30.4 C
Nicosia
Πέμπτη 23 Μάιος 2024 | 16:51

Χάος στα αμερικανικά αεροδρόμια λόγω βλάβης στο σύστημα της πολιτικής αεροπορία – Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) στο οποίο προέκυψε τεχνικό πρόβλημα και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Τι έχει συμβεί- Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστερούν

Χάος επικρατεί στα αμερικανικά αεροδρόμια, ενώ πάνω από 400 πτήσεις έχουν καθυστερήσει, λόγω βλάβης στο σύστημα της πολιτικής αεροπορίας.

Οι καθυστερήσεις σημειώνονται λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στους υπολογιστές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), σύμφωνα με δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η FAA ζήτησε να σταματήσουν όλες τις πτήσεις εσωτερικού μέχρι τις 9 π.μ., (τοπική ώρα), ενώ οι πτήσεις που ήταν ήδη στον αέρα επετράπη να συνεχίσουν προς τους προορισμούς τους.

Αναλυτικότερα, η FAA ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να αποκαταστήσει το σύστημα που ειδοποιεί τους πιλότους για κινδύνους και αλλαγές σε εγκαταστάσεις και διαδικασίες αεροδρομίων, που σταμάτησε να επεξεργάζεται επικαιροποιημένες πληροφορίες. «Ενώ ορισμένες λειτουργίες αρχίζουν να επανέρχονται, οι λειτουργίες του Εθνικού Εναέριου Συστήματος παραμένουν περιορισμένες», ανέφερε στο Twitter.

Έπειτα, σε νέα ενημέρωσή της η FAA ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να διακόψουν όλες τις αναχωρήσεις εσωτερικού μέχρι τις 9 π.μ. (τοπική ώρα), ώστε να επιτραπεί στον οργανισμό να επικυρώσει την ακεραιότητα των πληροφοριών των πτήσεων και της ασφάλειας.

Στο μεταξύ η United Airlines σταμάτησε προσωρινά τις πτήσεις προς όλους τους προορισμούς, ενώ η Southwest Airlines, δήλωσε ότι «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση και ζήτησε από τους επιβάτες να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους.

Το πρόβλημα μπορεί να επηρεάσει τις πτήσεις σε εθνικό επίπεδο, ενώ είναι πιθανό τα αεροπλάνα να παραμείνουν καθηλωμένα, σύμφωνα με το ABC News.

Πάνω από 1.230 πτήσεις εντός, προς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημειώσει καθυστέρηση σήμερα, σύμφωνα με την FlightAware, μια εταιρεία παρακολούθησης πτήσεων. Επιπλέον 103 πτήσεις εντός, προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες ακυρώθηκαν. Η FlightAware δεν αναφέρει τους λόγους των καθυστερήσεων και ακυρώσεων.

Ενδεικτικά, οι πίνακες αναχώρησης έδειξαν ότι μόνο 3 από τις 20 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης μεταξύ 05.40 και 6.10 π.μ. (τοπική ώρα) κατάφεραν να απογειωθούν.

Συνολικά, σχεδόν 21.500 πτήσεις επρόκειτο να αναχωρήσουν από τα αεροδρόμια των ΗΠΑ την Τετάρτη, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών δεδομένων Cirium.

Τα τελευταία προβλήματα έρχονται λιγότερο από ένα μήνα μετά τις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Άρχισε η προειδοποιητική σήμανση για κάμερες τροχαίας

Ξεκίνησαν παγκύπρια την Τρίτη οι εργασίες χάραξης προειδοποιητικής οριζόντιας σήμανσης στο οδόστρωμα και τοποθέτησης κάθετης σήμανσης με πινακίδες στις φωτοελεγχόμενες συμβολές και στα τμήματα δρόμων όπου...

Γιατί η Βρετανία πηγαίνει σε αλλαγή σελίδας τον Ιούλιο

Την ώρα που οι Βρετανοί ετοιμάζονταν σιγά σιγά για τις φθινοπωρινές εκλογές, ο πρωθυπουργός τους, Ρίσι Σούνακ τους αιφνιδίασε, ορίζοντας την ημερομηνία της ψηφοφορίας στις 4...

Γεν.Εισαγγελέας: Δικαιώνει την ΚΔ για κούρεμα η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου

«Δικαιώνει» την Κύπρο στα μέτρα τα οποία λήφθηκαν κατά την περίοδο του 2013, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης την Πέμπτη για την έκδοση...

Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με κοινοποίηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε η μητέρας της 19χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, θύματος του δυστυχήματος Τεμπών Μαρία Καρυστιανού. Στην...

Αναρτήθηκαν τα δείγματα των ψηφοδελτίων για τις Ευρωεκλογές και Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι τα δείγματα των ψηφοδελτίων που αφορούν τις επικείμενες εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 αναρτώνται στην ιστοσελίδα των εκλογών...

Αμετάβλητο το επιτόκιο από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας παρά τον πληθωρισμό

Αμετάβλητο διατήρησε την Πέμπτη η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας το βασικό της επιτόκιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, έστω και αν η χώρα παλεύει με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!