19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 10:18

Κομισιόν: Ξεκινά την αποστολή των εμβολίων στις 27 χώρες της ΕΕ

Τη Δευτέρα Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι συνέστησε την υπό όρους έγκριση κυκλοφορίας του εμβολίου της Pfizer εναντίον της COVID-19. Η Κομισιόν, με βίντεό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε πως ξεκινά τη συσκευασία και αποστολή των εμβολίων στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αφού συσκευαστούν προσεκτικά, παρτίδες του πρόσφατα εγκεκριμένου εμβολίου για τον # COVID19 αποστέλλονται στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτά τα εμβόλια θα φτάσουν σύντομα στον προορισμό τους για χρήση κατά τη διάρκεια των #EUVaccinationDays στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου», αναφέρει το tweet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση διεξάγεται η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer-BioNTech από την βελγική μονάδα παραγωγής στο Πουρς προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Φορτηγά ψυγεία φορτωμένα με τις παρτίδες των εμβολίων ξεκινούν από το εργοστάσιο της Pfizer και αναχωρούν υπό αστυνομική συνοδεία προς κατευθύνσεις που δεν αποκαλύπτονται. Τα μέσα ενημέρωσης κρατούνται σε απόσταση, ώστε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων κατά της Covid-19 να γίνει με την μυστικότητα που επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βεβαιώνει ότι οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στις 27 χώρες μέλη της Ενωσης για την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

12,5 εκατομμύρια δόσεις

Συνολικά 12,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των BioNTech/Pfizer θα αποστείλουν οι εταιρείες προς το τέλος του χρόνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech προσθέτοντας ότι οι 27 χώρες μέλη της Ένωσης που χρειάζονται δόσεις του εμβολίου θα τις έχουν εντός πέντε ημερών. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό διευθυντή της εταιρείας Σον Μάρετ, έπειτα από την έγκριση του εμβολίου, οι εταιρείες επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!