21.8 C
Nicosia
Κυριακή 19 Μάιος 2024 | 0:18

Μεγάλη έκρηξη κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών στην Καμπούλ- Αναφορές για πάνω από 20 θύματα

Δυνατή έκρηξη ακούστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αφγανιστάν, κοντά στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών στο κέντρο της Καμπούλ, όπως μετέδωσε το Al Jazeera.

Σύμφωνα με το AFP, υπάρχουν φόβοι για περισσότερους από 20 νεκρούς.

Εργαζόμενος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι βομβιστής καμικάζι ανατινάχθηκε νωρίς το απόγευμα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών του Αφγανιστάν , σκοτώνοντας ή τραυματίζοντας περίπου 20 ανθρώπους.

«Αντίκρισα περίπου 20-25 θύματα. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς ήταν νεκροί ή τραυματίες. Περίμενα στο αυτοκίνητο, όταν είδα έναν άνδρα που κρατούσε έναν καλάσνικοφ στον ώμο του και μια τσάντα. Πέρασε μπροστά από το αυτοκίνητό μου και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Είδα αυτόν τον άνδρα να ανατινάζεται», είπε ο οδηγός του Γαλλικού Πρακτορείου Τζαμσέντ Καρίμι.

Εικόνες από το σημείο μετά την επίθεση δείχνουν πολλά πτώματα να κείτονται στο δρόμο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Χαλίντ Ζαντράν επιβεβαίωσε την έκρηξη, λέγοντας ότι «δυστυχώς προκάλεσε θύματα». «Ομάδες ασφαλείας έχουν φτάσει στην περιοχή», έγραψε στο Twitter.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη που σημειώνεται από την αρχή της χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη ήταν σε εξέλιξη συνάντηση της κινεζικής αντιπροσωπείας με τους Ταλιμπάν στο υπουργείο Εξωτερικών.

Την Πρωτοχρονιά, έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας και το υπουργείο Εσωτερικών.

Αν και οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι η κατάσταση ασφαλείας έχει βελτιωθεί από τον Αύγουστο του 2021, όταν κατέλαβαν και πάλι την εξουσία, στη χώρα έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες πολλές επιθέσεις, την ευθύνη για κάποιες από τις οποίες ανέλαβε το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Στις 12 Δεκεμβρίου το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο της Καμπούλ όπου διέμεναν Κινέζοι επιχειρηματίες. Πέντε πολίτες της Κίνας είχαν τραυματιστεί από την επίθεση αυτή, στη διάρκεια της οποίας ένοικοι του ξενοδοχείου πήδηξαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν, ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά στο κτίριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Γερμανία: Εκτεταμένες πλημμύρες στα νοτιοδυτικά – Απομακρύνθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι

Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και η λειτουργία ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού διεκόπη μετά από πλημμύρες που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στη...

Σερβία: Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι – 13 τραυματίες

Εμπορευματική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με επιβατικό τρένο στο Βελιγράδι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά, όπψς δήλωσε ο υπουργός...

Red Arrows: Εντυπωσίασαν τα αεροσκάφη της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας στον Φλοίσβο (φωτογραφίες – βίντεο)

Ένα εντυπωσιακό θέαμα πρόσφερε το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, στην επίδειξη που πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα στον ουρανό του Φλοίσβου, στο...

Ελληνόκτητο το πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι

Ελληνικής ιδιοκτησίας ήταν το πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι, σήμερα το μεσημέρι, στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με  την U.S. Central Command. Οι Χούθι εκτόξευσαν ...

Ελλάδα: Σκόνη και ψηλή θερμοκρασία δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα

«Μαραθώνια» θα είναι η νέα εισβολή της αφρικανικής σκόνης στη χώρα, που σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα αποπνικτικής...

Μητσοτάκης: Νέα προειδοποίηση προς την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας – «Αλλάξτε γραμμή»

«Εξαιρετικά αρνητικά» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας, απευθύνοντας εκ νέου προειδοποίηση προς τα Σκόπια...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!