Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο Ελληνοκύπριοι για τη δολοφονία Καλλιτσιώνη

Παρουσιάζοντας μαρτυρίες που συνδέουν τους δύο Ελληνοκύπριους συλληφθέντες, έναν 40χρονο και έναν 29χρονο, με την δολοφονία του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη το βράδυ της 25ης Ιουνίου, έξω από την πατρική του οικία στην Ορμήδεια, αναμένεται να αιτηθεί η Αστυνομία την προσωποκράτηση τους από το Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Οι δύο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες στη Λευκωσία, μετά από ανακοπή του οχήματος τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν τεθεί εδώ και μέρες κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών της υπόθεσης.

Στις 10 και 30 οδηγούνται ενώπιον του Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης για υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

Πρόκειται για πρόσωπα γνωστά στις αρχές. Ο ένας μάλιστα είχε συλληφθεί και εκτίσει ποινή για υπόθεση οπλισμού.

Οι έρευνες σε σχέση με το στυγερό έγκλημα συνεχίζονται και δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, ακόμα και νέες συλλήψεις.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, η επιλογή της πατρικής του οικίας για το δολοφονικό χτύπημα καθόλου τυχαία, αφού αυτή βρίσκεται απομονωμένη σε σημείο με εύκολη πρόσβαση και διαφυγή, χωρίς κλειστά κυκλώματα εγκατεστημένα στην περιοχή.

Κατά τις εξετάσεις στη σκηνή εντοπίστηκαν τρία φυσίγγια.

Ο 29χρονος Καλλιτσιώνης έπεσε νεκρός την ώρα που βγήκε από την οικία και αποχαιρετούσε φιλικό του πρόσωπο που τον είχε επισκεφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φιλικό αυτό πρόσωπο είχε μεταβεί στην οικία του θύματος προκειμένου να του επιστρέψει χρηματικό ποσόν -όχι μεγαλύτερο των 500 ευρώ- που του είχε δανείσει ο 29χρονος.

Ο εκτελεστής φαίνεται ότι του έστησε ενέδρα και τον ανέμενε κρυμμένος και μόλις βρήκε την κατάλληλη στιγμή πυροβόλησε. Το φιλικό πρόσωπο άκουσε τρεις πυροβολισμούς. Μαρτυρίες που τέθηκαν από την πρώτη στιγμή ενώπιον των αρχών, ανέφεραν ότι μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού απομακρύνθηκε εκείνη την ώρα από τη σκηνή, ενώ υπό διερεύνηση τέθηκε το ενδεχόμενο ο εκτελεστής ή οι εκτελεστές του Καλλιτσιώνη να τον παρακολουθούσαν τις δύο προηγούμενες μέρες.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ