20.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 22:04

Στους 21 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε τέμενος στην Καμπούλ

Η έκρηξη που σημειώθηκε σε τζαμί γεμάτο πιστούς στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν σκότωσε τουλάχιστον 21 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από δώδεκα, ανακοίνωσε η αστυνομία την Πέμπτη.

Ο αριθμός των βομβιστικών επιθέσεων σε όλο το Αφγανιστάν έχει μειωθεί από τότε που οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία τον Αύγουστο του περασμένου έτους, αλλά αρκετές επιθέσεις – πολλές με στόχο μειονοτικές κοινότητες – συγκλόνισαν τη χώρα τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που την ευθύνη έχει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη το απόγευμα της Τετάρτης στο τέμενος Σεντίκια της Καμπούλ, το οποίο έχει παρακείμενο μεντρεσέ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, Χαλίντ Ζαντράν, είπε ότι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν.

Η ιταλική μη κυβερνητική οργάνωση Emergency, η οποία λειτουργεί ένα νοσοκομείο στην Καμπούλ, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι δέχθηκε 27 θύματα, μεταξύ των οποίων τρεις νεκρούς.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς υπέφεραν από “τραύματα από έκρηξη και εγκαύματα”, ανέφερε μέσω email.

Σε μεταγενέστερο tweet, το νοσοκομείο είπε ότι πέντε παιδιά ήταν μεταξύ αυτών που περιέθαλψε, συμπεριλαμβανομένου ενός επτάχρονου.

Τα τοπικά νοσοκομεία με τα οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο είπαν ότι δεν τους επιτρέπεται να παράσχουν λεπτομέρειες για τα θύματα που είχαν περιθάλψει.

Η έκρηξη της Τετάρτης έρχεται σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τον κορυφαίο κληρικό των Ταλιμπάν, Ραχιμουλάχ Χακάνι, μαζί με τον αδερφό του, στον μεντρεσέ του στην Καμπούλ.

Ο Χακάνι ήταν γνωστός για τις οργισμένες ομιλίες του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο αργότερα ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης αυτοκτονίας.

Η ομάδα έχει στοχεύσει κυρίως μειονοτικές κοινότητες όπως Σιίτες, Σούφι και Σιχ.

Οι Ταλιμπάν λένε ότι έχουν νικήσει το Ισλαμικό Κράτος, αλλά οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η τρομοκρατική οργάνωση παραμένει μια βασική πρόκληση ασφαλείας για τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές.

Παρότι το Ισλαμικό Κράτος είναι μια σουνιτική ισλαμιστική ομάδα όπως οι Ταλιμπάν, οι δύο είναι σκληροί αντίπαλοι και έχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!