25.7 C
Nicosia
Τρίτη 23 Απρίλιος 2024 | 21:09

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Νέας Υόρκης

Όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στην πόλη της Νέας Υόρκης θα υποχρεούνται σε εμβολιασμό από τις 27 Δεκεμβρίου, ενώ η πιστοποίηση εμβολίου για γυμναστική και ψυχαγωγία σε εσωτερικούς χώρους θα απαιτείται για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με την εντολή που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο τρέχων κανόνας θα επεκταθεί επίσης για να απαιτήσει δύο δόσεις εμβολίου αντί για απόδειξη μόνο μίας, είπε ο δήμαρχος. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει απόδειξη ενός ολοκληρωμένου σχήματος εμβολιασμού Pfizer ή Moderna ή απόδειξη εμβολιασμού Johnson & Johnson μαζί με την ενισχυτική δόση.

«Η Νέα Υόρκη είναι παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά την ανάκαμψη από τον COVID-19. Έχουμε αποδείξει ότι με εντολές και κίνητρα εμβολίων, μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό», έγραψε ο ντε Μπλάζιο στο Twitter. «Τώρα κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς το μέλλον — μια εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού σε υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. Μαζί μπορούμε να σώσουμε ζωές και να προχωρήσουμε».

Μέχρι τώρα, η εντολή εμβολιασμού της Νέας Υόρκης απαιτούσε απόδειξη μιας μόνο δόσης για το δημοτικό εργατικό δυναμικό και αρκετούς άλλους τομείς υψηλότερου κινδύνου και την ίδια για την είσοδο σε εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και άλλους χώρους.

Σε αυτό το σημείο, δεν απαιτεί επίσης απόδειξη μιας αναμνηστικής δόσης, την οποία έχει λάβει περίπου το 15% των εμβολιασμένων ενηλίκων, αλλά ο ντε Μπλάζιο έχει προτείνει ότι η προσθήκη αναμνηστικού θα μπορούσε επίσης να είναι στο τραπέζι κάποια στιγμή, εάν η κατάσταση το δικαιολογεί.

Οι αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι όσοι έλαβαν την πρώτη τους δόση εμβολίου θα ολοκλήρωναν σίγουρα τον εμβολιασμό τους, αλλά τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Σχεδόν το 82% των ενηλίκων της Νέας Υόρκης είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά περισσότερο από το 89% αναφέρει ότι έχει λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο.

Και οι δύο αριθμοί μειώνονται δραματικά όταν πρόκειται για παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών, το 35,7% των οποίων είναι πλήρως εμβολιασμένα. Περίπου το 47% έχει τουλάχιστον μία δόση, αν και πολλά παιδιά στην ομάδα 5 έως 11 που μόλις πήραν τις πρώτες τους δόσεις πιθανότατα έχουν προγραμματίσει δεύτερες στο εγγύς μέλλον.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Όμικρον αυξάνεται σε όλη την πόλη και το έθνος, μαζί με το ημερήσιο ποσοστό θετικότητας για τον COVID-19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυστραλία: Kαρχαρίας επιτέθηκε και δάγκωσε 16χρονο που τον ψάρεψε, όταν πήγε να τον βγάλει φωτογραφία (βίντεο,φωτό)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία καθώς την ώρα που μία οικογένεια ψάρευε στη Δυτική Παραλία της Αδελαΐδας, ο μικρός γιος έπιασε έναν καρχαρία,...

Τυνησία: 22 νεκροί μετανάστες σε ναυάγια

Τις σορούς 22 μεταναστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, ανέσυραν από το Σάββατο οι τοπικές αρχές. Οι σοροί εντοπίστηκαν στις...

Πάνω από 130 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη μετά από διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

Σε 130 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διεθνούς κύρους πανεπιστημίου NYU στη Νέα Υόρκη, μετά...

Αφρικανική σκόνη έπνιξε περιοχές της Ελλάδας – Απόκοσμες εικόνες

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο… Σαχάρα έφεραν σε περιοχές της χώρας οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η αφρικανική σκόνη σκέπασε κυρίως τα νότια ηπειρωτικά, ενώ κατά...

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του ως άνω Συνεδρίου, με θέμα «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής...

Γαλλία: Δήμαρχος καθιερώνει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών

Μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών, θα καθιερώσει ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!