17.9 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 2:06

Ραγδαία η εξάπλωση του κορωνοϊού σε Βραζιλία, Κολομβία, Μεξικό το τελευταίο 24ωρο

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο σε Βραζιλία, Κολομβία και Μεξικό με την καταγραφή μεγάλου αριθμού κρουσμάτων και θανάτων. Η Νότια Κορέα κατέγραψε 313 κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες και η Κίνα μόνο 8 κρούσματα.

Βραζιλία-κορωνοϊός: 35.294 κρούσματα και 685 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 35.294 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλοι 685 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της Covid-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 166.699 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 5,9 εκατομμυρίων κρουσμάτων. Πρόκειται αντίστοιχα για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας παγκοσμίως, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορωνοϊό στον πλανήτη, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Κολομβία: Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 1.211.000, 34.381 νεκροί εξαιτίας της COVID-19

Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην Κολομβία αυξήθηκε κατά 5.911 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 1.211.128, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας των Άνδεων χθες Τρίτη. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 158 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 34.381 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το πρώτο κρούσμα του SARS-CoV-2 στην Κολομβία διαγνώστηκε την 6η Μαρτίου.

Μεξικό: 1.757 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, 165 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.757 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 165 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19. Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 99.026 νεκρούς επί συνόλου 1.011.153 μολύνσεων.

Το Μεξικό των 128,8 εκατομμυρίων κατοίκων, το οποίο θρηνεί τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία, ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα το Σάββατο. Ωστόσο, στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν τονίσει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των περιπτώσεων που έχουν καταγραφεί, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε πως τα θύματα της πανδημίας πιθανότατα είναι πολλά περισσότερα στην πραγματικότητα, πιθανόν ακόμη και 50.000 επιπλέον.

Νότια Κορέα: 313 κρούσματα του νέου κορωνοϊού – ο υψηλότερος αριθμός από την 29η Αυγούστου -, δύο θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες (KDCA)

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 313 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό που έχει καταγραφεί από την 29η Αυγούστου, ενώ άλλοι δύο ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη Νότια Κορέα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 496 νεκρούς επί συνόλου 29.311 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,69%. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 67 (+7 σε μια ημέρα), σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Οι αρχές ανησυχούν, καθώς οι νέες μολύνσεις παραμένουν πάνω από 200 επί πέντε ημέρες και χθες ξεπέρασαν τις 300, διότι συνεχίζουν να εντοπίζονται εστίες σε χώρους εργασίας, δομές υγείας και μικρές συγκεντρώσεις. Χθες Τρίτη, αποφάσισαν να επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής απόστασης στη Σεούλ και τα προάστιά της για έναν μήνα, προειδοποιώντας πως αν δεν τηρηθούν θα υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας. Τον Αύγουστο είχε καταγραφεί αναζωπύρωση εξαιτίας διαδήλωσης πολιτικοθρησκευτικής αντιπολιτευόμενης οργάνωσης.

Από τα νέα κρούσματα, τα 245 οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση και 68 διαγνώστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών αφού έφθασαν στη Νότια Κορέα από το εξωτερικό. Σχεδόν το 74% των περιπτώσεων μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίζεται στην ευρύτερη Σεούλ, όπου ζει σχεδόν ο μισός από τον νοτιοκορεάτικο πληθυσμό των 52 εκατομμυρίων κατοίκων.

Κίνα: 8 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 8 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, έναντι 15 την προηγουμένη, στην ηπειρωτική Κίνα. Διευκρίνισε ότι η μία μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό οφειλόταν σε εντόπια μετάδοση, στην πόλη Τιαντζίν, κοντά στην πρωτεύουσα Πεκίνο. Τ

α υπόλοιπα επτά κρούσματα ήταν “εισαγόμενα”, πρόσθεσε, κατά την ορολογία του όταν αναφέρεται σε μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό που εντοπίζονται μεταξύ ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους στην επικράτεια από το εξωτερικό. Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων, τους οποίους πάντως το κινεζικό υπουργείο Υγείας δεν περιλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκε σε πέντε, από 12 την προηγουμένη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.369 μολύνσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Προβλήματα στη νότια Αγγλία από καταιγίδα με κεραυνούς

Νύχτα βαριάς και πολύ σφοδρής βροχόπτωσης που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ήταν η χθεσινή στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας σειράς προβλημάτων. Μεταξύ...

Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια στο Ηράκλειο – Σε σοκ οι γονείς του θύματος

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένας 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον...

Κυρώσεις της Τεχεράνης σε ΗΠΑ και Βρετανία

Το Ιράν ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων σε ΗΠΑ και Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο με τη...

Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές

Με αφορμή την αποφοίτηση των νέων δεσμοφυλάκων-χειριστών ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών (Κ-9), παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο η δράση και οι δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα...

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκαν και τον χτύπησε με σιδηρολοστό στο κεφάλι

Άγριος καυγάς μεταξύ δύο ατόμων συνέβη στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και συγκεκριμένα...

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. στον Λίβανο η Πρόεδρος της Κομισιόν

«Ο Λίβανος και ο λαός του μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή στήριξη της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι στην ευχάριστη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!