες που άφησαν ιστορία.

Στη λεζάντα γράφει «Κυριακή κοντή γιορτή! Καλή ψήφο!»

  Με τις εκλογές Ιουνίου 2023 συνέπεσε φέτος το πανηγύρι του Αϊ Γιαννιού στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο.

Ειδικότερα, οι «αρματωμένοι» που συμμετείχαν στο πανηγύρι πήγαν στις κάλπες με τις παραδοσιακές στολές τους, νταούλια και ζουρνάδες, δίνοντας μια διαφορετική «νότα» στην εκλογική διαδικασία, όπως μεταδίδει το nafpaktianews.gr.

Βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο  ξεκίνησαν να χορεύουν παραδοσιακούς.

Ανάμεσα στους χορευτές ήταν και ένας άνδρας εν ονόματι… Αλέξης Τσίπρας.

 Στο 1ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης έφτασε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

09:00 Δείτε εικόνες από την εκλογική διαδικασία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κέρδη στο ΧΑΚ με άνοδο 1,92%

Κέρδη κατέγραψε στη σημερινή συνάντηση το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 148,41 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,92%. Η...

Αναλαμβάνει δράση η Τουρκία – Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Φιντάν

Διήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πραγματοποιεί το ταξίδι, εν μέσω των προσπαθειών...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άλμα σε νέα υψηλά 13 ετών, πλησιάζει τις 1.500 μονάδες

Ξεκούραστοι και με αρκετές δυνάμεις εμφανίστηκαν οι αγοραστές στην πρώτη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις αργίες του Πάσχα, με αποτέλεσμα η ελληνική αγορά να εκτινάσσεται...

Μάλτα: Πολιτικοί και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στη δικαιοσύνη για σκάνδαλο ιδιωτικοποίησης νοσοκομείων

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται πρώην πρωθυπουργός, νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας καθότι συγκαταλέγονται στους δεκάδες υπόπτους που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη της...

Ξεμένουν από καύσιμα νοσοκομεία στη Γάζα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθότι ξεμένουν από καύσιμα τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας. Ειδικότερα, τα καύσιμα για τη λειτουργία...

Βγάλανε τα «μαχαίρια» στην Ευρώπη – Το ΕΛΚ αρνείται να καταδικάσει την «ακροδεξιά»

Καβγάς ξέσπασε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στην Ευρώπη μετά την άρνηση της κεντροδεξιάς ομάδας στην οποία ανήκει Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να υπογράψει επιστολή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!