12.9 C
Nicosia
Τρίτη 7 Μάιος 2024 | 5:52

Ελλάδα: Πολλοί ψηφοφόροι …ψήφισαν παραλία και δεν πήγαν στις κάλπες

Μία ώρα μένει για το κλείσιμο των καλπών, ενώ χιλιάδες άνθρωποι ψήφισαν… παραλία. Δείτε φωτορεπορτάζ.

 Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στο δείγμα που συγκεντρώθηκε μέχρι τις 16:30 το απόγευμα οι εκλογικές περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής είναι ο Βόρειος Τομέας της Αθήνας με 48,13% και ακολουθούν με περίπου 45% Β΄Θεσσαλονίκης, Ανατολική Αττική, Φθιώτιδα, Νότιος Τομέας Αθήνας και Ηράκλειο Κρήτης.

Αντίστροφα, το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές καταγράφεται στη Φλώρινα (25%), με το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής να εντοπίζεται στην Κεφαλονιά (27%), ενώ κάτω του 30% μετρήθηκε η συμμετοχή σε Λακωνία και Ευρυτανία.

Θυμίζουμε ότι στις 19:00 θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του exit poll.

Μιάμιση περίπου ώρα μένει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 19:00, με τη διαδικασία να διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Με τα εγγόνια της πήγε στην κάλπη η Ντόρα Μπακογιάννη.

 Περίπου 54% ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων στο εκλογικό τμήμα για τους Έλληνες του Εξωτερικού στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Γιάννη Μανδαλίδη.

Από τους 91 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 49.

Στις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, η συμμετοχή ήταν 67%, ψηφίσαν οι 57 εκ των 85 εγγεγραμμένων.

 Στην κάλπη με… ασθενοφόρο έφτασε 95χρονη ψηφοφόρος από την Κέρκυρα. 

Στο 40,77% ήταν η συμμετοχή στις 16:15 έναντι 48,76% τον Μάιο, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών. Μέχρι τώρα έχουν ψηφίσει 3.564.116 άτομα. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης σημείωσε ότι πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα θα είναι γνωστή στις 20:30 το απόγευμα.

Ο κ. Σταυριανουδάκης σχολίασε ότι η μειωμένη συμμετοχή κατά 8% σε σχέση με τον Μάιο δεν είναι μικρή ως ποσοστό, αλλά χρειάζεται να περιμένουμε για να δούμε πού θα φτάσει.

«Βγάλτε με φωτογραφία, μπορεί να ψηφίζω τελευταία φορά», είπε ψηφοφόρος 99 ετών στον Βόλο.

 «Η εκλογική διαδικασία σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξελίσσεται ομαλά από νωρίς το πρωί. Λειτουργούν κανονικά και τα 3.433 εκλογικά τμήματα και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο δημοτικό σχολείο στη Βραχιά Θεσσαλονίκης.

«Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα, καθώς θα διαμορφώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ζωές μας, αλλά και την πορεία της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια. Είναι όμως και μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Δημοκρατία μας και γι’ αυτό καλώ όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους νέους να ψηφίσουν, να γεμίσουν τις κάλπες και να στείλουν έτσι ένα ηχηρό μήνυμα. Άλλωστε, εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον της χώρας στα χέρια μας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε έτοιμοι, από την επόμενη κιόλας ημέρα, από αύριο το πρωί, να συνεργαστούμε με όλους τους εκπροσώπους της περιοχής μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και φυσικά με τη νέα Κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις προβλήματα του τόπου μας και να πηγαίνουμε τη Μακεδονία σταθερά μπροστά», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

 Να υπενθυμίσουμε ότι η επόμενη ενημέρωση για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία θα είναι στις 17:00. Στο 29,13% διαμορφώθηκε η συμμετοχή μέχρι τις 13:30, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι κάλπες, ως γνωστόν, θα κλείσουν στις 19:00.

Ψηφοφόρος ετών 99 πήγε να ψηφίσει στις Σέρρες, δίνοντας το παράδειγμα.

Ο κ. Βαγγέλης Ζαχαριάδης συμβούλεψε τους νεότερους να αφήσουν τα κινητά και να μιλούν περισσότερο μεταξύ τους.

 Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα. Πολλοί είναι εκείνοι που πάνε στις κάλπες κατευθείαν από την παραλία, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι που έκαναν το ανάποδο δρομολόγιο. Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Αξίζει να σημειώσουμε (ειδικά για την ενημέρωση όσων δεν έχουν ακόμα ψηφίσει) ότι παρατηρούνται ουρές και καθυστερήσεις στο ρεύμα εισόδου Αθηνών – Κορίνθου από Κόρινθο μέχρι Νέα Πέραμο.

 Θρίλερ με τον αριθμό των κομμάτων που θα περάσουν το όριο του 3% και θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης, όπως δήλωσε στο κεντρικό μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Υπό αφόρητη δυσοσμία η εκλογική διαδικασία στη Δραπετσώνα. Σήμερα, ημέρα εκλογών, αναδείχθηκε το δράμα που βιώνουν εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι εξαιτίας των ρύπων από τα καζάνια της εταιρείας Oil One. Χαρακτηριστική η περίπτωση του 2ου δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας που λειτούργησε την ημέρα της ψηφοφορίας ως εκλογικό κέντρο. Τα παράθυρα και οι πόρτες έμειναν κλειστά, παρά τη ζέστη καθώς η οσμή που «βρομίζει» τον αέρα της περιοχής δεν μπορούσε να γίνει ανεκτή από εκλογικούς αντιπροσώπους, εφορευτική επιτροπή και ψηφοφόρους.

 Οι ψηφοφόροι με αναπηρία ψηφίζουν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα. Σε πολλά εκλογικά κέντρα, έχουν διαμορφωθεί χώροι υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα για τα εκλογικά τμήματα που δεν βρίσκονται σε ισόγειο όροφο και δεν πληρούν τα κριτήρια προσβασιμότητας.

Πίσω από το παραβάν για την επιλογή του ψηφοδελτίου, αποκλειστική πρόσβαση, εφόσον είναι αναγκαίο, εκτός από τον εκλογέα, έχουν: α) ο δικαστικός αντιπρόσωπος και β) τυχόν συνοδός του εκλογέα, με την ευθύνη και την παρουσία του δικαστικού αντιπροσώπου.

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος βοηθά στην έκφραση της επιθυμίας του εκλογέα με την απαιτούμενη διακριτικότητα και εχεμύθεια για την τήρηση της μυστικότητας της ψήφου.

Αμέσως μετά το γαμήλιο γλέντι, πήγε να ψηφίσει ζευγάρι στην Κηφισιά. Οι νεόνυμφοι θέλησαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λίγο πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι του μέλιτος.

Ο πρωταθλητής του καράτε Λευτέρης Ντάβαρης έκλεψε την παράσταση στον Πύργο. Επέλεξε να μεταβεί στην κάλπη για να ψηφίσει… καβάλα στ’ άλογο. Η εικόνα εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους που πάντως γνωρίζουν την αγάπη του Λευτέρη για τα πανέμορφα αυτά ζώα, όπως αναφέρει το patrisnews.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΗΠΑ: Συνελήφθη 24χρονη δασκάλα για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή της τρεις μήνες πριν παντρευτεί

Μια 24χρονη δασκάλα δημοτικού σχολείου στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ συνελήφθη την Τετάρτη επειδή φέρεται να είχε συνάψει σχέση με τον 11χρονο μαθητή της στην...

ΕΚΤΑΚΤΟ – Χαμάς: Αποδέχτηκε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός – Η πλήρης δήλωση Χαμάς (βίντεο)

Με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμντούλ Ραχμάν αλ Θάνι, και τον υπουργό Πληροφοριών της Αιγύπτου, Αμπάς Καμέλ, επικοινώνησε στέλεχος της Χαμάς...

Κωνσταντινούπολη: Τζαμί από σήμερα η βυζαντινή μονή της Χώρας – Ερντογάν: «Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»

Ως τζαμί αναμένεται να λειτουργήσει από σήμερα ο βυζαντινός ναός της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, μετά από απόφαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν,...

Αργίες: Πότε είναι του Αγίου Πνεύματος – Ποια άλλα τριήμερα έχουμε μέσα στη χρονιά

Πενθήμερο αργιών κατάφεραν να απολαύσουν μέρος των εργαζομένων (όσοι τουλάχιστον δεν εργάζονται Σάββατο), ενώ για κάποιους άλλους ήταν εφικτό το τριήμερο. Και τούτο γιατί Μεγάλη...

Σέρρες: Τη βίαζε από 7 ετών κατήγγειλε 14χρονη τον πατριό της

Τον βιασμό της επί επτά χρόνια από τον πατριό της κατήγγειλε 14χρονη μαζί με τη μητέρα της στην αστυνομία στο Σιδηρόκαστρο. Οι δυο τους σύμφωνα...

ΟΟΣΑ: Αύξηση 62% των ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα την τριετία 2021-2023

Στη μεγάλη αύξηση που παρουσιάζουν την τελευταία τριετία σε σχέση με την προηγούμενη οι ξένες άμεσες επενδύσεις (ΞΑΕ) στην Ελλάδα αναφέρεται  πρόσφατη έκθεση του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!