20.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 14:09

Κορωνοϊός: Η Sinovac υπερασπίζεται την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της

Ανώτερος αξιωματούχος της κινεζικής Sinovac υπερασπίστηκε το εμβόλιο της εταιρείας την Πέμπτη μετά από δοκιμές στη Βραζιλία που έδειξαν ότι ήταν πολύ λιγότερο αποτελεσματικό από ό,τι είχαν δηλωθεί από προηγούμενα δεδομένα. Το συνολικό ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου Sinovac στις δοκιμές Φάσης 3 στη Βραζιλία βρέθηκε να είναι λίγο πάνω από το 50%, επειδή η κλινική δοκιμή διεξήχθη σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής της εταιρείας, Γιν Veydong, σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Γιν σημείωσε ότι οι συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές εμβολίων που επιτυγχάνουν υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας, όπως το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την BioNTech-Pfizer, είναι ως επί το πλείστον απλοί πολίτες με σχετικά χαμηλό κίνδυνο λοίμωξης.

Το Ινστιτούτο Butantan, το οποίο διενήργησε κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sinovac στη Βραζιλία, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το εμβόλιο ήταν 78% αποτελεσματικό κατά των «ήπιων έως σοβαρών» περιπτώσεων COVID-19. Στις δοκιμές, περισσότεροι από 12.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εμβολιάστηκαν σε δύο δόσεις. Σημειώθηκε ότι το COVID-19 παρατηρήθηκε σε 288 συμμετέχοντες στη δοκιμή, από τους οποίους στους 128 δόθηκε ο πραγματικός τύπος εμβολίου και στους 160 δόθηκε εικονικό φάρμακο (ψεύτικη φόρμουλα). Το Ινστιτούτο Butantan ανέφερε χθες ότι η συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου CoronaVac της Sinovac ήταν 50,38%.

Υψηλότερη αποτελεσματικότητα στην Τουρκία

Σε δοκιμές που διεξήχθησαν στην Τουρκία με λιγότερους συμμετέχοντες από ό,τι στη Βραζιλία, το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη Sinovac αναφέρθηκε ότι ήταν 91,5% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου. Σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση αξιολόγησης που εκπονήθηκε για κλινικές δοκιμές Φάσης 3 που ξεκίνησαν στις 14 Σεπτεμβρίου, δηλώθηκε ότι μόνο τρία από τα 752 άτομα που έλαβαν το πραγματικό εμβόλιο στη δοκιμή, στην οποία δόθηκαν δύο δόσεις σε 1.322 εθελοντές και 26 από τα 570 άτομα που έλαβαν την ψεύτικη φόρμουλα μολύνθηκαν με COVID-19.

Έξι από τις 26 περιπτώσεις COVID-19 που έλαβαν εικονικό φάρμακο εμφάνισαν σοβαρή λοίμωξη από τον κορωνοϊό που απαιτούσε νοσηλεία, ενώ τρεις περιπτώσεις εμβολιασμού πέρασαν τη νόσο με ήπια συμπτώματα.

Ανενεργό εμβόλιο

Ο υποψήφιος τύπος εμβολίου της Sinovac περιέχει ένα συστατικό ιού – μια “εξουδετερωμένη” παραλλαγή του COVID-19. Με αυτόν τον τρόπο, το εμβόλιο στοχεύει στην αναζωογόνηση της φυσικής άμυνας του οργανισμού έναντι του εξασθενημένου ιού, δημιουργώντας μια ανοσοαπόκριση. Κλινικές δοκιμές φάσης 3 του υποψηφίου εμβολίου, οι οποίες εγκρίθηκαν για επείγουσα χρήση στην Κίνα τον Ιούλιο, πραγματοποιήθηκαν στη Βραζιλία, τη Χιλή, την Ινδονησία και την Τουρκία.

Το Ινστιτούτο Butantan, με το οποίο συνεργάστηκε η Sinovac σε κλινικές δοκιμές στη Βραζιλία, ανέφερε στις 21 Δεκεμβρίου 2020 ότι το επίπεδο αποτελεσματικότητας στα αποτελέσματα που ελήφθησαν μέχρι στιγμής υπερέβαινε το 50%, το ελάχιστο απαιτούμενο για την κανονιστική έγκριση.

Αξιωματούχοι υγείας στη χώρα, όπου διεξήχθησαν κλινικές δοκιμές για πέντε διαφορετικά εμβόλια ταυτόχρονα, ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο Sinovac είχε τις λιγότερες παρενέργειες. Οι δοκιμές CoronaVac σε ανθρώπους ξεκίνησαν στις 17 Σεπτεμβρίου στην Τουρκία ως μέρος των δοκιμών τρίτου σταδίου.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κόκα ανακοίνωσε στις 25 Νοεμβρίου ότι είχε υπογραφεί σύμβαση για την αγορά συνολικών 50 εκατομμυρίων δόσεων τον χειμώνα από έναν ανενεργό υποψήφιο εμβολίου καταγωγής Κίνας. Το εμβόλιο, η πρώτη παρτίδα του οποίου έφτασε στην Τουρκία στις 30 Ιανουαρίου, άρχισε να χορηγείται χθες αφού εγκρίθηκε από την Τουρκική Υπηρεσία Φαρμακευτικών και Ιατρικών Συσκευών.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από τo Anadolu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πράσινο φως για την εξαγορά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από την Hellenic HealthCare Holding

Το πράσινο φως άναψε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας, για την εξαγορά του πανεπιστημίου Λευκωσίας από την Hellenic HealthCare Holding 3 (Cyprus) Limited. Σύμφωνα...

Ανατροπή προς τα κάτω με τις τιμές του πετρελαίου – Πώς έκλεισε την εβδομάδα (γράφημα)

Με απώλειες έκλεισε την εβδομάδα το πετρέλαιο, καθώς οι traders βλέπουν περιορισμένο κίνδυνο να κλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή σ’ έναν ευρύτερο πόλεμο...

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στην Ελλάδα (βίντεο, φωτό)

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας  μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας από εχθές νωρίς το απόγευμα. Δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα πλημμύρισαν, ενώ σημειώθηκαν...

Σκηνοθετημένη η απάντηση του Ισραήλ ; -Τα σενάρια που κυκλοφορούν – Το Ιράν υποβαθμίζει την επίθεση

Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν για την "απάντηση" του Ισραήλ στο Ιράν την Παρασκευή. Τα περισσότερα μιλούν για σκηνοθετημένη επίθεση, ώστε να ικανοποιηθεί το ακροατήριο του...

Δημοσκόπηση Metron: Άνοδος για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και υποχώρηση ΠΑΣΟΚ

Κέρδη για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, για το Mega. ...

Τουρίστες βρήκαν σε σκουπίδια 643 κροτίδες !

Ένα σακούλι σκουπιδιών με 643 κροτίδες εντόπισε σήμερα ζεύγος τουριστών, σε περιοχή μεταξύ των χωριών Δοράς και Ανώγυρας, της επαρχίας Λεμεσού. Οι κροτίδες, που...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!