18.9 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 4:19

Πισωγύρισμα με μάσκες λόγω αύξησης κρουσμάτων. Στα σκαριά νέα εμβόλια-Σε ποιους συστήνεται 4η δόση

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στο τελευταίο διάστημα καθώς και η εκτόξευση του ποσοστού θετικότητας και των νοσηλειών άναψαν «πράσινο» στην επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, μετά την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το μέτρο όπως αποφασίστηκε αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουλίου και θα ισχύει σε όλους τους εσωτερικούς χώρους για άτομα άνω των 12 ετών, πλην μερικών εξαιρέσεων.

Μήνυμα του Υπουργείου Υγείας για αναχαίτηση του νέου κύματος που σαρώνει αρκετές χώρες μεταξύ αυτών και της Κύπρου είναι το τρίπτυχο, μάσκες, πλύσιμο χεριών και αποστάσεις. Μάλιστα ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα υπέδειξε ότι πολίτες που είχαν συμπτώματα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα ανενόχλητοι, γεγονός που συνέτεινε στην αύξηση κρουσμάτων.

Οι ειδικοί πάντως, όπως πληροφορείται η Cyprus Times θεωρούν ότι στο παρόν στάδιο και εφόσον η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι διαχειρίσιμη, δεν συντρέχει λόγος λήψης αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

Στα σκαριά νέα εμβόλια – Σε ποιους συστήνεται 4η δόση

Πέραν των μέτρων ατομικής προστασίας οι επιστήμονες θεωρούν ότι η 4η δόση εμβολίου βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην προφύλαξη από σοβαρή νόσηση.

Μιλώντας στη Cyprus Times και ερωτηθείσα η Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Δρ. Έλενα Παναγιωτοπούλου για το ποιοι συστήνεται να λάβουν 4η δόση, υπέδειξε ότι θα ήταν καλό να γίνει από άτομα άνω των 60 ετών, στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε ανοσοκατασταλμένους.

«Η 4η δόση εμβολίου μπορεί να μην προστατεύει από μόλυνση, σίγουρα όμως προστατεύει από σοβαρή νόσηση και δεν θα έπρεπε να παρατηρείται εφησυχασμός. Συστήνεται επίσης ο εμβολιασμός και σε άτομα που εργάζονται σε νοσηλευτήρια και κλειστές δομές» είπε.

Κληθείσα να απαντήσει για τα νέα εμβόλια που ετοιμάζουν Pfizer και Moderna ξεκαθάρισε ότι οι Υπηρεσίες παρακολουθούν τις εξελίξεις και τα εμβόλια αυτά βρίσκονται στα σκαριά από τις δύο εταιρίες. «Τα νέα εμβόλια μάλιστα όπως πληροφορούμαστε, θα καλύπτουν και το παλιό στέλεχος Covid και τα νεότερα ενώ θα είναι μονοδοσικά» είπε.

Τέλος, σημείωσε ότι όταν είναι έτοιμα τα εμβόλια και λάβουν αδειοδότησης, τότε θα γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βουλή: Προτάσεις βουλευτών για τις πολλαπλές συντάξεις – Δείτε τι εισηγούνται

Έξι συν μια προτάσεις νόμου καταθέτουν την Πέμπτη Βουλευτές για ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων. Τις έξι προτάσεις...

Επιπρόσθετα μέσα πυρόσβεσης για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού

Επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 πρωί, εντός του Κρατικού Δάσους Λεμεσού. Σύμφωνα με το Τμήμα...

Η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της

Συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών η Τρ. Κύπρου, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε νέα πράξη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Bank of Cyprus Holdings απέκτησε χθες αριθμό...

Συνέχισε την ανοδική πορεία του το ΧΑΚ

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 145,36 μονάδες και στο +0,2%. Ο Δείκτης FTSE/CySE...

Λονδίνο: Άλογα το έσκασαν στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας – 4 τραυματίες, ζημιές σε οχήματα (βίντεο)

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο άλογα το έσκασαν και άρχισαν να τρέχουν χωρίς αναβάτες στο κέντρο του Λονδίνου, προς μεγάλη έκπληξη των περαστικών, σήμερα Τετάρτη το...

Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας με κατηγορίες περί δωροληψίας

Τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας διέταξε δικαστήριο καθότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροληψία, στην πιο πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς από τότε που ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!