Δράση για τις πλαστικές σακούλες στα σχολεία προωθούν οι αρμόδιοι

Περιβαλλοντική δράση για τις πλαστικές σακούλες υπό τον τίτλο «Σκέψου, Δράσε, Άλλαξε κι εσύ. Λέμε όχι στις πλαστικές σακούλες», προωθεί το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και οι Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στα σχολεία μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης μεταξύ 11 Οκτωβρίου και 14 Νοεμβρίου.

Η δράση, αναφέρεται σε ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, απευθύνεται σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές από όλη την Κύπρο, τόσο από τον δημόσιο, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Βασικός σκοπός της περιβαλλοντικής δράσης «είναι η αναγνώριση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον από τους μαθητές, από την αλόγιστη χρήση της πλαστικής σακούλας, την ακατάλληλη επεξεργασία της στο τέλους του κύκλου ζωής της, των επιπτώσεων κατά τη διαδικασία παραγωγής της, την ανθεκτικότητα της και την ανεξέλεγκτη απόρριψη της.

Προωθείται επίσης η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας των μαθητών μέσω της εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων και προτάσεων καθώς επίσης και την καταγραφή στατιστικών στοιχείων πριν από την εφαρμογή του μέτρου χρέωσης για πλαστικές σακούλες και μετά.

Ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: http://www.moa.gov.cy/moa/environment/environmentnew.nsf/index_gr/index_gr?opendocument

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ