Πρωτοφανής ποινή φυλάκισης σε Κύπριο στην Βρετανία

Οι τέσσερις άντρες καταδικάστηκαν, εξαιτίας της συμμετοχής τους σε διαμαρτυρία, μπλοκάροντας φορτηγά που μετέφεραν εξοπλισμό 

Ο Κυπριακής καταγωγής, Richard Loizou, βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους ακτιβιστές εναντίον των οποίων επιβάλλεται ποινή φυλάκισης, για την συμμετοχή τους σε διαμαρτυρία.

Ο 31χρονος Loizou καταδικάστηκε σε 15μηνη φυλάκιση, άλλοι δύο ακτιβιστές, σε 16μηνη φυλάκιση, ενώ τέταρτος ακτιβιστής «έφαγε» ποινή 12 μηνών. Οι τέσσερις άντρες καταδικάστηκαν, εξαιτίας της συμμετοχής τους σε τετραήμερη διαμαρτυρία, μπλοκάροντας φορτηγά που μετέφεραν εξοπλισμό εξόρυξης αερίου.

Ο συνήγορος του ενός από τους καταδικασθέντες είπε στο δικαστήριο του Preston ότι είναι η πρώτη φορά, μετά το 1932, που καταδικάζονται ακτιβιστές σε φυλάκιση.

Ο δικαστής, ωστόσο, εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε όπως φυλακιστούν, λέγοντας ότι, ακόμα και ενώπιον του δικαστηρίου, εμφανίστηκαν πεπεισμένοι ότι είχαν δίκαιο για τις πράξεις τους, γι' αυτό, μόνο η άμεση τιμωρία μπορεί να είναι επαρκής, σε αυτή την περίπτωση.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ