Τι είπαν Τσίπρας και Κοτζιάς κατά την παράδοση-παραλαβή του Υπουργείου Εξωτερικών

Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν πολύτιμος συνεργάτης υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών και τον ευχαρίστησε για όσα  όσα προσέφερε για τον ελληνισμό και τη δημιουργία ενός νέου δόγματος στην εξωτερική πολιτική. Χαρακτήρισε ιστορική στιγμή για την ελληνική εξωτερική πολιτική τις εξελίξεις στο ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ. 

«Το 2015 παραλάβαμε μία χώρα όχι μόνο με οικονομικά προβλήματα, απαξιωμένη στις αγορές και στους δανειστές, παρία στη διεθνή οικονομική σκηνή, αλλά και μια χώρα με υποβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα το κύρος και η γεωπολιτική δυναμική της χώρας έχει αναβαθμιστεί. Αποτελεί ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια και πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ταυτόχρονα επεκτείνεται» συμπλήρωσε. 

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία, σημειώνοντας πως είναι πολύ δύσκολο σε καιρό ειρήνης μία χώρα να αλλάζει το συνταγματικό της όνομα. Όπως είπε σήμερα υλοποιείται με αποφασιστικότητα μία εθνική γραμμή, που καθορίστηκε από το 2008 στο Βουκουρέστι. 

«Σήμερα είναι ιστορική, συμβολική ημέρα για την εξωτερική μας πολιτική» μετά την χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στην ΠΓΔΜ, τόνισε. 

 ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΤΖΙΑ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ