24.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 18:01

Αν τα παιδιά έχουν αυτά τα 5 στοιχεία, είναι έτοιμα για την επιτυχία

«Πώς θα είναι το παιδί μου όταν μεγαλώσει;» Είναι μια ερώτηση που κάνει κάθε γονιός. Αλλά αντί να αναρωτιέστε απλώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα για να βοηθήσετε το παιδί σας να αναπτύξει τις δεξιότητες που χρειάζεται και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.

Η Margot Machol Bisnow* για τη συγγραφή του βιβλίου της «Raising an Entrepreneur», μίλησε με 70 γονείς που μεγάλωσαν πολύ επιτυχημένα παιδιά. Εξετάζοντας τα όσα της είπαν εντόπισε 5 βασικά χαρακτηριστικά που συνέβαλαν στα μελλοντικά επιτεύγματα των παιδιών τους και τα παρουσίασε στο CNBC.  Είναι τα ακόλουθα:

1. Είναι επίμονα

Τα παιδιά που είναι επίμονα δεν εγκαταλείπουν τα πράγματα μέχρι να βρουν μια λύση ή να μάθουν κάτι από την προσπάθεια. Έχουν θάρρος και δεν επηρεάζονται από πιθανές αρνητικές αντιδράσεις των άλλων.

Ο Jonathan Neman ξεκίνησε μια σειρά από επιχειρήσεις όταν ήταν στο γυμνάσιο και στο κολέγιο, αλλά καμία από αυτές δεν λειτούργησε. Μετά την αποφοίτησή του, αυτός και δύο φίλοι ίδρυσαν τη Sweetgreen, μια αλυσίδα έτοιμου φαγητού, που έχει πάνω από 900 τοποθεσίες. «Συνεχίζουμε. Αποτυγχάνουμε, προσπαθούμε και προσπαθούμε ξανά, αποτυγχάνουμε, προσπαθούμε και προσπαθούμε και προσπαθούμε», είπε. «Δεν είμαι πιο έξυπνος από κανέναν άλλον. Απλώς είμαι πιο επίμονος».

2. Έχουν αυξημένη περιέργεια

Το να είσαι περίεργος σημαίνει να κάνεις πολλές ερωτήσεις: Γιατί είναι έτσι; Πρέπει να είναι έτσι; Μπορεί να είναι καλύτερα;

Η Tania Yuki ίδρυσε την Shareablee, μια εταιρεία ανάλυσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θυμάται ότι βρισκόταν σε ένα πολυτελές κατάστημα δώρων όταν ήταν μικρή. Υπήρχε μια πινακίδα που έλεγε “ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ”, αλλά και πάλι άγγιξε τα πάντα.

Όταν ένας πωλητής της άρπαξε κάτι από το χέρι, ήταν σίγουρη ότι θα είχε πρόβλημα. Αλλά ο πατέρας της είπε: «Είναι απλά περίεργη. Αν σπάσει κάτι, θα το πληρώσω».

Αυτό το είδος της περίεργης φύσης είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που συνεχίζουν να δημιουργούν το δικό τους μονοπάτι στη ζωή.

3. Έχουν πάθος

Θέλουμε τα παιδιά να εξερευνούν πράγματα με τρόπους που έχουν περισσότερο νόημα για αυτά, αντί να προσπαθούν να μας ευχαριστήσουν.

Ο Robert Stephens είναι ένα τέλειο παράδειγμα κάποιου που μετέτρεψε ένα παιδικό πάθος σε επιχειρηματική επιτυχία: Το αγόρι που του άρεσε να διορθώνει πράγματα ίδρυσε μια εταιρεία που διορθώνει πράγματα.

Στα 24 του, ξεκίνησε την Geek Squad, μια εταιρεία επισκευών που αργότερα πούλησε για 3 εκατομμύρια δολάρια.

Οι γονείς του Στίβενς υποστήριζαν σταθερά το πάθος του και του εμπιστεύονταν να κάνει τις δικές του επιλογές και έμαθε να πιστεύει στις δικές του ικανότητες.

4. Ξεκινούν πράγματα μόνα τους

Τα άτομα που δεν χρειάζονται εξωτερικό κίνητρο για να ξεκινήσουν κάτι, έχουν και αυξημένες πιθανότητες να το πετύχουν.

Όταν η Paige Mycoskie ήταν στα 20 της, καθένας από τους παππούδες της της έδινε 100 $ για τα γενέθλιά της.

Αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να εκπληρώσει το όνειρο ζωής της, που ήταν να ιδρύσει μια εταιρεία ρούχων. Ξεκίνησε με ένα απλό βήμα. Αγόρασε μια ραπτομηχανή, παράτησε τη δουλειά της, επέστρεψε στο σπίτι και άρχισε να σχεδιάζει.

Στη συνέχεια ίδρυσε την αγαπημένη της μάρκα μόδας Aviator Nation. Το 2021, η εταιρεία της Mycoskie πραγματοποίησε πωλήσεις 110 εκατομμυρίων δολαρίων.

5. Παίρνουν ρίσκα

Ο Dhani Jones είναι πρώην οπαδός του NFL, ο οποίος συνέχισε να παρουσιάσει την τηλεοπτική εκπομπή “Dhani Tackles the Globe” και να ιδρύσει την Qey Capital, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων. Μεγαλώνοντας, αν και δεν ήταν πάντα σούπερ σταρ, δεν φοβήθηκε ποτέ να βάλει τον εαυτό του εκεί έξω.

Οι επιχειρηματίες θα ρισκάρουν τα πάντα για να πετύχουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι σημαντικό, μου είπε η μαμά του.

«Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να αφήσουν αυτό που πέτυχαν», είπε. «Αλλά αν οι γονείς τους τους ενσταλάξουν αρκετή αυτοπεποίθηση, μπορούν να προσεγγίσουν τη ζωή άφοβα».

*Η Margot Machol Bisnow είναι οικονομολόγος, συγγραφέας και σύμβουλος γονέων. Εργάστηκε 20 χρόνια σε κυβερνητικούς οργανισμούς, μεταξύ άλλων ως Επίτροπος της FTC και Επικεφαλής του Επιτελείου του Προεδρικού Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Mandisa: Το αστέρι του American Idol πέθανε σε ηλικία 47 ετών

Η K-Love επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση, κοινοποιώντας μια δήλωση του Chief Media Officer David Pierce. «Η Mandisa αγαπούσε τον Ιησού και χρησιμοποιούσε την εξαιρετικά ευρύτατη πλατφόρμα της για να μιλάει...

Δικηγόροι Μοναχών Αββακούμ: Οι 807.000 ευρώ δεν προέρχονταν από εισφορές των πιστών

Επανήλθαν με νέα επιστολή οι δικηγόροι των δύο μοναχών σχετικά με το σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ, παραχωρώντας διευκρινίσεις για την προέλευση του ποσού...

Η Κύπρος σχεδιάζει διάσκεψη κρατών για το μεταναστευτικό – Η ΕΕ να αλλάξει το καθεστώς για τη Συρία

Συνεχίζονται οι διεργασίες και συνεργασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας σε επίπεδο ΕΕ και με τρίτες χώρες για αντιμετώπιση του μεταναστατευτικού, μεταξύ αυτών και η διοργάνωση...

Η Τράπεζα Κύπρου επαναγοράζει μετοχές της για να τις ακυρώσει – Θα μειώσει το μετοχικό κεφάλαιο της

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι αρχίζει σήμερα το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της τράπεζας συνολικής αξίας €25 εκατομμυρίων, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις...

Πως απαντά ο Εκπρόσωπος για επιδόματα Προέδρου και άλλων

Κανείς δεν θα αποπροσανατολίσει την Κυβέρνηση από την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει στις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, που στόχο έχουν τον εκσυγχρονισμό του Κράτους, δήλωσε...

Ματς “φωτιά” στην κούρσα για το πρωτάθλημα – Δείτε όλους τους αγώνες

Στην πιο καθοριστική στροφή στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, εισέρχεται το Πρωτάθλημα Cyta. Η 8η αγωνιστική της β΄ φάσης του Α΄ Ομίλου περιλαμβάνει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!