19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:45

Μειώθηκε το εμβαδόν και η αξία των αδειών οικοδομής

Μείωση τόσο στο Εμβαδόν (-5,1%) όσο και στην Αξία (-4,6%) των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις Δημοτικές Αρχές και τις Επαρχιακές Διοικήσεις κατά τον Φεβρουάριο 2021.

Συγκεκριμένα η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις Δημοτικές Αρχές και τις Επαρχιακές Διοικήσεις κατά τον Φεβρουάριο 2021 ανήλθε στις 656. Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €170,1 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 155,9 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 663 οικιστικές μονάδες.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021, εκδόθηκαν 1.150 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 1.129 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση 1,9%. Η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά 4,6% και το συνολικό εμβαδόν κατά 5,1%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε μικρή μείωση της τάξης του 0,8%.

Οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!