25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 16:08

Νέο ρεκόρ θανάτων από COVID-19 στις ΗΠΑ, ενώ συνεχίζεται η επέλαση της νόσου παγκοσμίως

Στις ΗΠΑ συνετρίβη χθες Τρίτη το προηγούμενο τραγικό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, καθώς η χώρα θρήνησε άλλους σχεδόν 4.500 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού μέσα σε μια μέρα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Μέχρι χθες οι ΗΠΑ, που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με φοβερή αναζωπύρωση της επιδημίας την οποία μοιάζουν να αδυνατούν να περιορίσουν μετά τον Νοέμβριο, δεν είχαν ξεπεράσει ποτέ το φράγμα των 4.000 θανάτων σε 24 ώρες, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Καταγράφηκαν πάνω από 235.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 4.470 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, κατά τους αριθμούς της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Βραζιλία: 64.025 κρούσματα και 1.110 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η Βραζιλία κατέγραψε 64.025 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες 24ώρες καθώς και 1.110 θανάτους από την COVID-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα έχει καταγράψει σχεδόν 8,2 εκατομμύρια κρούσματα του ιού από τότε που το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ ο επίσημος συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 204.690, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Γερμανία: Άλλοι 1.060 θάνατοι και 19.600 κρούσματα σε 24 ώρες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 19.600 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.953.426, δείχνουν σήμερα Τετάρτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Ταυτόχρονα, ακόμη 1.060 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να ανέρχεται πλέον σε 42.637 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Πορτογαλία: Δύο αρνητικά τεστ για τον νέο κορωνοϊό επέτρεψαν στον πρόεδρο να πάρει ανάσα δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα προσπαθεί πλέον να αφήσει πίσω την αγωνία που βίωσε προχθές Δευτέρα, καθώς το βράδυ εκείνης της ημέρας και χθες Τρίτη υποβλήθηκε σε δύο νέα τεστ για τον νέο κορωνοϊό με αρνητικό αποτέλεσμα, μετά την αρχική διάγνωση πως μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 δύο εβδομάδες πριν διεξαχθούν οι εκλογές στις οποίες θεωρείται φαβορί. Μολαταύτα, ο πρόεδρος παραμένει σε απομόνωση και ακύρωσε όλο το πρόγραμμά του για να είναι ασφαλής.
Ο αρχηγός του κράτους, ηλικίας 72 ετών, είναι “ασυμπτωματικός”. Αναμένει πλέον “συστάσεις των ειδικών”. Ο πολιτικός του συντηρητικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), που διεκδικεί την επανεκλογή του την 24η Ιανουαρίου, θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος από πολλούς αναλυτές. Δεύτερη επικρατέστερη υποψήφια θεωρείται η σοσιαλίστρια πρώην διπλωμάτισσα και ευρωβουλεύτρια κνα Γκόμες, ακολουθούμενη από τον δεξιό λαϊκιστή υποψήφιο Αντρέ Βεντούρα.
Από τα επτά πολιτικά πρόσωπα που διεκδικούν το ύπατο αξίωμα, τρία διέκοψαν τις προεκλογικές τους εκστρατείας για λόγους βιοασφάλειας ως εδώ, σημειώνει το πορτογαλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων LUSA.

Αργεντινή: Πάνω από 13.700 κρούσματα, 194 θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 13.783 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 194 ασθενείς με την COVID-19.

Από την 3η Μαρτίου, όταν εκδηλώθηκε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής η πανδημία του νέου κορωνοϊού, ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 44.848 νεκρούς επί συνόλου 1.744.704 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Μεξικό: Εντός της εβδομάδας η απόφαση για το ρωσικό εμβόλιο
—————————————————————————————

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού έκανε γνωστό χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14.395 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλοι 1.314 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 135.682 νεκρούς επί συνόλου 1.5556.028 μολύνσεων.
Στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν τονίσει ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα, με δεδομένο ότι δεν γίνεται επαρκής αριθμός τεστ ούτε εισάγονται όλοι οι ασθενείς σε νοσοκομεία.
Ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού Ούγο Λόπες Γκατέλ ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες ότι ο Μεξικανός οργανισμός που είναι αρμόδιος για την έγκριση της κυκλοφορίας φαρμάκων (COFEPRIS) αναμένεται να αποφασίσει εντός της εβδομάδας εάν θα δώσει άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό Sputnik V.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Παρασκευαστής παγωτού στο Κάπρι δημιουργεί παγωτό με γεύση…G7

Η Ιταλία ως έθνος παγωτού επιδεικνύει τα διαπιστευτήριά της, με μια ειδική νέα γεύση για τους υπουργούς Εξωτερικών που συγκεντρώνονται για τη συνάντηση της Ομάδας των...

Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)

Αυτή είναι η σοκαριστική στιγμή που ένα «παιδί»οδηγεί ένα κλεμμένο αστυνομικό αυτοκίνητο κατά μήκος ενός πεζοδρομίου, αφού ένας αστυνομικός εγκατέλειψε το όχημά του για...

Η αγγελία για σπίτι στη Βούλα που έγινε viral

Μια αλλιώτικη αγγελία ενοικίασης σπιτιού ήρθε στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας πληθώρα θετικών σχολίων από υποψήφιους ενοικιαστές και μη. Εκεί που όλοι μας έχουμε συνηθίσει...

Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό

Τις αναφορές των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Κυπριακό χαιρέτισε την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης. Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής...

Φέτος το Πάσχα είναι “eggύηση” στα Public

Τα Public ξέρουν ότι διανύεις τη φάση «Ό,τι θέλει το βαφτιστήρι», γι’ αυτό διαθέτουν τη μεγαλύτερη ποικιλία δώρων, λαμπάδων, παιχνιδιών και βιβλίων που αναζητά...

Λετυμπιώτης: Υλοποιήθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με πρόοδο στο Κυπριακό

Με τα τελευταία Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υλοποιείται ο στόχος τον οποίο είχε θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων του,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!