Θέτουν σε εφαρμογή τα μέτρα οι εκπαιδευτικοί

Επισφραγίστηκε το αδιέξοδο στην Παιδεία. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις απέρριψαν τις θέσεις του Υπουργείου Παιδείας όπως αυτές καταγράφονται στην απαντητική επιστολή που έλαβαν την Τετάρτη το βράδυ, σημειώνοντας ότι o αποστολέας δεν επιθυμεί την λύση του προβλήματος.

Μετά από κοινή συνεδρία των διοικητικών τους συμβουλίων, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ανακοίνωσαν ότι ο κύκλος του διαλόγου έληξε, αφού δεν υπάρχει κοινό έδαφος.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους δήλωσε: «Τοις φρονίμοις ολίγα. Η απαντητική επιστολή δεν αφήνει πολλά περιθώρια, οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες και επιβάλλεται αυτή την στιγμή ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού δήλωσε: «Το μήνυμα που βγαίνει από την κοινή συνεδρία είναι ότι παραμένουμε ενωμένες, συντονισμένες σε όλα τα βήματα και αυτό θα διατηρηθεί μέχρι τέλους στον πολύ δύσκολο και σοβαρό αγώνα που προδιαγράφεται και σφραγίστηκε με την απαντητική επιστολή του Υπουργού Παιδείας».

«Η απαντητική επιστολή δυστυχώς κρίνεται ως απαράδεχτη και αυτό καθιστά την όποια προσπάθεια εκ μέρους μας για διάλογο με το υπουργείο παιδείας πρακτικά αδύνατη», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου.

«Είναι θέματα για τα οποία υπάρχει προβληματισμός στο Υπουργείο, αλλά δεν σχετίζονται με την προσπάθεια εξορθολογισμού για τις μειώσεις διδακτικού χρόνου, που είναι το αντικείμενο του διαλόγου που συμφωνήθηκε να αρχίσει μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των οργανωμένων γονέων στην πρόσφατη σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Πηγή από το Υπουργείο Παιδείας, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι το Υπουργείο προσβλέπει σε συνέχεια του διαλόγου και γι' αυτό δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη δήλωση.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κάνουν λόγο για μονόλογο και αδιαλλαξία από πλευράς Υπουργείου και γι' αυτό και αποφάσισαν όπως προχωρήσουν με την δραστική υλοποίηση των μέτρων που είχαν εξαγγείλει στις 23 Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ δήλωσε: «Στις 28 του Αυγούστου προετοιμάζαμε εκδήλωση η οποία έχει παγώσει, ξεπαγώνει από σήμερα και αρχίζουμε να εργαζόμαστε για τον δικό μας θα δώσουμε μέχρι τέλους μαζί με τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών και όχι μόνο. Η πρωτοφανής κρίση στην Παιδεία θα οδηγήσει σε δυσμενή αποτελέσματα το δημόσιο σχολείο».

Τη διαφωνία τους με τα απεργιακά μέτρα εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς και καλούν τους εκπαιδευτικούς να βρουν άλλες λύσεις, οι οποίες δεν θα πλήξουν τους μαθητές.

Οι οργανωμένοι γονείς θα ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για αξιολόγηση της όλης κατάστασης.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ