Προκλητική και εκτός ελέγχου η Τουρκία, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Οι ενέργειες της Τουρκίας είναι έκνομες, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και μέρα με την μέρα η επιθετικότητά της αυξάνεται, εκτός ελέγχου και ορίων, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στο πλαίσιο επίσκεψής του στην βιομηχανική περιοχή Γερίου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η τελευταία ενέργεια των Τούρκων να κάνουν γεώτρηση στο τεμάχιο 8, έξω από τη Λεμεσό, «δεν μπορεί να στηριχθεί με τίποτα. Είναι πρόκληση. Είναι πρόκληση προς τη διεθνή κοινότητα, προς την Ευρώπη, προς την Κυπριακή Δημοκρατία».

Εμείς χρειαζόμαστε σύνεση και σωφροσύνη, πρόσθεσε, λέγοντας ότι τα μέτρα με τα οποία θα αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα είναι πολιτικά. «Στηρίζουμε τις ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του, μέσα από την Ευρώπη να έχουμε στηρίγματα», σημείωσε.

Από την άλλη, πρόσθεσε, «σοφά και νούσιμα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην δημιουργούμε και προσδοκίες εκτός πραγματικοτήτων. Δεν θα έρθει κανένας να κάνει πόλεμο για χάρη της Κύπρου». Γι’ αυτό, συνέχισε, ο μόνος δρόμος είναι οι πολιτικές κινήσεις, η πολιτική στήριξη. Χαρακτήρισε θετική την αμερικανική παρέμβαση και τοποθέτηση και ευχήθηκε ο διεθνής παράγοντας και η Ευρώπη να στείλουν το μήνυμα στην Τουρκία να παρακαθίσει σε διάλογο.

Μέσα από την επίλυση του Κυπριακού θεωρούμε ότι μπορούν να επιλυθούν και αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ