22.2 C
Nicosia
Τρίτη 7 Μάιος 2024 | 20:44

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κι άλλο τον Απρίλιο οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στα σύνορα με το Μεξικό

Οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό κατέγραψαν καθαρή αύξηση τον Απρίλιο, κάτι που πιστοποιεί ότι η Ουάσινγκτον δεν κατάφερε να αποθαρρύνει ή να αποτρέψει τους μετανάστες από το να προσπαθούν να φθάσουν στην αμερικανική επικράτεια, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες Τρίτη.

Η αμερικανική συνοριοφυλακή ανέφερε πως εμπόδισε την είσοδο σε 178.622 πρόσωπα τα οποία δεν ήταν εφοδιασμένα με τα απαραίτητα έγγραφα, δηλαδή 5.000 περισσότερα σε σύγκριση με τον Μάρτιο.

Σε ετήσια βάση, ο αριθμός αυτός είναι δεκαπλάσιος από τον Απρίλιο του 2020, όταν εφαρμοζόταν πολύ περιοριστική πολιτική ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα από την κυβέρνηση υπό τον Ρεπουμπλικάνο τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, πολλοί μετανάστες ελπίζουν πως θα τύχουν πιο ανεκτικής μεταχείρισης.

Τον Απρίλιο, ο αριθμός των ανθρώπων που προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ από τα νοτιοδυτικά σύνορά τους αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με τον Μάρτιο.

Αντίθετα οι μετανάστες που έφθασαν οικογενειακώς, συχνά με παιδιά μικρής ηλικίας, ήταν περίπου 50.000, δηλαδή μειώθηκαν κατά περίπου 8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων, στους οποίους η κυβέρνηση Μπάιντεν επιτρέπει να μείνουν σε συγγενείς τους στη χώρα, ανήλθε σε 17.171, μειωμένος ελαφρά από τους 18.890 που καταμετρήθηκαν τον Μάρτιο.

Οι αριθμοί είναι θεαματικά αυξημένοι σε σχέση με τους πρώτους μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο κ. Μπάιντεν, την 20ή Ιανουαρίου. Οι επικριτές του μιλούν περί «κρίσης» στα σύνορα, για την οποία τού προσάπτουν προσωπικά την ευθύνη.

Στην πλειονότητά τους, οι παράτυποι μετανάστες που συνελήφθησαν είναι πολίτες του Μεξικού, της Γουατεμάλας, της Ονδούρας και του Ελ Σαλβαδόρ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τέξας: «Πες αντίο στον μπαμπά στην κάμερα», είπε στον 3χρονο γιο της, τον σκότωσε και αυτοκτόνησε

Οι αρχές συνέταξαν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της ζωής μιας γυναίκας από το Τέξας προτού πυροβολήσει τον 3χρονος γιο της και στη συνέχεια...

Ρωσία: Ορκίστηκε για την 5η θητεία του ο Πούτιν

Για μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία της Ρωσίας ορκίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Την τελετή της ορκωμοσίας μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής...

Λάρισα: 41χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε τον αδερφό του, τραυμάτισε φίλο του και ένα βρέφος 10 μηνών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 41χρονος άνδρας που το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μαχαίρωσε τον αδερφό του και τραυμάτισε έναν 43χρονο, καθώς και ένα βρέφος 10...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Τι συμβαίνει και τι σημαίνει σε 5 ερωτήσεις – απαντήσεις

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του περάσματος της Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού...

Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε χθες Δευτέρα κτίριο υπό ανέγερση στην Τζορτζ, στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι κάπου πενήντα...

Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!