15.9 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 6:53

Βρετανία: Ξεπέρασε σε νεκρούς τους αμάχους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η Βρετανία έγινε την Τρίτη η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έσπασε το φράγμα των 100.000 νεκρών από τη νόσο Covid-19, με την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της για τον εμβολιασμό προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την υγειονομική κρίση, την οποία επιδείνωσε το νέο στέλεχος, που εντοπίστηκε σε βρετανικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, καταγράφηκαν 1.631 επιπλέον θάνατοι, σε 28 ημέρες έπειτα από ένα θετικό τεστ, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 100.162.

Η οδύνη για τον απολογισμό των νεκρών είναι δύσκολο να υπολογιστεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αναφερόμενος στον θλιβερό αριθμό των 100.000 και πλέον νεκρών.

«Είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς την οδύνη που εσωκλείεται σε τόσο δυσάρεστα στατιστικά στοιχεία, τα χρόνια ζωής που χάθηκαν, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις στις οποίες δεν θα παραστούν και οι τόσο πολλοί συγγενείς που έχασαν την ευκαιρία ακόμα και να πουν αντίο», είπε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Βάσει των κυβερνητικών στοιχείων, η χώρα κατέγραψε την Τρίτη 20.089 νέα κρούσματα Covid-19, ξεπερνώντας τις 3,7 εκατομμύρια μολύνσεις.

Οι 100.162 νεκροί είναι περισσότεροι από τον απολογισμό των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και διπλάσιοι από τον αριθμό όσων σκοτώθηκαν στη γερμανική εκστρατεία βομβαρδισμών το 1940-1941.

«Οι σκέψεις μου είναι με κάθε άνθρωπο που έχει χάσει έναν αγαπημένο. Πίσω από αυτούς τους συνταρακτικούς αριθμούς βρίσκονται φίλοι, οικογένειες και γείτονες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Γνωρίζω πόσο δύσκολη ήταν η περσινή χρονιά, όμως, γνωρίζω, επίσης, πόσο δυνατή είναι η αποφασιστικότητα των Βρετανών πολιτών και πόσο πολύ έχουμε ενωθεί για να το ξεπεράσουμε αυτό», συμπλήρωσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυστραλία: Kαρχαρίας επιτέθηκε και δάγκωσε 16χρονο που τον ψάρεψε, όταν πήγε να τον βγάλει φωτογραφία (βίντεο,φωτό)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία καθώς την ώρα που μία οικογένεια ψάρευε στη Δυτική Παραλία της Αδελαΐδας, ο μικρός γιος έπιασε έναν καρχαρία,...

Τυνησία: 22 νεκροί μετανάστες σε ναυάγια

Τις σορούς 22 μεταναστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, ανέσυραν από το Σάββατο οι τοπικές αρχές. Οι σοροί εντοπίστηκαν στις...

Πάνω από 130 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη μετά από διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

Σε 130 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διεθνούς κύρους πανεπιστημίου NYU στη Νέα Υόρκη, μετά...

Αφρικανική σκόνη έπνιξε περιοχές της Ελλάδας – Απόκοσμες εικόνες

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο… Σαχάρα έφεραν σε περιοχές της χώρας οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η αφρικανική σκόνη σκέπασε κυρίως τα νότια ηπειρωτικά, ενώ κατά...

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του ως άνω Συνεδρίου, με θέμα «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής...

Γαλλία: Δήμαρχος καθιερώνει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών

Μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών, θα καθιερώσει ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!