25.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 18:22

Μερική χαλάρωση του lockdown στη Νέα Ζηλανδία

Οι Νεοζηλανδοί την Τετάρτη επισκέφθηκαν τις παραλίες και έκαναν ουρές για φαγητό, καθώς τα σκληρά μέτρα lockdown που εφαρμόστηκαν για να αντιμετωπιστεί το ξέσπασμα της πολύ μολυσματικής μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού χαλάρωσαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μετά από σχεδόν 20 ημέρες πανεθνικού απαγορευτικού.

Περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι στη μεγαλύτερη πόλη Ώκλαντ εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυστηρό lokdown επιπέδου 4 για άλλες δύο εβδομάδες, αλλά οι περιορισμοί για την υπόλοιπη χώρα έχουν χαλαρώσει. Σέρφερ εθεάθησαν να πηγαίνουν μαζικά στις παραλίες, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ, ενώ άλλες υπαίθριες εγκαταστάσεις αναψυχής, όπως γήπεδα γκολφ ήταν πάλι γεμάτες από κόσμο.

Οι άνθρωποι άρχισαν να κυκλοφορούν στους δρόμους από νωρίς το πρωί καθώς τα εστιατόρια άνοιξαν ξανά αφού έκλεισαν για δύο εβδομάδες, ενώ η οικοδομική δραστηριότητα ξανάρχισε και τα μεγάλα καταστήματα άνοιξαν για κλικ και συλλογή αγορών (click and collect).

Ωστόσο, τα σχολεία και τα γραφεία παρέμειναν κλειστά σε εθνικό επίπεδο και οι επιχειρήσεις μπορούν να παρέχουν μόνο ανέπαφες υπηρεσίες.

Εκτός από έναν μικρό αριθμό περιπτώσεων τον Φεβρουάριο, η Νέα Ζηλανδία ήταν σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένη από τον κορωνοϊό έως ότου ένα ξέσπασμα με το υπερμεταδοτικό στέλεχος Δέλτα ώθησε την πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν να διατάξει προσωρινό πανεθνικό αποκλεισμό στις 17 Αυγούστου.

Η χώρα ανέφερε 75 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Τετάρτη, από 49 μια ημέρα νωρίτερα. Από αυτούς, 74 ήταν στο Ώκλαντ και ένας ήταν οικιακός στο Ουέλινγκτον. Τα συνολικά κρούσματα από την τρέχουσα επιδημία αυξήθηκαν σε 687, σχεδόν όλα στο Ώκλαντ.

«Η τελευταία ανατροπή σε αριθμούς δεν είναι απροσδόκητη», δήλωσε  Γενική Διευθύντρια Υγείας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τον ημερήσιο αριθμό κρισιμότητας.

Χάρη στη γρήγορη εφαρμογή της καραντίνας και στο κλείσιμο των συνόρων η κυρία Άρντερν πιστώθηκε τον έλεγχο της πανδημίας, που επιτρέπει στη χώρα να ζήσει σε μεγάλο βαθμό χωρίς περιορισμούς.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τώρα ερωτήματα σχετικά με την καθυστερημένη εμβολιαστική εκστρατεία, καθώς και το αυξανόμενο κόστος σε μια χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εργατικό δυναμικό μεταναστών.

Λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τώρα, ο πιο αργός ρυθμός μεταξύ των πλουσίων χωρών της ομάδας του ΟΟΣΑ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η Ρωσία έβαλε στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων» τον Ζελένσκι

Στη λίστα «καταζητούμενων προσώπων» έβαλε η Ρωσία τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών. Κίνηση η οποία έγινε χωρίς...

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από πυροβολισμό στη Σταυρούπολη

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Τσιτσάνη, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το...

Live – Ιεροσόλυμα: Παρακολουθήστε την τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Στις 19.30 αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως, από τα Ιεροσόλυμα. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον...

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, στο Βαθύ. Όπως έγινε γνωστό, τον πατέρα της σκότωσε η 49χρονη κόρη του, μέσα στο...

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου, γνωστή από το ρόλο της “Μαντάμ Σουσού” (φωτό, βίντεο)

Με ανάρτησή του στα social media ο Σταμάτης Κραουνάκης γνωστοποίησε πως πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Χριστίνα από το «Ντόλτσε Βίτα», η «Μαντάμ Σουσού»,...

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε ελαστικά σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού

Σε κινητοποίηση τέθηκαν τα ξημερώματα μέλη της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας από φωτιά που έθεσαν νεαροί σε ελαστικά σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!