28.8 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 13:22

Η Ευρώπη θα σταματήσει τα ταξίδια από και προς τη Nότια Αφρική

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Παρασκευή ότι θέλει να σταματήσει τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια Αφρική, ώστε να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της νέας παραλλαγής της COVID-19.

Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι “προτείνει, σε στενό συντονισμό με τα κράτη μέλη, να ενεργοποιηθεί το φρένο έκτακτης ανάγκης για να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από την περιοχή της Νότιας Αφρικής”.

Η νέα παραλλαγή του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, προκαλεί ανησυχία λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων και της ταχείας εξάπλωσής της στους νέους στο Γκαουτένγκ, την πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας.

Σταματούν τις πτήσεις πολλές χώρες

Ιταλία

Η Ιταλία σήμερα απαγόρευσε την είσοδο σε ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί μια σειρά χωρών από τη νότια περιοχή της Αφρικής, περιλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, κατά τις τελευταίες 14 ημέρες εξαιτίας της εξάπλωσης μιας νέας παραλλαγής της Covid-19 εκεί.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο απαγορεύει την είσοδο σε όσους έχουν επισκεφθεί την Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, την Ζιμπάμπουε, την Μοζαμβίκη, την Ναμίμπια και το Εσουατίνι κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, αναφέρει η ανακοίνωση.

Βρετανία

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εξαπλώνεται στη Νότια Αφρική θεωρείται από τους επιστήμονες το πιο σημαντικό που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής και ως εκ τούτου χρειάζεται να εξακριβωθεί αν καθιστά ή όχι αναποτελεσματικά τα εμβόλια.

Υπερασπιζόμενος απαγόρευση στις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, την Μποτσουάνα, την Ζιμπάμπουε, το Λεσότο και το Εσουατίνι, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι το δίδαγμα από την COVID-19 είναι ότι η έγκαιρη δράση είναι απαραίτητη.

Τσεχία

Η Τσεχική Δημοκρατία απαγόρευσε τα ταξίδια από τη Νότια Αφρική και άλλες αφρικανικές χώρες για να εμποδίσει την εξάπλωση της νέας παραλλαγής του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο τσέχος υπουργός Εξωτερικών Γιάκουμπ Κουλχάνεκ.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Σάββατο. Ισχύει για πολίτες τρίτων χωρών που έχουν παραμείνει περισσότερο από 12 ώρες τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι, τη Ζιμπάμπουε, την Μποτσουάνα, τη Μοζαμβίκη και τη Ζάμπια, έγραψε ο Κουλχάνεκ στο Twitter.

Ολλανδία 

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγο ότι θα σταματήσει τις πτήσεις από τη Ν. Αφρική από σήμερα το μεσημέρι, μετά τον εντοπισμό της νέας παραλλαγής στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

CNBC: Μεταδίδει εικόνες της «πορτοκαλί» Αθήνας από τη σκόνη

Από τα βασικά θέματα του CNBC, η αφρικανική σκόνη που σκέπασε μεγάλο μέρος της Ελλάδας χθες, δημιουργώντας ένα απόκοσμο τοπίο. «Η Αθήνα και η νότια Ελλάδα...

Opinion Poll: Τα φαβορί της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή

O ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κερδίζει τη μάχη της δεύτερης θέσης από το ΠΑΣΟΚ. Στην τέταρτη θέση η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου. Πτώση για το...

Ξανά στο τιμόνι της ΠΑΣΥΔΥ ο Στράτης Ματθαίου

Ο Στράτης Ματθαίου επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) για πενταετή θητεία, στέλνοντας μήνυμα ότι θα...

Διεθνής Αμνηστία: Κινδυνεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα – Υπό διάλυση η μεταπολεμική παγκόσμια τάξη

Σοβαρή προειδοποίηση απευθύνει η Διεθνής Αμνηστία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της. Η παγκόσμια τάξη που οικοδομήθηκε μετά το 1945 βρίσκεται...

Πρωτοφανές περιστατικό στη Βουλή: Ο Κ. Φλώρος γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης

Σκηνές ντροπής μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο ανεξάρτητος βουλευτής (προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες) γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο. Δεν...

Παρισινού: Πρότεινα τον Γεάδη γιατί είμαστε από χρόνια φίλοι

Η πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, Νιόβη Παρισινού, πρότεινε τον εκπρόσωπο τύπου του ΕΛΑΜ και υποψήφιο Ευρωβουλευτή, Γεάδη Γεάδη, στη διάρκεια...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!