21.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 10:34

Παγωνιά και κρύο – Στο 1 μέτρο το χιόνι στο Τρόοδος – Από Τετάρτη ψηλώνει η θερμοκρασία

Υπό τον κλοιό βαρυχειμωνιάς βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Κύπρος, με την κακοκαιρία «Φίλιππος» να ντύνει στα λευκά την Κύπρο και με το χιόνι να φτάνει μέχρι τη Λευκωσία.

Γύρω στις 08:30 της Κυριακής παρατηρήθηκε έντονη χιονόπτωση μικρής διάρκειας στην πρωτεύουσα, χαρίζοντας στους κατοίκους μαγικές εικόνες, ενώ χιονόπτωση σημειώθηκε σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας και κατά τη διάρκεια του μεσημεριού.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μετεωρολογικός Λειτουργός, Ιάσωνας Χριστοδούλου, στη Λευκωσία δεν αναμένεται άλλη χιονόπτωση, για να σημειώσει ότι σε ορεινά και ημιορεινά αναμένεται κατά διαστήματα χιονόπτωση σε υψόμετρο άνω των 500 μέτρων.

Χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την Τρίτη

Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή μέχρι την Τρίτη, για να σημειώσει ότι από την Τετάρτη και μετά η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Πρόσθεσε ότι απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, αναμένεται ψυχρή νύχτα, με χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον Ιάσωνα Χριστοδούλου αν και αύριο ο καιρός θα είναι καλός, εντούτοις, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στα πεδινά και ελαφριά χιονόπτωση στα ορεινά.

Εξάλλου, ανέφερε ότι σήμερα θα υπάρξουν μεμονωμένες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται κάποια μεμονωμένη καταιγίδα τις πρώτες ώρες του απογεύματος.

Στους μείον 8 βαθμούς Κελσίου το Τρόοδος

Στο μεταξύ, η χιονόπτωση συνεχίζεται και σήμερα σε Ορεινά και Ημιορεινά, με το θερμόμετρο να αγγίζει το πρωί της Κυριακής στο Τρόοδος τους μείον 8 βαθμούς Κελσίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Σταθμάρχης Τροόδους, Ηρόδοτος Παναγίδης.

Κληθείς να περιγράψει το σκηνικό του καιρού στο Τρόοδος, ο κ. Παναγίδης είπε ότι «από το πρωί είναι κακές οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή», σημειώνοντας ότι κατά διαστήματα υπάρχει χιονόπτωση.

Σύμφωνα με τον Σταθμάρχη Τροόδους οι συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, το οποίο προκαλεί προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Ολικός παγετός στο Τρόοδος, κλειστοί δρόμοι

Όπως είπε ο κ. Παναγίδης οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Καρβουνά – Τροόδους , Πλατρών Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους) παραμένουν κλειστοί για όλα τα οχήματα, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, αλλά και του ολικού παγετού στην περιοχή.

Σημείωσε ότι η αστυνομία είναι επί ποδός, ενώ προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνονται εκ των προτέρων για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Σταθμάρχης Τροόδους ανέφερε ότι σήμερα παρατηρείται αραιή η κίνηση στην περιοχή.

Πέραν του ενός μέτρου το χιόνι στην κορυφή

Ο κ. Παναγίδης ανέφερε ότι το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους ανέρχεται στα 40 εκατοστά, ενώ στην κορυφή του Τροόδους το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Σημειώνεται ότι στα social media ΄ήδη ξεκίνησαν οι αναρτήσεις από χρήστες που απολαμβάνουν το καιρικό φαινόμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Επαναρχίζει το πρωτάθλημα – Κρίσιμο ντέρμπι ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ

Μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής στο ποδόσφαιρο, επαναρχίζει αυτό το τριήμερο η αγωνιστική δράση στο Πρωτάθλημα Cyta με τη διεξαγωγή της...

Γάζα: 12 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

Την Ράφα έπληξαν οι ισραηλινές δυνάμεις, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters...

Πώς η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης προκάλεσε χείμαρρο από θεωρίες συνωμοσίας

Πριν γίνει μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, η Marjorie Taylor Greene  ενεπλάκη με μια θεωρία συνωμοσίας ότι «εβραϊκά διαστημικά λέιζερ» μπορεί να ήταν η αιτία...

Παρ’ ολίγον τραγωδία στον αέρα – Πτήση της British από Αθήνα πέρασε «ξυστά» από drone

Μια πτήση της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο οριακά απέφυγε τη σύγκρουση με ‘ενα drone καθώς η απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5...

Η ομιλία Μητσοτάκη για πρόταση δυσπιστίας: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο

«Κάποιοι επιτήδειοι φρόντισαν να ρίξουν το σπόρο της αμφιβολίας στη δικαιοσύνη. Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους το πόνου», τόνισε από το βήμα της Βουλής...

Το Euribor αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο

Ανοδικά κινήθηκε το Euribor 12μήνου και τον Μάρτιο, καθώς αναμένεται να κλείσει στο 3,72%, καθώς καθυστερούν οι μειώσεις των επιτοκίωντης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τον Φεβρουάριο,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!