Αστυνομική επιχείρηση σε νυκτερινά κέντρα στην Πάφο

Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην πόλη Πάφου, για πάταξη του φαινομένου της ηχορύπανσης, διενήργησαν το βράδυ που πέρασε μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Επαρχίας Πάφου.
 
Συγκεκριμένα, γύρω στις 11.30 χθες το βράδυ, τα μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έλεγχο, βάσει Δικαστικών ενταλμάτων, σε τρία υποστατικά, όπου μεταδιδόταν μουσική με τη χρήση συσκευών που ενισχύουν τον ήχο, προκαλώντας οχληρία.
 
 
Κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στα υποστατικά, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν συνολικά 15 μεγάφωνα, τέσσερις συσκευές μετάδοσης μουσικής - mixer και δύο συσκευές μετάδοσης μουσικής - CD players.
 
Εναντίον των υπευθύνων των υποστατικών διερευνώνται υποθέσεις παράνομης χρήσης συσκευών που ενισχύουν τον ήχο, οχληρίας θορύβου και κοινής οχληρίας, ενώ τις εξετάσεις συνεχίζει το Γραφείο Μικροπαραβάσεων Πάφου.
 
Εξάλλου, σε έλεγχο που διενήργησαν τα μέλη της Αστυνομίας λίγο μετά τις 2.00 τα ξημερώματα σήμερα, σε τέταρτο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Πάφο, κατήγγειλαν τον υπεύθυνο του υποστατικού, αφού όπως διαπιστώθηκε το υποστατικό λειτουργούσε χωρίς άδεια από την Αρμόδια Αρχή και σε αυτό υπήρχαν προς πώληση οινοπνευματώδη ποτά χωρίς άδεια από την τοπική Αρχή.
 
Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης διενήργησαν και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Επαρχίας Λάρνακας σε συνεργασία με λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως Εργασίας, του  Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για πάταξη του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας.
 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν τρία υποστατικά, όπου εργάζονταν συνολικά 13 πρόσωπα. Λειτουργοί της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως Εργασίας διαπίστωσαν ότι, δέκα πρόσωπα εργάζονταν στα υποστατικά κατά παράβαση της Νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία.
 
Περαιτέρω, μέλη της Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι, ένα πρόσωπο, ηλικίας 22 χρόνων, υπήκοος Τρίτης χώρας, εργαζόταν παράνομα σε ένα από τα υποστατικά, χωρίς άδεια από τον Λειτουργό Μετανάστευσης και προχώρησαν στη σύλληψη του για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
 
Ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος αργότερα, αφού πρώτα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο εργοδότης του, κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα υπό εξέταση αδικήματα, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.
 
Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.
 
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ