Ασφάλεια και υγεία στο επίκεντρο της Επιτροπής Παιδείας

Από τις οκτώ και μισή το πρωί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, με μοναδικό θέμα την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών στις σχολικές μονάδες.


Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας του ίδιου υπουργείου, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως), του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, της Αστυνομίας, του Τμήματος Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Έγγραφο με εισηγήσεις ετοίμασε η Επιτροπή Ασφαλείας και Υγείας

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ασφαλείας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Ηλίας Μαρκάτζιης ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι ετοίμασαν ένα έγγραφο με εισηγήσεις, οι οποίες στοχεύουν στην βελτίωση του συστήματος ασφάλειας και υγείας. Το έγγραφο δόθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, γονείς, σχολικές εφορείες, εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι οποίοι μέχρι την Παρασκευή θα δώσουν τις δικές τους εισηγήσεις.

Πρωτόκολλο για ατυχήματα στα σχολεία

Ο κ. Μαρκάτζιης, επίσης, ότι υπάρχει και ένα πρωτόκολλο για το τι κάνει μια σχολική μονάδα όταν υπάρχει ένα ατύχημα, και για το οποίο αναμένονται, επίσης, από τους εμπλεκόμενους φορείς εισηγήσεις και παρατηρήσεις.

Εγκύκλιος με οδηγίες στα σχολεία
Ο κ. Μαρκάτζιης ανέφερε ότι θα σταλεί εγκύκλιος στα σχολεία όπου θα δίνονται οδηγίες και θα συμβουλεύουν με ποιο τρόπο το σχολείο θα ενδυναμώσει και θα βοηθήσει τα παιδιά να υποψιάζονται, ούτως ώστε να μην ακολουθούν κάποιον άγνωστο. «Να γίνει μια κουλτούρα περισσότερης αυστηρότητας και μέσα στα σχολεία. Στα σχολεία υπάρχει σύστημα παιδονομίας. Τώρα πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί ακόμα, διότι αποδεδειγμένα ο κίνδυνος είναι εκεί και υπάρχει», πρόσθεσε.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ