15.9 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 5:23

Παρίσι: Δημοφιλές ξενοδοχείο, άδειο λόγω Covid-19, φιλοξενεί αστέγους

Υπό κανονικές συνθήκες το Avenir Hotel Montmartre αποτελεί μαγνήτη για τους τουρίστες με τη θέα που έχει στον Πύργο του Άιφελ και την Βασιλική της Ιερής Καρδιάς (Sacré-Cœur), αλλά η COVID-19 έχει διώξει μακριά τους συνήθεις πελάτες του. Αντ’ αυτών το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του στους άστεγους.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου έχει για έναν χρόνο παραδώσει τα δωμάτιά του στην φιλανθρωπική οργάνωση για άστεγους Emmaus Solidarite, η οποία τα χρησιμοποιεί τώρα για ανθρώπους που σε διαφορετική περίπτωση θα κοιμόντουσαν στον δρόμο.

Αν δεν ήταν αυτό το δωμάτιο στο ξενοδοχείο, ο Ιμπραχίμ, ένας πρόσφυγας από το Μαλί της δυτικής Αφρικής που έχει ζητήσει άσυλο στη Γαλλία, θα κοιμόταν κάτω στην κουζίνα του εστιατορίου, όπου βρίσκει περιστασιακά δουλειά, ή, όταν δεν υπάρχει αυτό, στον δρόμο.

“Όταν έφτασα στο Παρίσι δεν ήξερα κανέναν. Μετακόμιζα συνέχεια σε προσωρινά καταλύματα, κάποιες φορές κοιμόμουν στην κουζίνα ή δίπλα στον κάδο απορριμμάτων”, λέει.

“Κάποιες μέρες βρίσκω καμιά δουλειά του ποδαριού και βγάζω περίπου 40 ευρώ, 30 ευρώ, 50 ευρώ και τότε βγαίνω. Όταν βρίσκω τέτοιες δουλειές, πληρώνω ξενοδοχείο, το οποίο στοιχίζει 30 ευρώ, για να περάσω τη νύχτα. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό όλη μου τη ζωή”, προσθέτει.

Στο Avenir Hotel Montmartre, το κόστος του δωματίου του καλύπτεται από την φιλανθρωπική οργάνωση. Οι ένοικοι λαμβάνουν τρία γεύματα ημερησίως στην αίθουσα πρωινού και κάθε δωμάτιο έχει τηλεόραση και μπάνιο με ντους.

Για την φιλανθρωπική οργάνωση το ξενοδοχείο αυτό προσφέρει μια ασφαλή βάση σ’ αυτούς που φιλοξενεί για να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους. Η φιλανθρωπική οργάνωση καλύπτει το κόστος λαμβάνοντας κυβερνητική βοήθεια.

Πολλοί ένοικοι υποφέρουν από σωματικές ή ψυχικές ασθένειες λόγω της ζωής τους στους δρόμους και την τραυματική εμπειρία που έχουν βιώσει, σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Emmaus Μπρουνό Μορέλ. Η φιλανθρωπική αυτή οργάνωση έχει στόχο να τους βοηθήσει να σπάσουν τον κύκλο της έλλειψης στέγης, προσθέτει.

“Την ημέρα που ήρθα είπα: τέλεια!”, λέει ο Ιμπραχίμ για το ξενοδοχείο και καταλήγει: “Βλέπω μέλλον. Θα έρθει η μέρα που η ζωή μου θα αλλάξει”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυστραλία: Kαρχαρίας επιτέθηκε και δάγκωσε 16χρονο που τον ψάρεψε, όταν πήγε να τον βγάλει φωτογραφία (βίντεο,φωτό)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία καθώς την ώρα που μία οικογένεια ψάρευε στη Δυτική Παραλία της Αδελαΐδας, ο μικρός γιος έπιασε έναν καρχαρία,...

Τυνησία: 22 νεκροί μετανάστες σε ναυάγια

Τις σορούς 22 μεταναστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, ανέσυραν από το Σάββατο οι τοπικές αρχές. Οι σοροί εντοπίστηκαν στις...

Πάνω από 130 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη μετά από διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

Σε 130 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διεθνούς κύρους πανεπιστημίου NYU στη Νέα Υόρκη, μετά...

Αφρικανική σκόνη έπνιξε περιοχές της Ελλάδας – Απόκοσμες εικόνες

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο… Σαχάρα έφεραν σε περιοχές της χώρας οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η αφρικανική σκόνη σκέπασε κυρίως τα νότια ηπειρωτικά, ενώ κατά...

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του ως άνω Συνεδρίου, με θέμα «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής...

Γαλλία: Δήμαρχος καθιερώνει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών

Μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών, θα καθιερώσει ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!