26.5 C
Nicosia
Τρίτη 7 Μάιος 2024 | 14:04

Λονδίνο: Μηδέν θάνατοι από κορωνοϊό για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες

Για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες, η πόλη του Λονδίνου δεν ανέφερε θανάτους λόγω κορωνοϊού. Τα στοιχεία της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) για τις 28 Μαρτίου έδειξαν ότι δεν είχαν καταγραφεί θάνατοι ασθενών εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ Covid-19.

Στην κορύφωση της κρίσης κατά το πρώτο κύμα τον περασμένο Απρίλιο, καταγράφηκαν περίπου 230 θάνατοι την ημέρα που συνδέονταν με τον ιό στο Λονδίνο.

«Αυτό είναι ένα φανταστικό ορόσημο, αλλά απέχουμε πολύ από την επιστροφή στο φυσιολογικό», είπε ένας γιατρός.

Είναι η πρώτη φορά που οι ημερήσιοι αριθμοί Covid έδειξαν μηδενικούς θανάτους στην πρωτεύουσα από τον Σεπτέμβριο.

Το Λονδίνο αντιπροσωπεύει το 12% του συνόλου των θανάτων από την πανδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήταν το επίκεντρο του πρώτου κύματος της Covid-19 πέρυσι.

Εκείνη την εποχή, το University College Hospital είχε «δύο ή τρεις ασθενείς που πεθαίνουν κάθε δύο ημέρες», δήλωσε ο γιατρός εντατικής θεραπείας, Τζιμ Ντάουν.

«Έχουμε περίπου επτά ασθενείς Covid-19 λιγότερους στη μονάδα εντατικής θεραπείας και περιμένουμε να βελτιωθούν τα στοιχεία. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα, αλλά δημιουργεί νέες προκλήσεις.»

«Η καθυστέρηση για άτομα που χρειάζονται αντικαταστάσεις ισχίου και θεραπεία για τον καρκίνο είναι τεράστια. Πρέπει να ξεκινήσουμε να τα επαναφέρετε, αλλά να διατηρήσουμε τα νοσοκομεία έτοιμα σε περίπτωση τρίτου κύματος.»

Ο Δρ Ντάουν, ο οποίος είναι ο συγγραφέας του Life Support, το οποίο χρονολογεί τις εμπειρίες του στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορωνοϊού, είπε ότι πολλοί από τους συναδέλφους του είχαν «λυγίσει» από την πανδημία.

Δύο νοικοκυριά ή ομάδες έως έξι ατόμων είναι πλέον σε θέση να συναντηθούν και πάλι έξω ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης των περιορισμών στις 29 Μαρτίου. Οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα τένις, πισίνες και γήπεδα γκολφ ανοίγουν ξανά, ενώ οργανώνονται επίσης υπαίθρια αθλήματα.

Από την έναρξη της πανδημίας, 708.000 άνθρωποι διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο Λονδίνο, 15.000 από τους οποίους πέθαναν εντός 28 ημερών από αυτό.

Συνολικά, καταγράφηκαν 18.000 θάνατοι σε νοσοκομεία του Λονδίνου με την Covid-19 να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr, BBC

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τέξας: «Πες αντίο στον μπαμπά στην κάμερα», είπε στον 3χρονο γιο της, τον σκότωσε και αυτοκτόνησε

Οι αρχές συνέταξαν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της ζωής μιας γυναίκας από το Τέξας προτού πυροβολήσει τον 3χρονος γιο της και στη συνέχεια...

Ρωσία: Ορκίστηκε για την 5η θητεία του ο Πούτιν

Για μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία της Ρωσίας ορκίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Την τελετή της ορκωμοσίας μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής...

Λάρισα: 41χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε τον αδερφό του, τραυμάτισε φίλο του και ένα βρέφος 10 μηνών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 41χρονος άνδρας που το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μαχαίρωσε τον αδερφό του και τραυμάτισε έναν 43χρονο, καθώς και ένα βρέφος 10...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Τι συμβαίνει και τι σημαίνει σε 5 ερωτήσεις – απαντήσεις

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του περάσματος της Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού...

Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε χθες Δευτέρα κτίριο υπό ανέγερση στην Τζορτζ, στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι κάπου πενήντα...

Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!