19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:00

Καδής: Η Παγκόσμια Τράπεζα θα παρέχει τεχνική βοήθεια για τον Ακάμα

Με στόχο η Παγκόσμια Τράπεζα να παρέχει τεχνική βοήθεια για τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής τουρισμού για τον Ακάμα, ο Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Καδής και ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας την Πέμπτη στο Υπουργείο Οικονομικών.

«Είχαμε σήμερα τη δυνατότητα να συναντηθούμε με τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας, τους υπεύθυνους για τα προγράμματα στη Νότια Ευρώπη αλλά και για την Κύπρο ειδικότερα, μέσα από την οποία συζητούμε τη δυνατότητα διαμόρφωσης μιας στρατηγικής ειδικά για τον Ακάμα, μιας στρατηγικής τουρισμού, η οποία να βασίζεται σε αυτό ουσιαστικά που θα προστατεύσουμε και θα δίνει, παράλληλα, πάρα πολλά οφέλη προς την τοπική κοινωνία, τις κοινότητες της περιοχής», είπε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής.

Ο κ. Καδής είπε ότι υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία και από άλλες περιοχές, σημειώνοντας ότι η Κύπρος είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα και ειδικά η περίπτωση του Ακάμα, «όπου ο τουρισμός και οι τουριστικές δραστηριότητες, οι οποίες αξιοποιούν ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την προστασία της φύσης και το φυσικό περιβάλλον, μπορεί να λειτουργήσουν υπέρ και των τοπικών κοινοτήτων», σημείωσε.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι ο στόχος είναι να αναλάβει η Παγκόσμια Τράπεζα την παροχή τεχνικής βοήθειας για τη διαμόρφωση μιας τέτοιας στρατηγικής και στο επόμενο στάδιο να στηρίξει οικονομικά και την εφαρμογή της στρατηγικής.

Απαντώντας σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, ο Υπουργός είπε ότι, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ο σχεδιασμός μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε διάστημα ενός χρόνου και στη συνέχεια μπορεί να αρχίσει η εφαρμογή.

«Αυτή η προσπάθεια γίνεται παράλληλα με την προσπάθεια για δημοσίευση του τοπικού σχεδίου στην περιοχή. Παράλληλα, άρχισαν και οι εργασίες βελτίωσης και του Εθνικού Δασικού Πάρκου στην περιοχή. Όλες αυτές οι ενέργειες, οι οποίες γίνονται για τον Ακάμα, θεωρώ ότι δημιουργούν μια πάρα πολύ θετική προοπτική, η οποία διασφαλίζει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες, και ό,τι πρέπει να κάνουμε για να διασφαλιστεί η προστασία της πλούσιας βιοποικιλότητας που φιλοξενεί ο Ακάμας», ανέφερε ο κ. Καδής.

Τόνισε, παράλληλα, ότι οι παραπάνω ενέργειες θα δώσουν διεξόδους και στην τοπική κοινωνία, «διεξόδους ανάπτυξης, ώστε να έρθει η ευημερία και να ανατραπεί αυτή η αρνητική πορεία των τελευταίων χρόνων. Να δούμε ξανά τις κοινότητες να ανθίζουν, αλλά να ανθίζουν με έναν αειφόρο, βιώσιμο και σωστό τρόπο», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!