Υπο 8ήμερη κράτηση οι 2 απο τους 6 συλληφθέντες για τα ναρκωτικά στη Λεμεσό

Δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους για περίοδο 8 ημερών οι δικηγόροι των δυο υπόπτων, 39 και 48 χρόνων, που συνελήφθησαν χθες βράδυ για τα 104 κιλά ναρκωτικά που εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο, στον Ύψωνα.

Οι άλλοι τέσσερις ύποπτοι, δυο Ε/κ 49 και 42 ετών και δυο Νιγηριανοί 36 και 30 ετών, που συνελήφθησαν επ` αυτοφώρω από την αστυνομία των ΒΒ, θα οδηγηθούν στο δικαστήριο των Βάσεων μετά το μεσημέρι.

Εγκέφαλος πίσω από την εισαγωγή των ναρκωτικών φέρεται να είναι ο 39χρονος Βόσνιος, για τον οποίον, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, έφτασαν πληροφορίες ότι εισάγει ναρκωτικά στο νησί, από τον Καναδά, μέσω εμπορευματοκιβωτίων.

Ο 39χρονος τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση από μέλη της ΥΚΑΝ και κατά τη διάρκεια της θεάθηκε να συναντάται δυο φορές με τον 42χρονο, ο οποίος χθες καθοδήγησε οδηγό αρθρωτού για την παράδοση εμπορευματοκιβωτίου, με γυψοσανίδες, που έφθασε από τον Καναδά στο λιμάνι της Λεμεσού.

Το εμπορευματοκιβώτιο, που εισήχθη για λογαριασμό της εταιρείας του 48χρονου Ε/κ, δεύτερου ύποπτου, τοποθετήθηκε έξω από χωράφι που ανήκει στον 49χρονο, στον Ύψωνα, έδαφος που εμπίπτει στην κυριότητα των Βρετανικών Βάσεων. Λίγο αργότερα, ο 42χρονος επέστρεψε μαζί με τον 49χρονο καθώς και τους δυο Νιγηριανούς, που άρχισαν να ξεφορτώνουν το περιεχόμενο του.

Με τη συνδρομή μελών της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, έγινε έφοδος από τα μέλη της ΥΚΑΝ και οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθηκαν, ενώ από τις έρευνες εντοπίστηκαν 373 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 104 κιλά ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.

Με δικαστικά εντάλματα τα μέλη της ΥΚΑΝ πέρασαν χειροπέδες χθες βράδυ και στους άλλους δυο υπόπτους, τον 39χρονο και τον 48χρονο, οι οποίοι τέθηκαν το μεσημέρι υπό 8ήμερη κράτηση, για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής, κατοχής και εισαγωγής με σκοπό την προμήθεια σε τρίτο πρόσωπο, ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β`.

Διάφορα τεκμήρια, όπως κινητά τηλέφωνα και έγγραφα, παραλήφθηκαν σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, ενώ θα ζητηθεί η συνδρομή της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό του αποστολέα των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε και οι άλλοι τέσσερις ύποπτοι που συνελήφθηκαν επ` αυτοφώρω, να παραδοθούν από τις αρχές των Βάσεων, στην Κυπριακή Αστυνομία.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ