18.9 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 2:21

Στους 21 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε τέμενος στην Καμπούλ

Η έκρηξη που σημειώθηκε σε τζαμί γεμάτο πιστούς στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν σκότωσε τουλάχιστον 21 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από δώδεκα, ανακοίνωσε η αστυνομία την Πέμπτη.

Ο αριθμός των βομβιστικών επιθέσεων σε όλο το Αφγανιστάν έχει μειωθεί από τότε που οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία τον Αύγουστο του περασμένου έτους, αλλά αρκετές επιθέσεις – πολλές με στόχο μειονοτικές κοινότητες – συγκλόνισαν τη χώρα τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που την ευθύνη έχει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη το απόγευμα της Τετάρτης στο τέμενος Σεντίκια της Καμπούλ, το οποίο έχει παρακείμενο μεντρεσέ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, Χαλίντ Ζαντράν, είπε ότι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν.

Η ιταλική μη κυβερνητική οργάνωση Emergency, η οποία λειτουργεί ένα νοσοκομείο στην Καμπούλ, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι δέχθηκε 27 θύματα, μεταξύ των οποίων τρεις νεκρούς.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς υπέφεραν από “τραύματα από έκρηξη και εγκαύματα”, ανέφερε μέσω email.

Σε μεταγενέστερο tweet, το νοσοκομείο είπε ότι πέντε παιδιά ήταν μεταξύ αυτών που περιέθαλψε, συμπεριλαμβανομένου ενός επτάχρονου.

Τα τοπικά νοσοκομεία με τα οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο είπαν ότι δεν τους επιτρέπεται να παράσχουν λεπτομέρειες για τα θύματα που είχαν περιθάλψει.

Η έκρηξη της Τετάρτης έρχεται σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τον κορυφαίο κληρικό των Ταλιμπάν, Ραχιμουλάχ Χακάνι, μαζί με τον αδερφό του, στον μεντρεσέ του στην Καμπούλ.

Ο Χακάνι ήταν γνωστός για τις οργισμένες ομιλίες του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο αργότερα ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης αυτοκτονίας.

Η ομάδα έχει στοχεύσει κυρίως μειονοτικές κοινότητες όπως Σιίτες, Σούφι και Σιχ.

Οι Ταλιμπάν λένε ότι έχουν νικήσει το Ισλαμικό Κράτος, αλλά οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η τρομοκρατική οργάνωση παραμένει μια βασική πρόκληση ασφαλείας για τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές.

Παρότι το Ισλαμικό Κράτος είναι μια σουνιτική ισλαμιστική ομάδα όπως οι Ταλιμπάν, οι δύο είναι σκληροί αντίπαλοι και έχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βουλή: Προτάσεις βουλευτών για τις πολλαπλές συντάξεις – Δείτε τι εισηγούνται

Έξι συν μια προτάσεις νόμου καταθέτουν την Πέμπτη Βουλευτές για ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων. Τις έξι προτάσεις...

Επιπρόσθετα μέσα πυρόσβεσης για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού

Επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 πρωί, εντός του Κρατικού Δάσους Λεμεσού. Σύμφωνα με το Τμήμα...

Η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της

Συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών η Τρ. Κύπρου, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε νέα πράξη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Bank of Cyprus Holdings απέκτησε χθες αριθμό...

Συνέχισε την ανοδική πορεία του το ΧΑΚ

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 145,36 μονάδες και στο +0,2%. Ο Δείκτης FTSE/CySE...

Λονδίνο: Άλογα το έσκασαν στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας – 4 τραυματίες, ζημιές σε οχήματα (βίντεο)

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο άλογα το έσκασαν και άρχισαν να τρέχουν χωρίς αναβάτες στο κέντρο του Λονδίνου, προς μεγάλη έκπληξη των περαστικών, σήμερα Τετάρτη το...

Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας με κατηγορίες περί δωροληψίας

Τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας διέταξε δικαστήριο καθότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροληψία, στην πιο πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς από τότε που ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!