18.9 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 2:09

Αναβλήθηκε για αύριο η αναχώρηση Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ – Βλέπει Νετανιάχου

Η αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για το Ισραήλ η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα το απόγευμα, θα γίνει τελικά αύριο νωρίς το πρωί.

Το αυριανό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιερουσαλήμ θα πραγματοποιηθεί ως είχε ανακοινωθεί.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει το απόγευμα στο Ισραήλ, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα έχει συνομιλίες με την ανώτατη ηγεσία της χώρας.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για το Ισραήλ σήμερα το απόγευμα και την ίδια μέρα θα επισκεφθεί το Κέντρο Ειρήνης και Καινοτομίας Peres στο Τελ Αβίβ. Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ.

Το πρωί της 11ης Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει υποδοχής από τον Πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ Isaac Herzog.

Θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, όπου θα έχει σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών τους.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Προέδρου και του Πρωθυπουργού στα ΜΜΕ.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Κνεσέτ Amir Ohana.

Νωρίς το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, όπου θα παραστεί σε ειδική τελετή μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκεί επίσκεψης του.

Κατά την επίσκεψη του στο Yad Vashem, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προσφέρει στο Μουσείο αρχειακό υλικό που αφορά τους Εβραίους που φιλοξενήθηκαν στην Κύπρο και μέσω της μετέβησαν στο Ισραήλ, αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, από όπου, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’, θα μεταβεί για Προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πατριάρχης θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Ισραήλ οι  Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 11ης Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βουλή: Προτάσεις βουλευτών για τις πολλαπλές συντάξεις – Δείτε τι εισηγούνται

Έξι συν μια προτάσεις νόμου καταθέτουν την Πέμπτη Βουλευτές για ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων. Τις έξι προτάσεις...

Επιπρόσθετα μέσα πυρόσβεσης για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού

Επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 πρωί, εντός του Κρατικού Δάσους Λεμεσού. Σύμφωνα με το Τμήμα...

Η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της

Συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών η Τρ. Κύπρου, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε νέα πράξη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Bank of Cyprus Holdings απέκτησε χθες αριθμό...

Συνέχισε την ανοδική πορεία του το ΧΑΚ

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 145,36 μονάδες και στο +0,2%. Ο Δείκτης FTSE/CySE...

Λονδίνο: Άλογα το έσκασαν στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας – 4 τραυματίες, ζημιές σε οχήματα (βίντεο)

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο άλογα το έσκασαν και άρχισαν να τρέχουν χωρίς αναβάτες στο κέντρο του Λονδίνου, προς μεγάλη έκπληξη των περαστικών, σήμερα Τετάρτη το...

Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας με κατηγορίες περί δωροληψίας

Τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας διέταξε δικαστήριο καθότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροληψία, στην πιο πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς από τότε που ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!