Το εισιτήριο για το Τόκιο πήρε στα Laser Radial και η Βασιλεία Καραχάλιου

Μετά την πρόκριση στα 470 γυναικών με τις Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην ιστιοπλοΐα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020 και στα Laser Radial. «Δράστης» της νέας επιτυχίας είναι η Βασιλεία Καραχάλιου, η οποία ολοκλήρωσε τις 10 ιστιοδρομίες της συγκεκριμένης κλάσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Άαρχους στην 16η θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 119 σκαφών με 136,5 βαθμούς ποινής.

Όμως, η Ελλάδα ως χώρα είναι 12η στα Laser Radial και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 παίρνουν οι πρώτες 18 χώρες στα συγκεκριμένα σκάφη. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική ιστιοπλοΐα θα εκπροσωπηθεί και σε δεύτερη κλάση στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού που θα γίνει σε δύο χρόνια στο Τόκιο.

Στο μεταξύ, πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκεται η Ελλάδα και στα σκάφη RSX ανδρών. Στη συγκεκριμένη κλάση, στην οποία μετέχουν 72 σκάφη, έχουν γίνει εννέα ιστιοδρομίες και ο Βύρωνας Κοκκαλάνης είναι αυτή τη στιγμή ένατος στη γενική κατάταξη με 77 βαθμούς ποινής. Όμως, η Ελλάδα ως χώρα είναι έβδομη στα RSX ανδρών και το «εισιτήριο» για το Τόκιο εξασφαλίζουν οι πρώτες δέκα χώρες.

Τέλος, οι Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου ολοκλήρωσαν στην ένατη θέση την προσπάθειά τους στα 470 γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που διεξάγεται στο Άαρχους. Το ελληνικό πλήρωμα κατετάγη όγδοο στη σημερινή medal race και με 93 βαθμούς ποινής κατέλαβε την ένατη θέση μεταξύ 47 σκαφών στη συγκεκριμένη κλάση.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ