19.8 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 0:35

Και φέτος στους δρόμους οι λαμπαδηδρόμοι της Αστυνομίας για στήριξη των αθλητών με νοητική αναπηρία

Πραγματοποιείται και φέτος η Λαμπαδηφορία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, από το Φιλανθρωπικό Σωματείο της Αστυνομίας Κύπρου «Cyprus Police Torch Run», με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων στον αγώνα για στήριξη των αθλητών με νοητική αναπηρία.

Η Λαμπαδηφορία, η οποία θα είναι τριήμερη, θα καλύψει όλες τις επαρχίες παγκύπρια και θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη, στις 09:00, με αφετηρία την Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Σκοπός της Λαμπαδηφορίας και φέτος είναι η συλλογή χρημάτων, για την οικονομική ενίσχυση των αθλητών των Ειδικών Ολυμπιακών.

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο της Αστυνομίας «Cyprus Police Torch Run» ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1997 και ουσιαστικά έχει σηματοδοτήσει την απαρχή μιας ανθρωπιστικής και κοινωνικής προσφοράς των μελών της Αστυνομίας, προς τους αθλητές με νοητική αναπηρία.

«Τα άτομα με ειδικές ικανότητες αξίζουν την αγκαλιά μας», δήλωσε ο Στ. Παπαθεοδώρου

Σε χαιρετισμό του κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη, με αφορμή την έναρξη της Λαμπαδηφορίας από το Φιλανθρωπικό Σωματείο της Αστυνομίας Κύπρου «Cyprus Police Torch Run», ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, είπε ότι «τα άτομα με ειδικές ικανότητες αξίζουν πραγματικά την αγκαλιά μας, την κάθε είδους στήριξή μας σε όλες τους τις ασχολίες, που καλλιεργούν την ψυχή τους και προάγουν αρχές, αξίες και στάσεις ζωής, μια εκ των οποίων και ο αθλητισμός».

Όπως σημείωσε «η πολιτεία έχει ευθύνη απέναντι στα άτομα αυτά και είναι αλήθεια ότι καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες, για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και πλήρη ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «νομοθετικές αλλαγές έχουν επέλθει, διαφυλάσσοντας ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση για τις ευάλωτες αυτές ομάδες του πληθυσμού», προσθέτοντας πως «κατάλληλη αγωγή και εξειδικευμένη εκπαίδευση παρέχεται με σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση, οικονομική απεξάρτηση και γενικότερα την παροχή διευκολύνσεων και την ομαλή ένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον».

Επιπλέον, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε ότι «βήματα προόδου έχουν σημειωθεί και θετικές μεταρρυθμίσεις έχουν επέλθει στα θέματα που αφορούν στα άτομα με ειδικές ικανότητες», ωστόσο, σημείωσε πως «υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που διατηρούν μια στρεβλή εικόνα για τα άτομα με ειδικές ικανότητες φτάνοντας, πολλές φορές, ακόμη και στο σημείο της περιθωριοποίησης, της απομόνωσης και του αποκλεισμού των ατόμων με ειδικές ικανότητες».

Αναφερόμενος περαιτέρω στη Λαμπαδηφορία από το Φιλανθρωπικό Σωματείο της Αστυνομίας Κύπρου «Cyprus Police Torch Run», ο Αρχηγός της Αστυνομίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τέτοιες εκδηλώσεις μπορούν να πυροδοτήσουν την θεαματική αλλαγή στον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζει ο κόσμος τα άτομα με ειδικές ικανότητες.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέσα από τις δράσεις μας συγκεντρώνεται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, δίδοντας τη δυνατότητα στους Κύπριους αθλητές με ειδικές ικανότητες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις αρετές τους στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, προβάλλοντας επάξια την πατρίδα μας αλλά και την πραγματική διάσταση του αθλητισμού και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού», είπε.

Πρόσθεσε ότι «στα μάτια των αθλητών αυτών βλέπουμε αγνούς μαχητές της ζωής, μικρούς καθημερινούς ήρωες, σύμβολα αγώνα, τόλμης, θάρρους και δύναμης, κυρίως εσωτερικής και ψυχικής», συμπληρώνοντας ότι «όσοι θέλουν να ανακαλύψουν ανθρώπους με οράματα και έχουν τη θέληση να τα πραγματοποιήσουν, ας εμπνευστούν από αυτούς τους ξεχωριστούς αθλητές του κόσμου».

«Καταφέρατε να γκρεμίσετε τους αόρατους τοίχους του φόβου και του εγωισμού», είπε η Ε. Ρωσσίδου

Απευθυνόμενη στους Λαμπαδηδρόμους της Αστυνομίας, η ΓΓ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών, Ελένη Ρωσσίδου, έκανε λόγο για «εκλεκτούς» ανάμεσα σε μια ομάδα 110 χιλιάδων αφοσιωμένων μελών του Torch Run παγκοσμίως.

Είπε πως «κανένας άλλος οργανισμός ή ευεργέτης σε παγκόσμιο επίπεδό δεν έχει δώσει όσα εσείς και μεταδώσει σε κοινότητες το μήνυμα ότι εκατομμύρια άτομα με νοητική αναπηρία στον κόσμο είναι άξιοι άνθρωποι, αξίζουν την προσοχή και τη βοήθεια μας και ότι ανταποκρίνονται και γίνονται χρήσιμοι πολίτες σε μια πραγματικά δημοκρατική συμπονετική κοινωνία και ότι όλοι μας γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι γιατί αυτοί υπάρχουν».

Πρόσθεσε ότι οι Λαμπαδηδρόμοι της Αστυνομίας κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να στηρίξουν μια επανάσταση», για να προσθέσει ότι «είστε μεταξύ των ευλογημένων ανθρώπων που ζουν σήμερα στον κόσμο».

«Καταφέρατε να γκρεμίσετε τους αόρατους τοίχους του φόβου και του εγωισμού που μας χωρίζουν τον ένα από τον άλλο. Επιδεικνύετε την πιστή σας σε αξίες και έννοιες με τη συμμετοχή σας στο ξεχωριστό Torch Run και μέσω αυτού καταδεικνύετε τη δέσμευση σας στις αρχές στις οποίες βασίζεται το έθνος μας και αποκαλύπτετε την πεποίθησή σας ότι τίποτα και κανένας δεν είναι πιο σημαντικός από ένας αθλητή των Ειδικών Ολυμπιακών ή ένα αστυνομικό ο οποίος προσφέρει τον εαυτό του στην υπηρεσία της ανθρωπότητας», είπε η κ. Ρωσσίδου.

Εξάλλου, σήμερα η συνεργασία της Αστυνομίας και της Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών επικυρώθηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυστραλία: Kαρχαρίας επιτέθηκε και δάγκωσε 16χρονο που τον ψάρεψε, όταν πήγε να τον βγάλει φωτογραφία (βίντεο,φωτό)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία καθώς την ώρα που μία οικογένεια ψάρευε στη Δυτική Παραλία της Αδελαΐδας, ο μικρός γιος έπιασε έναν καρχαρία,...

Τυνησία: 22 νεκροί μετανάστες σε ναυάγια

Τις σορούς 22 μεταναστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, ανέσυραν από το Σάββατο οι τοπικές αρχές. Οι σοροί εντοπίστηκαν στις...

Πάνω από 130 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη μετά από διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

Σε 130 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διεθνούς κύρους πανεπιστημίου NYU στη Νέα Υόρκη, μετά...

Αφρικανική σκόνη έπνιξε περιοχές της Ελλάδας – Απόκοσμες εικόνες

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο… Σαχάρα έφεραν σε περιοχές της χώρας οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η αφρικανική σκόνη σκέπασε κυρίως τα νότια ηπειρωτικά, ενώ κατά...

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του ως άνω Συνεδρίου, με θέμα «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής...

Γαλλία: Δήμαρχος καθιερώνει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών

Μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών, θα καθιερώσει ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!