19.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 22:24

Εθνική τραγωδία στη Γερμανία από τις καταστροφικές πλημμύρες – 103 νεκροί

Στους 103 ανέρχεται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, ενώ περίπου 1.300 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. “Ο φόβος μας είναι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κόμπλεντς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Ρηνανίας – Παλατινάτου, στο κρατίδιο οι νεκροί είναι 50, ενώ οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας κάνουν λόγο για 31 νεκρούς. Επιπλέον, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας (ΒΚΚ) ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι 23 πόλεις και χωριά στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, με εκατοντάδες σπίτια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, δρόμους και γέφυρες να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την παροχή πόσιμου νερού.

Η σιδηροδρομική συγκοινωνία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία του δικτύου στην ευρύτερη δυτική Γερμανία και οι αρχές απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας, να μην επιχειρούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την εκκένωση τροφίμων γηροκομείων και κέντρων αποκατάστασης, ωστόσο ήδη εννέα άτομα από τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλά ακόμη αγνοούνται.

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, αφήνει ελπίδες ότι πολλοί από τους αγνοούμενους είναι σώοι, αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν.

Εθνική τραγωδία στη Γερμανία από τις καταστροφικές πλημμύρες: 103 νεκροί, 1300 οι αγνοούμενοιΑπό την πλευρά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η υπουργός Περιβάλλοντος Σβένγια Σούλτσε έκανε λόγο για “εθνική τραγωδία” και τόνισε την ανάγκη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί να αντιμετωπιστούν “γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία”, με στήριξη κυρίως των τοπικών κοινοτήτων. Επιπλέον επισήμανε ότι “η κακοκαιρία δείχνει ότι η κλιματική αλλαγή έχει φθάσει και στη Γερμανία”, καθώς, όπως είπε, “είδαμε ιστορικά μεγάλες ποσότητες νερού”.
Σύμφωνα με την BILD, στην περιοχή της Ρηνανίας – Παλατινάτου και του Ζάαρλαντ, υπάρχει σήμερα πιθανότητα για νέες βροχοπτώσεις. Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) εξέδωσε σήμερα το πρωί έκτακτη προειδοποίηση για τοπικές έντονες καταιγίδες σε όλη την περιοχή.
Γερμανία Πλημμύρες
Γερμανία Πλημμύρες

Μέρκελ: Δεν θα σας αφήσουμε μόνους αυτές τις στιγμές

Η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ διαβεβαίωσε τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία για τη βούληση της πολιτείας να τους στηρίξει την επόμενη μέρα της καταστροφής.

“Μπορώ να πω στους ανθρώπους: Δεν θα σας αφήσουμε μόνους σε αυτές τις δύσκολες, τρομερές στιγμές. Θα βοηθήσουμε και στην ανοικοδόμηση” τόνισε η κυρία Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο και επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τους Πρωθυπουργούς της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και της Ρηνανίας – Παλατινάτου όσο και με τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος κατά την απουσία της στο εξωτερικό εκτελεί χρέη αρχηγού της κυβέρνησης.

Γερμανία Πλημμύρες
Γερμανία Πλημμύρες

“Στην Γερμανία τελειώνει μια μέρα αγωνίας, φόβου για τη ζωή και την περιουσία και ανασφάλειας. Εκατοντάδες άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου. Φοβάμαι όμως ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε την τραγωδία σε όλη της την έκταση”, πρόσθεσε η Καγκελάριος και, αναφερόμενη στις όλο και πιο συχνές φυσικές καταστροφές, σημείωσε ότι “ο αριθμός ακραίων καιρικών φαινομένων έχει αυξηθεί δραματικά” τα τελευταία χρόνια και “για αυτό ο κόσμος πρέπει να δράσει”. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επανήλθαν στην Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ενώ θα λάβουν μέρος και στη Διεθνή Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στη Γλασκόβη.

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα από τις καταστροφές στη Γερμανία. “Είναι μια τραγωδία και οι καρδιές μας βρίσκονται κοντά στις οικογένειες που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους”, δήλωσε ο αμερικανός Πρόεδρος.

Γερμανία Πλημμύρες

Bέλγιο: Δεκατέσσερις οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βαλλονία

Oι σοροί τριών ανθρώπων εντοπίστηκαν στην περιοχή Τρό (Trooz) στη Βαλλονία. Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες φτάνει τους 14 σύμφωνα με το rtbf.

Το πρώτο θύμα εντοπίστηκε σε χωράφι της περιοχής Τρό, ενώ τους άλλους δύο ανθρώπους, τους εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία μέσα στο σπίτι τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πασχαλινό μήνυμα Προέδρου – Εργαζόμαστε για απελευθέρωση της πατρίδας – Διασφαλίζουμε οικονομική σταθερότητα

Εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις, για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας, ανέφερε στο τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος...

Στην Κύπρο το Άγιο Φως με όλες τις τιμές – Όλα έτοιμα για την Ανάσταση

Προσευχόμαστε όπως το Αγιο Φως φωτίσει το νου και τις καρδιές των ισχυρών της γης, ώστε να εργαστούν ειλικρινά για την ειρήνη και τη...

Η Ρωσία έβαλε στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων» τον Ζελένσκι

Στη λίστα «καταζητούμενων προσώπων» έβαλε η Ρωσία τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών. Κίνηση η οποία έγινε χωρίς...

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από πυροβολισμό στη Σταυρούπολη

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Τσιτσάνη, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το...

Live – Ιεροσόλυμα: Παρακολουθήστε την τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Στις 19.30 αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως, από τα Ιεροσόλυμα. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον...

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, στο Βαθύ. Όπως έγινε γνωστό, τον πατέρα της σκότωσε η 49χρονη κόρη του, μέσα στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!