17.8 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 10:55

Πως γιόρτασαν τα Χριστούγεννα Βατικανό, Ουκρανία,Βρετανία και Αυστραλία

Η γέννηση του Θεανθρώπου γιορτάζεται με την ανθρωπότητα να απέχει πολύ από το «επί γης ειρήνη» και το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων.

Στην Ευρώπη, και τα φετινά Χριστούγεννα γιορτάζονται στην σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και τον φόβο των τρομοκρατικών επιθέσεων που πυροδοτεί η άγρια σύγκρουση στη Γάζα, η οποία βομβαρδίστηκε ανηλεώς και ανήμερα των Χριστουγέννων, με δεκάδες νεκρούς να προστίθενται στα περισσότερα από 20.000 θύματα του πολέμου.

Βατικανό

Πιστοί από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία, χοροστατούντος του Πάπα Φραγκίσκου.

Στο κήρυγμά του ο Ποντίφικας, αναφέρθηκε στους πολέμους και εξέφρασε την ανησυχία του για τους αμάχους.

«Οι καρδιές μας είναι στη Βηθλεέμ, εκεί όπου ο Πρίγκιπας της Ειρήνης απορρίφθηκε για ακόμη μία φορά από τη λογική του πολέμου, της σύγκρουσης και των όπλων. Ακόμη και σήμερα δεν του επιτρέπουν να βρει λίγο χώρο στον πλανήτη».

Ουκρανία

Εκατοντάδες Ουκρανοί παρακολούθησαν την χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ στο Κίεβο.

Από φέτος, η Ουκρανία γιορτάζει επίσημα τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, εγκαταλείποντας την παράδοση που την ήθελε να ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο.

«Προσευχόμαστε για το τέλος του πολέμου, προσευχόμαστε για τη νίκη. Γιορτάζουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα. Την ίδια ημερομηνία, ως μία μεγάλη οικογένεια, ως ένα έθνος, ως μία ενωμένη χώρα», είπε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μέχρι τη ρωσική εισβολή στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022, οι Ουκρανοί γιόρταζαν τα Χριστούγεννα μαζί με τους Ρώσους στις 7 Ιανουαρίου. Όμως ο συνεχιζόμενος πόλεμος διέλυσε κάθε πνευματικό δεσμό μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Μεγάλη Βρετανία

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η πριγκίπισσα Κέιτ και τα παιδιά τους μπαίνουν στο Αββαείο του Ουεστμίστερ για να γιορτάσουν την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωσε που διοργάνωσε η Κέιτ, για ακόμη φορά την παράσταση «έκλεψε» ο πρίγκιπας Λούις.

Ο μικρότερος γιος του Ουίλιαμ και της Κέιτ ενθουσιάστηκε όταν είδε από κοντά τον ηθοποιό Τζιμ Μπόρντμεντ να διαβάζει τις χριστουγεννιάτικες επιστολές του Τόλκιν.

Αυστραλία

Με την παραδοσιακή βουτιά στη δημοφιλή παραλία Μποντάι γιορτάζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αυστραλίας.

Φορώντας μαγιό και σκούφους του Άη Βασίλη, απολαμβάνουν τον καλοκαιρινό ήλιο και τα κύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Την τελευταία στιγμή στις υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια οι Κύπριοι

Οι Κύπριοι καταναλωτές μένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για τα πασχαλινά τους ψώνια είπε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας...

«Ξεμένει» από καύσιμα η αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης

Οι δύο μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης παρουσίασαν επιβράδυνση τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, καθώς η χαμηλότερη ζήτηση στην Κίνα και στην εγχώρια τους αγορά έπληξε τη...

Η Lidl προσφέρει την απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία με εισιτήρια για το UEFA EURO 2024

Η Lidl, ως Official Partner του UEFA EURO 2024 TM, θέλει να φέρει εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους κοντά για να γιορτάσουν με τον πιο συναρπαστικό τρόπο...

Δύο ελληνικές παραλίες μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο για το 2024

Οι ελληνικές παραλίες Βουτούμι και Φτέρη συγκαταλέγονται στις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου από την Banana Boat, μια γνωστή εταιρεία παραγωγής αντηλιακών με 40 χρόνια εμπειρίας. Η...

Περιορίζονται στα απαραίτητα οι καταναλωτές για το Πάσχα

Οι καταναλωτές περιορίζονται στην αγορά των απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι, είπε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης,...

Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ-φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Στη Βηρυτό βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επίσημη επίσκεψη για το...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!